Zaključen 43. tabor Mladi gasilec

Z zaključno prireditvijo v četrtek, 15. julija, se je v Bodislavcih zaključil že 43. tabor mladih gasilcev Gasilske zveze Ljutomer. Letošnjega tabora se je udeležilo 85 mladih gasilk in gasilcev iz  prostovoljnih gasilskih društev, ki spadajo pod Gasilsko zvezo Ljutomer. Ob pomoči mentorjev in mentoric, so štiri dni spoznavali gasilske veščine, osnove bivanja v naravi, se seznanili z delom Rdečega križa in enot prve pomoči, s starodobnimi vozili pa so jih obiskali tudi lastniki ...

petek, 15. julij 2016 ob 18:51

Pogovor s častnim gostom letošnjega Grossmanna Janom Harlanom

Tretji dan 12. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, je bil čas za javni pogovor s častnim gostom letošnjega festivala Janom Harlanom, dolgoletnim sodelavcem Stanleya Kubricka. Pogovor na Glavnem trgu je vodil Phillip Bergson, pogovoru pa je sledila projekcija klasične grozljivke Stanleya Kubricka Izžarevanje, v kateri Jack Nicholson odigra eno svojih najboljših vlog.

petek, 15. julij 2016 ob 11:14

Drugič četrtkovi glasbeni večeri v parku

Vprireditveni utici radenskega parka se od minulega četrtka vrstijoglasbene prireditve, ki jih bosta skozi vse poletje (meseca julija inavgusta) organizirala domači Zavod za turizem in šport Radenci (kotdirektorica ga vodi mag. SonjaBily), kakortudi Zdravilišče Radenci. Tako bi naj v času počitnic in dopustovbilo »poskrbljeno« za občanke in občane Radenec, kot tudi zaturiste in obiskovalce tega zdraviliškega kraja, ki se je nekočponašal z nazivom »biser slovenskega ...

petek, 15. julij 2016 ob 11:02

Edo Maajka zatresel Grossmannov oder

V sklopu 12. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, je v četrtek, 14. julija, v Ljutomeru v živo nastopil Edo Maajka, legenda balkanske hip hop scene. Koncert se je sprva namenil odvijati v šotoru poleg gimnazije, a je zaradi slabšega vremena bil prestavljen v dvorano ŠIC.

petek, 15. julij 2016 ob 09:59

V Ljutomer prihaja odprta kuhinja na ulici - »Prleška kühja«

»Prleška kühja« je serija dogodkov odprte kuhinje na ulici v Ljutomeru, ki se bodo načeloma odvijale mesečno od pomladi do jeseni. Prvo »kühjo« bodo odprli prav v posebnem sklopu in sicer na tradicionalnem letos že 12. Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina in sicer kar dva dni zapored, v petek 15.7. in soboto 16.7. od 18.00 do 22.00 ure na Glavnem trgu.

petek, 15. julij 2016 ob 09:13

Okušali vina iz tekmovalnega programa Grossmannovega festivala

V četrtek, tretji dan 12. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, je v atriju Mestne hiše potekala javna degustacija vin iz tekmovalnega programa, na kateri je svoje strokovno mnenje k vzorcem podal glavni gost vinskega programa na letošnjem festivalu Nick Gee, na dogodku pa je bila prisotna tudi aktualna Slovenska vinska kraljica Sara Stadler.

četrtek, 14. julij 2016 ob 20:32

Padli hrast v parku uničil tri klopce

V sredinem neurju, ki je prešlo naše kraje, je med drugim v Parku I. slovenskega tabora, padel hrast oz. večja veja hrasta, ki je padla na vrtiček ter pod sabo pokopala tudi tri klopce.

četrtek, 14. julij 2016 ob 15:26

Delovni migranti iščejo rešitev pri predsedniku države

Med obiskom obmejnega mesta Gornja Radgona, kjer je bil častni pokrovitelj in slavnostni govorec na osrednji proslavi ob odhodu zadnjega vojaka JLA s tega območja, je predsednik države Borut Pahor, na vljudnostni pogovor sprejel delegacijo Sindikata delavcev migrantov Slovenije (SDMS). Slednji so predsednika seznanili s trenutnim dogajanjem na področju reševanja njihove problematike povezane z "dvojnim" obdavčevanjem, izročili pa so mu tudi dopis, ki so ga naslovili na premiera Mira Cerarja ...

četrtek, 14. julij 2016 ob 13:42

Tabor mladih evangeličanov na Hodošu

Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota (EKOMS) organizira tridnevni mladinski tabor »Življenje na polno« v Mladinskem domu na Hodošu v dneh od 14. do 16. julija. Na njem bo sodelovalo skupno 32 udeležencev, od tega dvanajsterica iz Severne Irske.

četrtek, 14. julij 2016 ob 09:05

V Parku I. slovenskega tabora padel stoletni hrast

Danes popoldan nas je prešlo neurje z močnimi nalivi in sunki vetra, ki so v Parku I. slovenskega tabora bili usodni za hrast oz. večjo vejo hrasta, ki je padla na vrtiček in na klopi ter tri uničila.

sreda, 13. julij 2016 ob 22:02