Turisti v Ljutomeru spet pogrešali več možnosti ogleda lokalnih znamenitosti ob koncu tedna

Elizabeth, ki prihaja iz Nizozemske, se je s prijateljico Anno iz Venezuele minuli vikend odpravila v Ljutomer. Speče mesto prijaznih ljudi, ki čaka na obuditev, kot so Ljutomer poimenovali pri Svet24, kjer so članek zapisali.

četrtek, 1. december 2016 ob 12:38

Pijan vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, policistom ni ustavil ter nato obstal na njivi

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v torek 29. novembra, ob 22.15 v naselju Stojnci ustavljala voznika osebnega avtomobila znamke Opel Astra. Voznik se na ustavljanje policijskega vozila ni odzval, temveč je vozil naprej v smeri Ptuja. Med vožnjo je ugasnil luči in v naselju Spuhlja zapeljal s ceste na njivo, kjer je obtičal. Pri postopku so policisti ugotovili, da gre za 25-letnega moškega iz okolice Ptuja, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal ...

četrtek, 1. december 2016 ob 11:51

15-letnik z zračno puško streljal na mimoidoče, policija poziva ljudi

V sredo, 30. novembra, je 15-letnik na Rimski ploščadi na Ptuju z zračno puško streljal na mimoidoče in jih nekaj tudi zadel. Do sedaj so se ptujskim policistom javili štirje oškodovanci tega dejanja, ki k sreči niso utrpeli hujših poškodb. Ker gre za dejanje, ki pa bi lahko imelo zelo hude posledice za ljudi, policisti preiskujejo kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti.

četrtek, 1. december 2016 ob 11:43

Priznanje za Radgonske gorice in Vino Kupljen Jeruzalem

V soboto, 26. novembra, sta svoja vrata zaprla predjubilejna, 19. Slovenski festival vin in 9. Festival kulinarike, ki sta se v petek in soboto, 25. in 26. novembra, tradicionalna dogajala v Grand hotel Union, v Ljubljani. Letonjšnja festivala sta ponovno potrdila svoj položaj vodilne slovenske prireditve na področju vin. Priljubljenost prireditve med obiskovalci in novinarji vedno znova dokazuje veliko število sodelujočih priznanih vinarjev in vrhunskih vinskih vzorcev.

četrtek, 1. december 2016 ob 11:19

1. adventna nedelja in praznovanje 25 let Karitas župnije Ljutomer

V nedeljo, 27. novembra, so tudi verniki ljutomerske župnije, obeležili 1. adventno nedeljo kot poseben dan, ko so k mašnemu blagoslovu lahko prinesli adventne venčke in tako prižgali prvo svečko.

četrtek, 1. december 2016 ob 10:42

Oblikovanje.com zaposluje spletne strokovnjake

Podjetje Oblikovanje.com d.o.o. zaposli ali vabi k sodelovanju (s.p ali študentje) razvijalce spletnih strani in mobilnih aplikacij.

četrtek, 1. december 2016 ob 09:36

Za 9. sejem sLOVErotika vse nared

V Celju so na novinarski konferenci predstavili dogajanje na 9. sLOVErotiki, ki jo lahko v Celju obiščete od 9. do 11. decembra. Na novinarski konferenci so sodelovali mag. Robert Otorepec, izvršni direktor družbe Celjski sejem, Polona Marovt, vodja sejma sLOVErotika, Matej Fajdiga, direktor podjetja Spletna Fuzija in Alen Kahvedžić, vodja prodaje v podjetju Viar.

sreda, 30. november 2016 ob 19:39

Marko Suhoveršnik in Maja Žibert sta predstavila prostovoljne izkušnje v Kolumbiji

Salezijanski Zavod Marianum Veržej je v Puščenjakovi dvorani Centra domače in umetnostne obrti v Veržeju pripravil zelo zanimivo predstavitev prostovoljne enomesečne izkušnje v Kolumbiji, ki sta jim obiskovalcem na slikovit način predstavila Marko Suhoveršnik in Maja Žibert. Obiskovalce sta v sliki in besedi popeljala v Južno Ameriko v državo Kolumbijo, kjer sta preživela en mesec v salezijanski skupnosti Don Bosko.

sreda, 30. november 2016 ob 19:26

Sodelavci župnijske Karitas Veržej so postregli domače vernike s 500 palačinkami

V župniji Veržej je bila prva adventna nedelja, 27. novembra, nekaj posebnega in nepozabnega doživetja. Župnijska Karitas Veržej in sodelavci, ki delujejo na humanitarnem in duhovnem področju v veržejski župniji, so za vernike namreč pripravili druženje in zahvalo za celotno delo in sodelovanje med sodelavci župnijske Karitas in domačimi verniki iz Veržeja, Bunčan in Banovcev.

sreda, 30. november 2016 ob 14:55

68 mladih na turnirju severovzhodne regije

Vnedeljo, 27. novembra, je potekal v Ravnah na Koroškem 3. odprtiturnir severovzhodne regije za mladino. V štirih kvalitetnihskupinah je bilo prijavljenih 68 igralk in igralcev iz 10 klubovseverovzhodne Slovenije. Na turnirju so igrali tudi pomurski klubiNTKSobota,NTK Kema in NTKLjutomer.

sreda, 30. november 2016 ob 12:47