V nedeljo bo v Ljutomeru tekmovalo preko tisoč gasilcev

V Gasilski zvezi Ljutomer so ponosni, da so v zadnjih 12 letih že petič organizator tako velikega tekmovanja. Organizacijo je regija zaupala že PGD Veržej, sedaj pa že četrtič PGD Ljutomer.

petek, 11. september 2015 ob 09:51

Najglasnejši v avto akustiki s 159,5 dB, najnižji 1 cm

Avto show v Ljutomeru je za nami, katerega so člani Trinity Tuning Cluba v prleški prestolnici organizirali prvič. Kljub slabim vremenskim napovedim, so po 12. uri začeli prihajati tekmovalci iz vse Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Pokazat se je prišlo okrog 75 tekmovalcev, tako da je bilo s klubskimi vozili na prizorišču 100 avtomobilov.

petek, 11. september 2015 ob 09:04

Mis Slovenije 2015 je Mateja Kociper iz Odrancev

V četrtek, 10. septembra, je v Ljubljani potekal izbor za Mis Slovenije. Aktualna mis Slovenije Julija Bizjak je lento predala svoji naslednici 23-letni Mateji Kociper iz Odrancev, ki bo tako Slovenijo zastopala na svetovnem izboru Miss World, ki bo letos potekal v kitajskem mestu Sanya.

četrtek, 10. september 2015 ob 22:46

Čebelarji ČD Križevci pri Ljutomeru so postavili nov učni čebelnjak

V občini Križevci že vrsto let uspešno deluje Čebelarsko društvo. Na osnovni šoli Križevci je po nekaj letnem predahu zopet zaživel čebelarski krožek, ki ga vodi mentor in hkrati predsednik Čebelarskega društva Križevci Janko Ostrc. Člani krožka so zelo pridni in marljivi ter delovni. Tako so se čebelarji Čebelarskega društva Križevci, skupaj z Osnovno šolo Križevci in Občino Križevci odločili za postavitev novega učnega čebelnjaka, ki stoji nekaj metrov stran od šole ...

četrtek, 10. september 2015 ob 20:17

Ozaljšali so si steno z drevesom oddelka

Naoddelčnem hodniku v pritličju DOSOR-ja, Doma starejših občanovRadenci, je v sredo, 9. septembra, nekaj po 14. uri, prerezalaslovesni trak stanovalka AnaVohar izMelinec. S tem je predala svojemu namenu najnovejšo pridobitev tegaoddelka - steno z narisanim »drevesom oddelka« ter pripisom »Tusmo doma«. Imenovana stanovalka je prispela v pritlični oddelek kotzadnja in verjetno bo po opravljenih uspešnih terapijah kot prvatudi ta oddelek zapustila.

četrtek, 10. september 2015 ob 17:03

Žogarija - učenci OŠ Veržej drugi v Sloveniji

26. maja 2015 je pred Mercator centrom v Ljutomeru potekala prireditev Žogarija, ki so se je udeležile nekatere osnovne šole iz Prlekije.

četrtek, 10. september 2015 ob 13:54

Tradicionalno srečanje pobratenega društva PGD Trnovci in PGD Šmartno ob Paki

Trnovski gasilci s Prostovoljnim gasilskim društvom Šmartno ob Paki sodelujejo že več kot dvajset let. V teh letih je obveljala navada, da se srečajo na vsaki dve leti in počastijo medsebojno sodelovanje.

četrtek, 10. september 2015 ob 13:35

14 državljanov Sirije nedovoljeno prestopilo državno mejo

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota je bil v sredo, 9. septembra, ob 4.04 uri s strani nadzornikov DARS-a obveščen, da po avtocesti na relaciji Pince – Lendava, hodi več oseb.

četrtek, 10. september 2015 ob 13:231

V Križevcih so se srečali starejši občani

V okviru praznovanja 17. občinskega praznika Občine Križevci je v sredo, 9. septembra, potekalo že tradicionalno srečanje starejših občanov, med katere štejejo občanke in občani, ki so v letošnjem letu dopolnili 70 let. Istočasno so bila podeljena simbolična darila najstarejšima prisotnima občanki in občanu ter zlatoporočne listine, ki jih je na srečanju prejelo devet zakonskih jubilantov, en par pa je prejel listino ob praznovanju biserne poroke.

četrtek, 10. september 2015 ob 09:20

Vljudno vabljeni na okroglo mizo z ministrico za kulturo

Ob obisku Vlade Republike Slovenije v Pomurju, vas vljudno vabimo na okroglo mizo Kultura kot temelj ustvarjalnosti in inovativnosti ter družbenega razvoja 21. stoletja. Kultura vseh spektrov in oblik je polje družbenega napredka in soclo-fizičnega razvoja posameznega človeka.

sreda, 9. september 2015 ob 21:58