Jelka Vrbnjak predstavila svoj prvenec z naslovom Moje pesmi niso sanje

Minuli ponedeljek, 23. novembra 2015, je v dvorani Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer potekala zanimiva predstavitev knjige. Članica literarno-recitacijske sekcije Društva upokojencev Ljutomer Jelka Vrbnjak je predstavila svojo prvo knjigo z naslovom Moje pesmi niso sanje, ki jo je izdala v samozaložbi.

petek, 27. november 2015 ob 09:13

Na ogled tretja adventna razstava na Meleh

Tudi letos so se v Vrtnarstvu Kubrus na Meleh pri Gornji Radgoni odločili in adventni čas popestrili malo drugače in jo v teh dneh odprli. Tako so pripravili tretjo adventno razstavo po zgledu evropskih florističnih razstav, pri čemer je adventna razstava na Melah v znamenju soja lučk in svečk.

petek, 27. november 2015 ob 08:59

Sobno kolo za otroško veselje

Otroci in mladostniki v Kriznem centru za mlade Murska Sobota imajo za športno aktivno preživljanje prostega časa odslej na voljo sobno kolo, ki ga je krizni center kupil s sredstvi, ki so jih oviratlonci zbrali na prvem prekmurskem oviratlonu maja v Murski Soboti. Sobno kolo bodo lahko uporabljali tako otroci in mladostniki v kriznem centru, kot tisti, ki center obiskujejo v popoldanskem in počitniškem času, ko tam deluje dnevni center za otroke in mladostnike Kekec.

četrtek, 26. november 2015 ob 19:36

Film »Pot k svetlobi« tudi v Mariboru

Povezavamed generalom Maistrom in MihajlomPupinom (1854 - 1935) po prvi svetovni vojni je vsekakor razumljiva, kajtigeneral RudolfMaisterVojanov (1874- 1934) je v letih 1921 - 1923 bil predsednik komisije zarazmejitev Kraljevine SHS (nato Kraljevine Jugoslavije) s sosednjoItalijo, a znanstvenik in častni konzul Kraljevine Srbije v ZDA izleta 1912 MihajloIdvorski Pupin (rojen v Idvoru v Banatu) je dal številne informacije svojemuprijatelju, predsedniku ZDA WoodrowuWilsonu, daje le-ta na Pariški ...

četrtek, 26. november 2015 ob 14:15

V vrtnem centru Kalia so potekale delavnice na temo »Krašenje cerkva za advent in božič«

Vrtni center Kalia Murska Sobota je v sodelovanju z murskosoboško škofijo pred adventom v sredo, 25. novembra, v prostorih na Tišinski cesti v Murski Soboti pripravil delavnico za krasilce cerkva na temo krašenje cerkva za advent in božič, kjer so bile predstavljene novosti s poudarkom uporabe naravnih materialov.

četrtek, 26. november 2015 ob 13:59

Osebno vozilo zdrsnilo s cestišča avtoceste

V četrtek, 26. novembra, okoli 9.30 ure, je na avtocesti iz smeri Maribora v smeri Murske Sobote, približno 1.500 metrov pred izvozom Vučja vas, prišlo do prometne nesreče. Osebno vozilo je zdrsnilo s cestišča, pri tem pa sta se dve osebi lažje poškodovali. Za poškodovance so poskrbeli reševalci NMP Murska Sobota.

četrtek, 26. november 2015 ob 10:54

To ni znanstvena fantastika, akcijski trik ali virtualna resničnost ...

NLB ponuja predplačniško kartico MasterCard, na katero si lahko prednaložite denar, stanja pa zaradi takojšnje bremenitve ob plačilu ali dvigu na njej ne morete prekoračiti, saj lahko porabite le toliko, kolikor si na kartico naložite. Kartico si lahko naročite v kompletu z NFC nalepko, ki jo preprosto nalepite na mobilni telefon ali kateri drug predmet in vam tako ob hitrih nakupih ne bo treba nositi s seboj celotne denarnice.

četrtek, 26. november 2015 ob 10:37

Vabljeni na predstavitev knjige Mursa - nepozabni napredni Slovenec

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige Mursa - nepozabni napredni Slovenec, velikan Prlekije in Slovenije, ki bo v petek, 27. novembra 2015 ob 18. uri, v dvorani Glasbene šole v Ljutomeru, Prešernova 8.

četrtek, 26. november 2015 ob 09:32

V Veržeju so izdelovali adventne venčke iz gline

Potem, ko so se letos na novo odprli vrata rokodelsko učnega centra domače in umetnostne obrti (Center DUO), ki deluje pod okriljem Zavoda Marianum Veržej, se je Urška Ambrož, ki v rokodelskem učnem centru uči udeležence, letos odločila za novost in začela z učenjem udeleženk iz severovzhodne Slovenije, ki so se lotile izdelovanja adventnega venčka narejenega iz gline.

sreda, 25. november 2015 ob 23:21

Društvo varnega zavetja Pomurja vabi na ogled projekta »Labirint nasilja«

Ob dnevih boja proti nasilju, Društvo varnega zavetja Pomurja, Varna hiša Pomurja, vabi na ogled projekta »Labirint nasilja«, ki na simboličen način omogoča vpogled v izkušnjo nasilja z vidika žrtve. Mimoidoči bodo spoznali dejavnike, ki prispevajo k nastanku in trajanju nasilja nad žensko ter dejavnike, ki prispevajo k uspešni razrešitvi.

sreda, 25. november 2015 ob 16:58