Teden prleških jedi v vrtcu Mala Nedelja

V vrtcu Mala Nedelja smo v prejšnjem tednu (16.11. – 20.11.2015 ) izvedli projektni teden, ki smo ga poimenovali »Teden prleških jedi«. Vsi vemo, da se v vrtcih in šolah poudarja zdrava prehrana, da so vse sestavine čim bolj naravne in zdrave, velikokrat pa pozabljamo na tiste jedi, ki so jih jedli nekoč, ki so jih kuhale in pripravljale naše babice, ki so tipične za naše okolje, za Prlekijo.

sreda, 25. november 2015 ob 16:37

Novembrska DOSOR-jeva torta za slavljence

Vmesecu novembru je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci,praznovalo rojstni dan 14 stanovalk in stanovalcev. Vsem tem, kiskupaj štejejo 1132 let, v povprečju pa kar 80,8 let, so pripravilidružabno srečanje z voščili in čestitkami v sredo, 25. novembradopoldne, v restavracijskih prostorih DOSOR-ja. Še posebej je biloslovesno za stanovalko FrančiškoMlinarič,ki je zabeležila 95-i rojstni dan.

sreda, 25. november 2015 ob 16:25

Ukrepati je treba pred težavami, ne v težavah

Vavli Osnovne šole Radenci se je v torek, 24. novembra popoldne,zbralo izredno veliko število staršev, kot tudi učiteljic inučiteljev, na srečanju oziroma predavanju specialnega pedagoga zamotnje vedenja in osebnosti MarkaJuhanta. Obistoimenski knjigi je naslov tokratnega druženja bil »Varuhotrokovih dolžnosti ali nehajte se ukvarjati zotrokovimipravicami«.

sreda, 25. november 2015 ob 16:18

Rdeči križ Slovenije v svoje vrste vabi nove prostovoljce za pomoč prebežnikom

Več kot devetsto prostovoljk in prostovoljcev Rdečega križa Slovenije (RKS) od 16. oktobra dalje dnevno lajša trpljenje ljudi, ki prihajajo v Slovenijo, utrujeni in oslabljeni od dolge poti. Doslej so prostovoljke in prostovoljci RKS, skupaj z zaposlenimi iz območnih združenj in Zveze združenj RKS, pomagali že več kot dvesto tisočim ljudem v vseh sprejemnih in nastanitvenih centrih po Sloveniji.

sreda, 25. november 2015 ob 12:49

3. Božična akcija zbiranja pomoči za socialno ogrožene družine in posameznike v Pomurju

Spet je leto naokoli in Anina zvezdica Pomurje pripravlja 3. Božično akcijo zbiranja hrane z dolgim rokom uporabe za socialno ogrožene družine in posameznike v Pomurju.

sreda, 25. november 2015 ob 09:05

Preklic zbiranja materialne pomoči v Namestitvenem centru Gornja Radgona

Iz RKS - OZ Gornja Radgona sporočajo, da preklicujejo zbiranje materialne pomoči v Namestitvenem centru Gornja Radgona, saj so v zelo kratkem času zbrali večjo količino oblačil, ki zadostuje trenutnim potrebam.

sreda, 25. november 2015 ob 08:45

Koledar »Veseli december« v Radencih

Vsa gospodinjstva v Občini Radenci so že prejela posebni koledar prireditev z naslovom »Veseli december«. V njem so za mesec november napovedane štiri, za zadnji mesec v tem letu pa kar 30 različnih prireditev.

sreda, 25. november 2015 ob 08:36

Na območju Središča ob Dravi zajeli dva oborožena hrvaška policista

Kot poroča spletni portal nova24tv.si, je slovenska policija v prejšnjem tednu v gozdu Hraščica v bližini mejnega prehoda Središče ob Dravi, zajela dva oborožena hrvaška policista, ki sta se gibala 600 metrov globoko na ozemlju Slovenije.

torek, 24. november 2015 ob 19:01

Slovenski festival vin z izjemnim obiskom proslavil polnoletnost

V petek, 20. novembra, sta se ob 21. uri zaključila 18. Slovenski festival vin in 8. Festival kulinarike. Festivala predstavljata veliki finale Sezone magnum formata, kot je organizator poimenoval leto 2015, ki je v Ljubljano prineslo preko 20 vinsko-kulinaričnih prireditev. Festivala, ki sta se tudi to leto dogajala v prostorih Grand hotela Union, je v dveh dneh obiskalo preko 1500 obiskovalcev. Število obiskovalcev je večje kot lani, kar je izjemen dosežek, glede na okoliščine, v katerih ...

torek, 24. november 2015 ob 08:53

Med Ljutomerom in Krapjem voznik zapeljal izven vozišča na njivo

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče. Ena izmed teh se je zgodila na relaciji med Ljutomerom in Krapjem, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal izven vozišča na njivo.

torek, 24. november 2015 ob 08:11