Razkriški kmetje zaradi žičnate ograje zahtevajo odškodnino

11. novembra, so na območju občine Razkrižje, natančneje pri mejnem prehodu Gibina, postavili okrog 1.000 metrov žičnate ograje, ki naj bi pripomogla k večjemu nadzoru prihoda prebežnikov, da ti ne bi prečkali zelene meje, ampak bi se usmerjali na uradne prehode.

sobota, 28. november 2015 ob 16:423

Devetošolci so na Tržnici srednjih šol pridobivali informacije o nadaljnjem vpisu

Svetovalne delavke osnovnih šol, so tudi letos, v petek, 27. novembra, pripravile Tržnico srednjih šol. Tržnice so se udeležili učenci 9. razredov iz OŠ Veržej, OŠ Križevci, OŠ Razkrižje, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Mala Nedelja, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in OŠ Stročja vas.

sobota, 28. november 2015 ob 10:17

Literarni popoldan v spomin blaženega Antona Martina Slomška

VUnišah pri Ponikvi je bil 26. novembra 1800 rojen AntonSlomšek,ki je 24. septembra 1862 umrl v Mariboru kot tamkajšnji lavantinskiškof AntonMartin Slomšek.Ob 215-letnici njegovega rojstva je bil dan pred tem, 25. novembrapopoldne, v organizaciji Kulturno umetniškega društva Bubla Radenciizveden literarni popoldan v predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja,Doma starejših občanov Radenci.

petek, 27. november 2015 ob 22:26

Šahovska sekcija TVD Partizan Ljutomer pripravila zaključni turnir

Člani šahovske sekcije TVD Partizan Ljutomer so pripravili zaključni turnir za leto 2015, kjer so odigrali sedem kol, zmagovalka pa je postala Barbara Skuhala s 6,5 točke pred bratom Lukom Skuhala in Jankom Brunčičem. Nehvaležno četrto mesto si je priigral Zvonko Lovrenčič.

petek, 27. november 2015 ob 22:16

Slovesna prireditev v počastitev 120-letnice rojstva skladatelja in pedagoga Slavka Osterca

Občina Veržej in Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer sta v četrtek, 26. novembra, v Domu kulture v Veržeju pripravili slovesno prireditev na kateri so se spomnili na rojaka in skladatelja Slavka Osterca ob njegovi 120-letnici rojstva. Sicer pa so v občini Veržej na skladatelja Slavka Osterca še kako ponosni, kajti prav njegove številne skladbe, katere je napisal so sloves ponesle po Sloveniji in v tujini.

petek, 27. november 2015 ob 21:57

V Veržeju sanirajo igrišče, zamenjali bodo gole, namestili elektronski semafor, ...

V Veržeju so se v tem tednu pričela obsežna sanacijska dela na travnati površini glavnega igrišča. Za izčrpano površino, na kateri se odvijajo vsi treningi in tekme vseh selekcij, je bila obnova nujna.

petek, 27. november 2015 ob 18:32

Na Glavnem trgu postavljajo drsališče, stoji že tudi smreka

V teh dneh so v Ljutomeru na Glavnem trgu že pričeli postavljati drsališče, ki bo za 100 m2 večje kot lani, pomaknjeno pa bo tudi bolj v središče trga. Drsališče se bo uradno odprlo v petek, 4. decembra, odprto pa bo zagotovo do konca januarja 2016, verjetno pa tudi čez šolske zimske počitnice.

petek, 27. november 2015 ob 18:03

Ogenj zajel ostrešje stanovanjske hiše v Stročji vasi

V petek, 27. novembra, okoli 11. ure, je ogenj zajel ostrešje stanovanjske hiše v Stročji vasi. Požar na ostrešju stanovanjske hiše so pogasili gasilci PGD Stročja vas, Ljutomer in Podgradje.

petek, 27. november 2015 ob 17:38

Dejan Zavec se poslavlja od poklicnega boksa

"23 let je bilo dovolj. Čas je za nove zmage, izven ringa.... Hvala vsem in vsakemu posebej!", je naš boksarski šampion Dejan Zavec, zapisal na družbenih omrežjih ter s tem napovedal, da končuje dolgo in bogato športno kariero v boksu.

petek, 27. november 2015 ob 17:30

P&F Jeruzalem odprl vrata nove dvorane za penine po klasični metodi

Vinska klet P&F Jeruzalem je na slavnostnem dogodku odprla vrata nove dvorane za penine po klasični metodi. Otvoritev prenovljenega dela kleti v Ormožu predstavlja pomemben mejnik za podjetje, saj gre za eno največjih investicij letošnjega leta. Z novo pridobitvijo nameravajo v bodoče povečati proizvodnjo penine in na trgu predstaviti Rose penino po klasični metodi. S prerezom traku so dvorano slavnostno odprli Vladimir Puklavec, lastnik podjetja in direktor P&F Holding Vino, hči ...

petek, 27. november 2015 ob 14:26