Tujci samovoljno zapustili nastanitveni center v Gornji Radgoni

Celotna skupina tujcev, ki je bila danes nastanjena v centru v Gornji Radgoni je po 17. uri samovoljno zapustila center ter odšla proti Avstriji. Avstrijski varnostni organi so jim omogočili prehod meje.

sobota, 19. september 2015 ob 19:35

Učenka 4. razreda OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici Nina Novak nagrajena v Slovenj Gradcu

Slovenj Gradec – mesto glasnik miru, vsako leto ob svetovnem dnevu miru v starem mestnem jedru prireja niz prireditev, zbranih v Mirovniški festival, ki ima letos, v mednarodnem letu svetlobe, skupen naslov »V svetlobi je moč«. V okviru prireditev festivala je MO Slovenj Gradec v sodelovanju s Koroško likovno galerijo, v mesecu aprilu razpisala Natečaj za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo.

sobota, 19. september 2015 ob 19:05

Mladi so se spoznavali na PŠK spoznavnem žuru

Pleški študentski klub je v petek, 18. septembra, pripravil spoznavni žur v diskoteki Oxygen v Ljutomeru. Dijaki in dijakinje ter študenti in študentke so se spoznavali ter sklepali nova prijateljstva, za glasbo pa so poskrbeli DJ Majcy, DJ Lucky Luke in Recesija band.

sobota, 19. september 2015 ob 16:10

V Gornjo Radgono prepeljanih še 150 tujcev, policija na prizorišču podala izjavo za javnost

Poleg 198 tujcev, ki so jih namestili že sinoči, je v nastanitveni center na sejmišče v Gornji Radgoni bilo prepeljanih dodatnih 150 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo na območju Novega mesta.

sobota, 19. september 2015 ob 15:10

V Slovenijo vstopilo preko 1.100 prebežnikov, v Gornji Radgoni so jih namestili 198

V noči na soboto, okrog 1. ure, je bilo v nastanitveni center na Sejmišče v Gornji Radgoni sprejetih 198 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo na območju Novega mesta. V centru poteka nastanitev tujcev in najava hrvaškim varnostnim organom za vrnitev na podlagi sporazuma o vračanju oseb med državama.

sobota, 19. september 2015 ob 09:11

Malonogometna reprezentanca odhaja na miniEURO 2015

Za slovenske rekreativne malonogometne reprezentante, ki so aktualni evropski podprvaki, je v četrtek v Vidoncih v Prekmurju potekal zadnji trening pred evropskim prvenstvom miniEURO 2015, na katerega potujejo že v nedeljo. Reprezentanti so pod organizacijo Športnega društva Vidonci odigrali prijateljsko tekmo z ekipo Muraši ter spregovorili nekaj besed o prihajajočem prvenstvu in vzdušju v ekipi. Trener Branko Kerčmar je o igri njegovih varovancev na miniEURU 2015 povedal: »Fantje ...

sobota, 19. september 2015 ob 08:18

V Ljutomeru slovesno odkrili spominsko ploščo v čast dr. Karola Grossmanna

V petek, 18. septembra, so slovesno odkrili spominsko ploščo v čast dr. Karola Grossmanna, pionirja slovenskega filma, pred njegovo hišo na Ormoški ulici 4 v Ljutomeru.

petek, 18. september 2015 ob 21:041

Vse več tujcev prečka meje tudi v naši okolici

Policisti Policijske postaje Ormož so v petek, 18. septembra, ob 14.20 v naselju Središče ob Dravi prijeli tri osebe, domnevno državljane Sirije, ki so nedovoljeno prišli iz Republike Hrvaške.

petek, 18. september 2015 ob 17:39

Na Pomurskem sejmu izkazali pripravljenost, da pomagajo pri namestitvi ubežnikov

Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, je podal izjavo za javnost, v zvezi z možnostjo začasne namestitve migrantov na lokaciji Pomurskega sejma v Gornji Radgoni, o čemer smo že pisali.

petek, 18. september 2015 ob 12:37

»Ko bom velik, bom ... GASILEC!«

Vedno znova opažam, da k bolj priljubljenim otroškim sanjam, še posebej k fantovskim, spada želja postati gasilec. Govorim o poklicnih gasilcih, ki jih otroci obsujejo z močnim občudovanjem in še večjo radovednostjo, čeprav zaradi tega ne smemo takoj odpisati prostovoljnih gasilcev, ki so v največji meri odgovorni za primarno vzgojo malih sanjačev in radovednežev. Zato smo se letošnje leto, še posebej v poletju, člani PGD Središče ob Dravi, trudili otrokom podariti nepozabne spomine ...

petek, 18. september 2015 ob 08:37