DOSOR-jevi stanovalci že tretjič na letovanje

7 DOSOR-jevih varovancev se je vrnilo iz počitnic v Zadru, kjer so s strokovno oskrbo medicinske sestre Tatjane Geč brezskrbno bivali kar sedem dni. Njihovi dnevi so minevali predvsem ob kopanju, sprehodih ob plaži ter druženju ob družabnih igrah. DOSOR projekt organizira z namenom pokazati, da lahko starejši kljub strahu pred nesamostojnostjo doživijo sproščene in kakovostne počitnice na morju.

petek, 18. september 2015 ob 08:19

Prebežnike prepeljali v Postojno; helikopter nad našimi kraji opravljal le rutinski polet

Na Hrvaško je samo v sredo prišlo blizu 10.000 prebežnikov, kjer jih nameščajo v center za tujce in druge razpoložljive objekte, ki so se hitro napolnili zaradi velikega navala. Po poročanju hrvaških medijev so skupine s po več 100 prebežniki peš nadaljevale pot proti Sloveniji. Novinarjem so tako prebežniki odkrito priznali, da je njihov naslednji cilj Slovenija in mejni prehod Bregana.

četrtek, 17. september 2015 ob 22:092

Ministrica za obrambo Andreja Katič je obiskala murskosoboške gasilce

V okviru obiska Vlade Republike Slovenije v pomurski regiji je v sredo, 16. septembra, ministrica za obrambo Andreja Katič z delegacijo obiskala izpostavo Uprave za zaščito in reševanje Murska Sobota, regionalni center za obveščanje ter se srečala s predstavniki prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota.

četrtek, 17. september 2015 ob 20:33

Tunizijec v vozilu prevažal tujca, ki je posedoval droge

Na meji z Madžarsko se je uvedel ponovni nadzor meje, kar pomeni, da se opravlja mejna kontrola na vstopu v Republiko Slovenijo in na izstopu. Sama uvedba mejne kontrole zaenkrat ne povzroča zastojev.

četrtek, 17. september 2015 ob 17:36

Je katero od koles vaše? Čaka vas na policiji.

Policisti PU Murska Sobota so v zadnjem času obravnavali več storitev kaznivih dejanj tatvin koles. "Ugotavljamo, da storilci izkoriščajo predvsem trenutke nepazljivosti oškodovancev, ko kolesa ne zaklenejo oz. ga primerno zavarujejo. Kazniva dejanja tatvin koles na območju PU Murska Sobota so razpršena, vsekakor pa imajo storilci več priložnosti na mestih, kjer je več koles, ki niso v varovanem ali ograjenem prostoru. Zato je zelo pomembno  preventivno  obnašanje  njihovih ...

četrtek, 17. september 2015 ob 12:19

Mladi mucki odvrgel v ribnik

Med množico zgodb o tisočih beguncih, ki so bili primorani zapustiti svojo domovino in se podati na negotovo pot iskanja človeka vrednega življenja, v slovenskih novicah lahko preberemo tudi zgodbo o družini iz Sirije. Na nevarno pot iz Sirije do grškega otoka Lesbos, ki naj bi bil izhodišče za nadaljevanje poti do srečnejše prihodnosti v Evropi, so vzeli s seboj svojo hišno ljubljenko, mucko. Vse so pustili doma, niso pa imeli srca, da bi zapustili svojo ljubljenko. Prvi del poti so ...

četrtek, 17. september 2015 ob 10:49

RAD IMAM ŠPORT: Lotmerk vs. Stročja ves

Učenci dveh šol ležerno preživljajo prosti čas, ko se nepričakovano zapletejo v nerešljiv konflikt, zato na pomoč pokličejo športne junake svojih šol.

četrtek, 17. september 2015 ob 10:37

Radenci: Moja dežela lepa in gostoljubna 2014

Komisijaza ocenjevanje krajev v Občini Radenci je sprejela sklep, da zaminulo leto, torej leto 2014, v okviru projekta »Moja dežela lepain gostoljubna« podeli tri »Zlata priznanja«. V skladu zopredeljenimi kategorijami za urejenost in skrb je »komisija štirih«(predsednik RadeBakračević ter člani: SonjaBily, JanjaFekonja inZoltan Časar)odločila, da si ta priznanja zaslužijo: podjetje Erinox, d.o.o.,Radenci, Športno društvo Hrastje Mota & Prostovoljno ...

četrtek, 17. september 2015 ob 09:20

Veržej izpadel iz Pokala Slovenije

V sredo, 16. septembra, je v Veržeju bil odigran 2. krog Pokala Slovenije 2015/2016, kjer sta se pomerila domači Farmtech Veržej in Zavrč. Veržej je s porazom zaključil tekmovanje, Zavrč je bil boljši s 4:0.

četrtek, 17. september 2015 ob 08:32

V stanovanju našli mrtvo osebo

Uprava RS za zaščito in reševanje, je poročala, da so v sredo, 16. septembra, okoli 19.30 ure, v naselju Grabe, v občini Središče ob Dravi, gasilci PGD Središče ob Dravi odprli vrata in omogočili reševalcem NMP nemoten vstop v stanovanjski objekt, v katerem so našli mrtvo osebo.

sreda, 16. september 2015 ob 23:35