Vaše ime bo za vedno zapisano v zgodovino

Pred kratkim se je v Sloveniji začeladobrodelna akcija v okviru projekta »YourName Forever«, pri kateri sodeluje desetslovenskih dobrodelnih organizacij in humanitarnih društev. Vsakdo,ki bo katerikoli izmed sodelujočih organizacij ali društev darovalvsaj 20 evrov, bo za vedno zapisan na skulpturi, posvečenidobrodelnosti. Vse donacije gredo v celoti (100%) in neposredno naračune teh organizacij, vsaka organizacija bo zbrana sredstvanamenila za točno določen namen, naveden v javno ...

petek, 3. julij 2015 ob 12:12

Znanstveni simpozij: Slovenski film v sliki, glasbi in besedi

Prleška prestolnica bo med 14. in 18. julijem 2015 gostila 11. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina. Letos, ko mineva 110 let od prvega filmskega zapisa – dr. Karol Grossmann je leta 1905 kot pionir slovenskega filma posnel prva kratka filma Odhod od maše v Ljutomeru in Sejem v Ljutomeru –, je občinski svet Občine Ljutomer razglasil za Leto filma. In prav letos so obrodila sadove večletna prizadevanja vodstva Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML), da se v sklopu ...

petek, 3. julij 2015 ob 09:30

Pomurski športni festival privabil številne športne navdušence

Te dni v Športnem parku v Melincih poteka Pomurski športni festival, ki ga organizira Športno društvo Meteor Melinci. Dogajanje je zelo pestro in po večini športno obarvano. Vsakodnevno potekajo različne športne aktivnosti in tekmovanja, ekipe in posamezni tekmovalci se borijo za najboljše uvrstitve in odličja.

petek, 3. julij 2015 ob 08:20

Prometna nesreča med neznanim voznikom osebnega avtomobila in kolesarko v Ljutomeru

V četrtek, 2. julija, okrog 14.45 ure, se je v Ljutomeru v križišču ulice Rajh Nade in ulice Slavka Osterca zgodila prometna nesreča med neznanim voznikom osebnega avtomobila in kolesarko. Policija neznanega voznika osebnega avtomobila in morebitne priče poziva, da zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pokličejo na tel. številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

petek, 3. julij 2015 ob 07:23

Matej Pučko zabil edini gol na Islandiji za zmago Kopra

Igralec Luke Koper in mladi slovenski reprezentant Matej Pučko, ki izhaja iz veržejske nogometne šole, je dosegel edini gol za Koper v četrtkovi tekmi na Islandiji. Koper se je v Reykjaviku meril v 1. predkrogu Evropske lige z Vikingurjem.

četrtek, 2. julij 2015 ob 23:26

Ivaje na Razkrižju

V župniji Razkrižje so v nedeljo, 28. junija, praznovali župnijsko proščenje ob godu svetega Janeza Nepomuka. Tako so to obmejno župnijo ta dan obiskali številni verniki iz Prlekije, Prekmurja in sosednega Medžimurja iz Hrvaške.

četrtek, 2. julij 2015 ob 22:41

Na območju UE Gornja Radgona glasujejo za naj natakarico - natakarja leta 2015

Ob 20-letnici izhajanja lokalnega radgonskega štirinajstdnevnika Prepih, na območju UE Gornja Radgona, poteka akcija, v kateri bralci tega tiskanega medija, izbirajo najbolj prijazne in priljubljene delavce v gostinstvu. V uredništvo Prepiha prihaja veliko glasovnic, kar je znak dobrega odziva občanov in bralcev.

četrtek, 2. julij 2015 ob 15:01

Na pikniku so se zastrupili s THC-jem

Policisti Policijske postaje Lendava so obravnavali več oseb, ki so na pikniku na območju Lendave, nezavedno zaužili prepovedano drogo konoplja oziroma snov THC.

četrtek, 2. julij 2015 ob 11:54

Ivan Štuhec daroval slavnostno sveto mašo v Ljutomeru

V nedeljo, 21. junija, so v župnijski cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru, obhajali praznik župnijskega žegnanja, ko so se spomnili rojstva sv. Janeza Krstnika, ki je farni zavetnik. S tem ohranjajo župnijsko žegnanje, ki ga obhajajo nedeljo pred ali po prazniku sv. Janeza Krstnika, to je 24. junija.

četrtek, 2. julij 2015 ob 08:57

Dve nesreči motoristov, eden podlegel poškodbam

Motoristična sezona je na vrhuncu, žal se ob tem dogajajo tudi prometne nesreče, kjer so udeleženi motoristi. V sredo, 1. julija, se je za enega končalo tragično, saj je umrl na kraju nesreče.

sreda, 1. julij 2015 ob 22:53