Cvetlična simfonija v Gradišču pri Tišini

Na povabilo Turističnega društva Gradišče v občini Tišina je v Gradišču v večnamenskem prostoru društva svoja slikarska in druga dela predstavljala na samostojni pregledni razstavi Mira Viher doma iz Gresovščaka pri Ljutomeru. Naslov čudovite razstave je bil »Cvetlična simfonija«, katera je bila na ogled, saj je predstavila pravo umetnino, katere so nastale - narejene izpod rok slikarske umetnice.

četrtek, 21. julij 2016 ob 13:50

Po letu 2013, športniki DU Gornja Radgona spet najboljši v Pomurju

V Društvu upokojencev Radgona, kjer imajo po nedavnem "osipu" 843 članic in članov, se zelo dobro zavedajo kako je za starejše ljudi koristno gibanje, rekreacija, ukvarjanje s športom in s tem povezano druženje. Zato niti ne preseneča dejstvo, da je več deset upokojenk in upokojencev aktivno vključenih v športno sekcijo DU Radgona, ki sodelujejo na meddruštvenih, regijskih in tudi državnih tekmovanjih. In čeprav odkrito poudarjajo, da tekmovalni dosežki niso v prvem planu, radgonski ...

četrtek, 21. julij 2016 ob 13:30

Filmski večer na poletni »DOSOR-jevi vetrnici«

Vokviru letošnjega poletnega festivala »DOSOR-jeva vetrnica« je vDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, bil v ponedeljek, 18.julija zvečer, prvič na programu tudi filmski večer. Prikazan jebil film »Srečen za umret«, v katerem glavno vlogo igra slovenskigledališki igralec in dramski pisec EvgenCar. Sam seje tudi filmskega večera udeležil.

četrtek, 21. julij 2016 ob 12:55

Ljubitelji narave lahko sporočajo opažanje hroščev

Kadaropazite katerega od štirih vrst hroščev – rogača, alpskega, hrastovegaali bukovega kozlička, svoja opažanja lahko vnesete na spletni portal www.sporocivrsto.si. Pomagali jim boste pri zbiranju podatkov o redkih, ogroženih, Natura 2000 vrstah hroščev.

sreda, 20. julij 2016 ob 08:15

Voznica pred blokom v Ljutomeru trčila v peško

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, pet kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, zasegli moped in povoženje divjadi.

sreda, 20. julij 2016 ob 08:11

Geografski raziskovalni tabor v osrčju Prlekije »Trk tradicije in inovativnosti«

Društvo mladih geografov Slovenije smo organizirali že jubilejni 20. geografski raziskovalni tabor, ki je tokrat potekal v osrčju Prlekije med 9. in 17. julijem 2016. Območje proučevanja se je razprostiralo čez ozemlje občin Križevci, Ljutomer, Razkrižje in Veržej. Tekom tabora smo bili nastanjeni v OŠ Cvetka Golarja in se deloma prehranjevali v menzi DSO Ljutomer.

torek, 19. julij 2016 ob 22:40

Trčili osebni vozili

V torek, 19. julija, okoli 19.45 sta na cesti Cerkvenjak–Lenart pri Zgornjem Porčiču, občina Sveta Trojica, trčili osebni vozili. Gasilci JZZPR Maribor in PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj nesreče, posipali iztekle tekočine in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Lenart so oskrbeli tri poškodovane osebe in jih prepeljali v UKC Maribor.

torek, 19. julij 2016 ob 22:26

Žegnanje na Spodnjem Kamenščaku

Na Sp. Kamenščaku je konec 19. stoletja živel Ivan Fric,ki je želel v bližini svojega doma postaviti kapelico. Ker je leta 1891umrl, je njegovo poslednjo željo uresničila žena, o čemer je takratniljutomerski župnik g. Skuhala zapisal: »Že pred štir'mi letipostala je želja tukaj pred domom kapel'co imet', al' gospodarja jebridka smrt vzela, zato ni moglo se delo pričet'. Ženi pa misel miru neda, dokler kapel'ca gotova ni b'la.« Tako je bila kapelicazgrajena leta 1895, posvetili ...

torek, 19. julij 2016 ob 22:06

Dež ponagajal žanjicam in koscem

Julij je čas počitnic, dopustov, velike vročine, različnih prireditev in dogodkov, pa tudi čas žetve zlatega zrnja. Prav v tem času, v organizaciji Društva podeželskih žena Gornja Radgona, kateremu pomagajo KZ Radgona, Občina in KSS Radgona, ob vaško gasilskem domu v Spodnji Ščavnici že 33 let poteka tradicionalni praznik žetve, ki iz leta v leto potrjuje, da je tovrstno ohranjanje starih kmečkih običajev in opravil, vedno dobrodošlo. Žal pa je dež, ki je minulo soboto namakal ...

torek, 19. julij 2016 ob 15:52

Zaključek angleškega tabora mladih

Kotsmo na spletnih straneh »Prlekije« že poročali, je v dneh od 14.do 16. julija Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota (ECOMS)pripravila in izvedla tridnevni angleški mladinski tabor z gosti izSeverne Irske. V najmanjši slovenski (dvojezični) občini Hodoš jeMladinski dom Hodoš, kjer je AlenKerčmar bilvodja tabora, na njem pa je sodelovalo dvajset mladih iz dežele naobeh bregovih reke Mure ter sedem mladih s tremi spremljevalci izSeverne Irske (PeterM'Namara,JulieTregaskis ...

torek, 19. julij 2016 ob 15:18