Dan žena v Cezanjevcih

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci je uveljavljena tradicija obdarovanja cezanjevskih žen ob mednarodnem dnevu žena, ki ga pripravijo devetošolci. Letos so jim na pomoč priskočili učenci 5. razreda ter učiteljici Manja Gospodarič in Jasna Lampreht.

četrtek, 9. marec 2017 ob 09:28

Spominska slovesnost ob obletnici streljanja talcev pri Mali Nedelji

Območno združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer je v sodelovanju s KO ZB Mala Nedelja ter ob pomoči OŠ Mala Nedelja, pripravilo spominsko slovesnost ob 72. obletnici ustrelitve devetnajstih talcev v Senčarjevi grabi.

četrtek, 9. marec 2017 ob 09:03

Vabilo na Festival KAMRICA 2017

Festival KAMRICA, glasbeno-kulturni in družabni dogodek, je namenjen ohranjanju slovenske narodne pesmi kot narodne in kulturne dediščine ter ljudskega in kulturnega izročila.

sreda, 8. marec 2017 ob 16:37

Dan žena v Ljutomeru

Dan žena je mednarodni praznik žensk, ki ga praznujemo vsako leto 8. marca. Je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk. Ekipa Večgeneracijskega centra Pomurja – enota Ljutomer, je ob tem prazniku presenečala ženske na terenu – v centru in okolici mesta.

sreda, 8. marec 2017 ob 16:27

V ormoškem Safilu pričeli z odpuščanjem delavcev

Zaradi reorganizacije v ormoški tovarni očal Safilo, ki jo je vodstvo italijanske družbe Safilo napovedalo januarja, so v ponedeljek obvestili tiste delavce, ki bodo ostali brez dela. Zaradi prestrukturiranja bodo namreč odpustili 228 od skupno 846 delavcev, kolikor jih je trenutno zaposlenih v Ormožu. Delavcem v teh dneh tako že tečejo odpovedni roki.

sreda, 8. marec 2017 ob 16:176

Filmski večeri za Muro v Ljutomeru, Križevcih pri Ljutomeru in Razkrižju

Svetovna organizacija za naravo (WWF), Zveza društev Moja Mura in Društvo za preučevanje rib Slovenije vas v okviru kampanje Rešimo Muro – Ne HE Hrastje-Mota vabijo na filmski večer za reko Muro.

sreda, 8. marec 2017 ob 13:182

Predstava »Kak je negda blo pozimi« tudi v Ljutomeru

V soboto, 11. marca, si lahko ogledate gledališko-plesno prireditev, ki jo prirejata KD Anton Krempl in člani najmlajše sekcije društva, mladi plesalci folklorne skupine Pürga, »Kak je negda blo pozimi«. Predstava bo ob 19. uri v Domu kulture v Ljutomeru.

sreda, 8. marec 2017 ob 11:06

Ukradel za 2.100 evrov vreč semenske koruze

Še neznani storilec je v torek, 7. marca, okoli 12.30, z osebnim avtomobilom, po vsej verjetnosti znamke Renault Scenic, sive barve, ki je bil označen z ukradenima registrskima tablicama MS reg. območja, zapeljal v skladišče ene izmed kmetijskih zadrug na območju PP Podlehnik. Tam je sam, brez vednosti prodajalca, v prtljažnik vozila naložil več vreč semenske koruze.

sreda, 8. marec 2017 ob 10:314

V Banovcih so pripravili test hoje na 2 kilometra

V Termah Banovci poleg razvoja zdraviliškega turizma med drugim skrbijo tudi za dobro počutje in zdravje svojih zaposlenih in vseh turistov, ki obiščejo to zdravilišče v Prlekiji. Tako so Terme Banovci skupaj z zdravniškim osebjem Zdravstvenega doma Ljutomer pripravili test hoje na 2 kilometrskem pohodu okrog Banovcev. Po določeni razdalji pohoda udeležencev, med njimi so bili tudi občani iz občine Veržej in širšega Pomurja so vsem pred in ob koncu pohoda preverili njihovo zdravstveno ...

sreda, 8. marec 2017 ob 10:18

Na OOZ Gornja Radgona zadovoljni z narejenim

V Piceriji "Panda" v Gornji Radgoni je potekala 4. redna seja Skupščine Območne obrtno - podjetniške zbornice (OOZ) Gornja Radgona, na kateri so delegati iz vseh štirih občin (Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici), prisluhnili poročilom o delu in finančnih zadevah v lanskem letu, prav tako pa so sprejeli program dela ter finančni načrt za leto 2017. Na seji, katere se je poleg delegatov skupščine in častnega člana Skupščine Slavka Lončariča, udeležil tudi ...

sreda, 8. marec 2017 ob 09:47