Advent - priprava za božič

Latinska beseda »adventus« pomeni »prihod«. V krščanskem jeziku se to nanaša na prihod Jezusa Kristusa. Cerkvena liturgija imenuje advent vse štiri tedne pred božičem in jih pojmuje kot priložnost za pripravo na Gospodov prihod z upanjem in kesanjem. Liturgična barva za ta čas je vijoličasta, kar pomeni spokornost. Adventni čas je za kristjane poseben čas, ker nas vabi, da se spomnimo na preteklost, nas spodbuja, da živimo v sedanjosti in da se pripravimo na ...

nedelja, 27. november 2016 ob 16:30

OK Radenci še naprej zmagujejo

V soboto, 26. novembra zvečer,je v Veliki športni dvorani v Radencih prvič gostovala ekipa OK Volley II izLjubljane, ki v minuli sezoni ni igrala v skupini »vzhod« 3. državneodbojkarske lige. Po vodstvom trenerja  Matije Petriča so zaigrali: Anže Kožar, Anže Maček, Leon Šteharnik,Matic Grobin (kapetan), Juš Šušterič, Matic Zalaznik, AlenAlibegič in Jožef Verdinek.

nedelja, 27. november 2016 ob 16:13

Frančiškovi otroci župnije Veržej z botrstvom pomagajo deklici Mercy Mwaba, ki živi v Zambiji v Afriki

V župniji Veržej deluje skupina Frančiškovih otrok iz vasi Veržej, Banovci in Bunčani, ki jih vodi sestra Zalika Svenšek. Frančiškovi otroci – veroučenci so se na adventni čas še posebej pripravljali, da po svojih zmožnostih in ob pomoči vernikov župnije Veržej pomagajo z botrstvom posojeni deklici Mercy Mwaba, ki živi v Zambiji v Afriki. Dvakrat letno namreč Frančiškovi otroci iz Veržeja skupaj s sestro Zaliko plačajo položnice, da lahko posvojena deklica hodi v šolo ...

nedelja, 27. november 2016 ob 14:44

Osterčev trg v Veržeju krasi trimetrski adventni venec

Pred prvo adventno nedeljo so se člani Turističnega društva Veržej odločili, da bodo Osterčev trg v Veržeju oživeli in po nekaj letih so spet postavili adventni venec. Pri spletanju in postavitvi je sodelovalo kar precej članov in ostalih domačinov, kajti venec je simbol adventnega časa, ko se vsako nedeljo prižge po ena adventna lučka.

nedelja, 27. november 2016 ob 14:30

Pri Svetem Juriju je odmevalo petje slovenskih kmetic

V Kocbekovi dvorani KUS pri Sv. juriju ob Ščavnici, so se v soboto, 26. novembra, slovenske kmetice predstavile nekoliko drugače. Na različnih prireditvah smo jih navajeni videvati v predpasnikih, ko predstavljajo in ponujajo dobrote, nastale pod njihovimi pridnimi in spretnimi rokami, velikokrat tudi s srpi ali kosami v rokah, ko tekmujejo v žetvi in košnji, na različnih delavnicah in srečanjih, ko se trudijo svoje bogato znanje prenašati na mlajše...

nedelja, 27. november 2016 ob 13:20

Tatovi imeli svoj »črni petek« - odtujili so 56 LED televizorjev v vrednosti 65.000 evrov

Policisti policijske postaje Rače so v noči iz 25. na 26. novembra, v Framu, obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine. Neznani storilci so namreč vlomili v parkiran priklopnik madžarskih registrskih številk, iz katerega so odtujili 56 televizorjev znamke Samsung LED TV, diagonala ekrana 138 cm. Vrednost odtujenih televizorjev znaša 65.000 evrov.

nedelja, 27. november 2016 ob 12:40

Prleški judoisti tekmovali na 5. Miklavževem turnirju v Črenšovcih in Pokalu Like 2016 v Zagrebu

Na 5. Miklavževem turnirju v judu v Črenšovcih so v starostni skupini U12 tekmovali mladi prleški judoisti, ki so dosegli naslednje rezultate:

nedelja, 27. november 2016 ob 10:12

Trije Ljutomerčani mladinski državni prvaki v karateju

Mladinsko državno prvenstvo Karate zveze Slovenije pomeni vrhunec tekmovalne sezone na državni ravni za tekmovalce stare do 21 let. Na letošnjem, ki je bilo 26.11.2016 v Podčetrtku, je tekmovalo več kot 400 tekmovalcev iz 52 klubov.

nedelja, 27. november 2016 ob 09:58

Orhideje zasijale v soju božičnih lučk

Orhideje - te čudovite eksotične rastline so v teh dneh še posebej zasijale. Pred vhodom so goste pričakale orhideje ujete v led, postale glavni okrasek novoletne jelke in glavni element trendovskih kreacij aranžmajev, venčkov in šopkov, ki so nastajali pred očmi obiskovalcev pod spretnimi rokami dveh vrhunskih cvetličarjev iz Nizozemske Hana Meerhoffa in Marcela van der Haara ter domačina Kristjana Balažica.

nedelja, 27. november 2016 ob 09:20

Po burni razpravi sprejeli predlog odloka o proračunu za leti 2017 in 2018

V četrtek, 24. novembra, je v Ljutomeru potekala 11. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Na seji so svetniki in svetnice po treh urah razprave sprejeli predlog odloka o proračunu Občine Ljutomer za leto 2017 in 2018. Predlog odloka se je posredoval v 15-dnevno razpravo.

nedelja, 27. november 2016 ob 00:07