Virtualne Pokemone lahko »pobirate« tudi po Prlekiji

Aplikacija Pokemon Go je v preteklih dneh dobesedno obnorela svet, od sobote zjutraj pa je uradno na voljo še v 26 novih evropskih državah, tudi v Sloveniji.

nedelja, 17. julij 2016 ob 10:10

V obmejni župniji Razkrižje se je končal peti poletni župnijski oratorij

Oratorij je nacionalni projekt, ki je potekal po župnijah po vsej Sloveniji, predvsem v času poletnih počitnic. Letošnja zgodba nosi geslo »Zdaj gre zares«. Glavni junak letošnje zgodbe je Ostržek - zelo navihana lutka. Tudi v obmejni župniji Razkrižje, je ob pomoči Župnijske Karitas Razkrižje od potekal od torka, 12. do nedelje 17. julija potekal poletni župnijski oratorij, ki je bil namenjen otrokom, ki že obiskujejo osnovno šolo Razkrižje.

nedelja, 17. julij 2016 ob 08:25

Grossmann 2016: zmagoviti Scherzo Diabolico, poklon Janu Harlanu, od peklenske vročine do zombie parade v dežju

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina je hrumel od 12. do 16. julija v letošnji 12. ediciji predstavljanja žanrske kinematografije v Sloveniji in regiji.

sobota, 16. julij 2016 ob 22:54

Nagrade 12. Grossmannovega festivala podeljene

Dvanajsta edicija Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina se je zaključila v soboto, 16. julija s slavnostno podelitvijo nagrad.

sobota, 16. julij 2016 ob 21:12

V rakičanskem domu starejših je bilo proščenje ob godu Karmelske Matere Božje

Delovna terapija, ki oskrbuje in skrbi za oskrbo svojih starejših stanovalcev in vodi druge aktivnosti tudi družabni del življenja za stanovalce v Domu starejših Rakičan pri Murski Soboti je v petek, 15. julija ob godu Karmelske Matere Božje pod hladno senco pred vhodom v dom starejših Rakičan pripravila domsko proščenje. Dogodka se je udeležilo veliko število stanovalcev doma, njihovih svojcev in sorodnikov, ki so se najprej udeležili svete maše, katero je daroval letošnji novoma ...

sobota, 16. julij 2016 ob 20:11

Zombi parada ob zaključku 12. Grossmanna

Zadnji dan Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina je bil tradicionalno namenjen zombijem. Že od 13. ure dalje je na Glavnem trgu potekalo maskiranje, ki se je zaradi dežja preselilo v info točko. Zaradi dežja se tudi zombi parada ni podala po ulicah Ljutomera, kot je to bilo v navadi, pač pa so zombiji, pošasti in druge kreature ob zvokih madžarske skupine Usurper Slug žurale pod šotorom na trgu.

sobota, 16. julij 2016 ob 19:311

Žetev zlatega klasja na polju Biotehniške šole Rakičan

V spomin na nekdanje žetveno opravilo je bilo v sredo, 13. julija, na polju Biotehniške šole v Rakičanu pri Murski Soboti zelo veselo, kajti šola in dijaki, ki obiskujejo Biotehniško šolo so v goste na žetev na stari način, povabili člane Kluba ljubiteljev stare kmetijske tehnike in ostale tehnike Pomurja in člane Kulturno umetniškega društva Beltinci, ki so z roko v roki v medgeneracijskem sodelovanju prikazali žetev zlato pšeničnega klasja.

sobota, 16. julij 2016 ob 16:12

Zaključna prireditev 43. tabora mladih gasilcev GZ Ljutomer

V Bodislavcih se je zaključil že 43. tabor mladih gasilcev Gasilske zveze Ljutomer, ki se ga je udeležilo 85 mladih gasilk in gasilcev iz  prostovoljnih gasilskih društev, ki spadajo pod Gasilsko zvezo Ljutomer.

sobota, 16. julij 2016 ob 10:25

Javni uslužbenec državnega organa v zameno za odlog izvršbe na nepremičnine zahteval 20 tisočakov

Na skupni novinarski konferenci celjske in murskosoboške policijske uprave ter Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, ki je v petek, 15. julija, potekala v Celju, so podrobneje predstavili uspešno zaključeno preiskavo korupcijske kriminalitete.

petek, 15. julij 2016 ob 19:48

Objem neokrnjene narave obmejnega območja

Vnajmanjši slovenski (dvojezični) občini Hodoš upravlja tamkajšnjiJavni zavod za turizem in promocijo občine Hodoš z objektomMladinski dom Hodoš, kjer je bila pred vojno za Slovenijo leta 1991obmejna postojanka JLA - Jugoslovanske ljudske armade. Sedaj jeMladinski dom prava turistična posebnost.

petek, 15. julij 2016 ob 19:23