Na osmi Breki od death metala, hardcora do punka

Minuli konec tedna je v Srednji Bistrici, v Kantini ob reki Muri, potekal že osmi Breka Fest, ki ga organizira Društvo alternativne mladine Bistrica (D.A.M.B.). Alternativni glasbeni festival je z različnim naborom zvrsti - od death metala, preko hardcora in vse do punka - na prizorišče privabil množico ljubiteljev tovrstne glasbe.

nedelja, 30. avgust 2015 ob 12:32

Najboljši bograč je skuhala ekipa MK Lindau Lendava

V soboto, 29. avgusta, se je na tradicionalni, etno-kulinarični prireditvi Bogračfest zbralo rekordno število obiskovalcev, ki so uživali v pokušanju bograča. 108 tekmovalnih ekip iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije je na 1300 metrov dolgem tekmovališču v starem mestnem jedru Lendave skuhalo kar 4500 litrov bograča, ki so si ga z veseljem privoščili ljubitelji te slastne jedi na žlico.

nedelja, 30. avgust 2015 ob 10:52

Na vzletišču v Veržeju pripravili DP v letenju z motornimi zmaji in ultralahkimi letali

Na vzletišču v Veržeju je ta konec tedna potekalo Državno prvenstvo v letenju z motornimi zmaji in ultralahkimi letali, ki ga je po pooblastilu Ultralahke komisije pri Letalski zvezi Slovenije organiziral Aeroklub »Prlek« Ljutomer. Tekmovanje je potekalo v soboto in nedeljo.

sobota, 29. avgust 2015 ob 15:04

V Mariboru postavili klopotec, darilo Prlekije

V petek, 28. avgusta, je Zavod za turizem Maribor - Pohorje v sodelovanju z Mestno občino Maribor in partnerji Zadrugo Piramida organiziral postavitev klopotca pred Hišo Stare trte in na Piramidi.

petek, 28. avgust 2015 ob 19:31

Arcont zaradi begunske krize išče nove delavce

Podjetje Arcont iz Gornje Radgone bo zaposlilo dodatnih 70 delavcev, saj se je povpraševanje po bivalnih kontejnerjih zaradi begunske krize v Evropi povečalo do te mere, da potrebujejo nove delavce.

petek, 28. avgust 2015 ob 16:50

Velenje gosti drugi polfinale Jadranskih iger, kjer bo nastopila tudi ljutomerska ekipa

Karavana Jadranskih iger nadaljuje pot v Velenje, kjer bo v petek, 28. avgusta, v organizaciji Mestne občine Velenje, Kooperative Alpe Adria in agencije Adria events, potekal drugi slovenski polfinale letošnjih Jadranskih iger. Potekale bodo na Velenjski plaži s pričetkom ob 19.30 uri.

petek, 28. avgust 2015 ob 11:24

Veržej proti Serdici, Ljutomer proti Apačam

Na sedežu MNZ Murska Sobota je bil opravljen žreb 2. kroga članskega pokala MNZ Murska Sobota. Žreb je določil, da se bo Farmtech Veržej pomeril z NK Serdica kleparstvo Šinko, Avto Rajh Ljutomer z NK Apače, ŠD Cven z NK Hodoš, NK Slatina pa proti ND Lušt Beltinci. Tekme bodo v sredo, 2. septembra, ob 16.30.

petek, 28. avgust 2015 ob 08:28

Buče - danes specialiteta, nekoč primerne le za živinsko krmo

Turistično društvo Stara Cesta vsako leto prvi teden v septembru posveti bučam, ki zrastejo na domačih njivah in vrtovih. Na Stari Cesti in v Mekotnjaku bo 5. in 6. septembra vse v smislu buč, saj se bo odvijala Bučarija. Sobotno popoldne je namenjeno ročnemu pobiranju bučnega pridelka na »turistični« njivi in raznim zanimivim pripravam na glavno prireditev, ki bo v nedeljo ob 14. uri.

četrtek, 27. avgust 2015 ob 22:58

V Radgonskih goricah so pričeli s spravilom pridelka

Prav na zadnji dan ko zapira svoja vrata mednarodni kmetijsko živilski sejem Agra 2015, ki se je odvijal te dni v Gornji Radgoni, so vrli radgonski vinogradniki in kletarji delniške družbe Radgonskih goric, pričeli s spravilom letošnjega pridelka.

četrtek, 27. avgust 2015 ob 21:46

Avgustovsko praznovanje na dvorišču

Vprelepem sončnem avgustovskem dopoldnevu so se stanovalke instanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, zbrali nadomski terasi, kajti zadnji četrtek v osmem mesecu je bil namenjenpraznovanju. Rojstne dneve je v tem mesecu obeležilo 17 stanovalk instanovalcev, na rojstnodnevni zabavi pa sta jim zaigralasrednješolca, Niko in SergejVršič. Sharmoniko in basom (ter kitaro) sta zaigrana na novem odru na domskemdvorišču.

četrtek, 27. avgust 2015 ob 20:54