Končalo se je izbirno gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Ljutomer

Gasilska zveza Ljutomer je v nedeljo, 31. maja, pripravila na zelenici nogometnega igrišča v Ljutomeru izbirno tekmovanje Gasilske zveze Ljutomer. Tekmovalo se je v naslednjih disciplinah, pionirji-ke - starost tekmovalke od 7 do 11 let, vaja z vedrovko za pionirje in pionirke, štafeta na 400 m z ovirami za pionirje in pionirke, vaja razvrščanja za pionirje in pionirke, mladinci-ke - starost tekmovalke od 12 do 16 let - vaja z ovirami za mladince in mladinke, štafeta na 400 m z ovirami za ...

sreda, 3. junij 2015 ob 10:59

Vrtec Mala Nedelja je gostil Mini olimpijado - »Cicibaniada 2015«

Vroč junijski dan nam je naznanil, da se bo pri nas dogajalo spet nekaj posebnega. Naš vrtec je bil gostitelj XIX. Mini olimpijade, ki jo imenujemo tudi Cicibaniada.

sreda, 3. junij 2015 ob 10:13

Vrtec Veržej praznoval 50 let

Organizirano varstvo predšolskih otrok se je v Veržeju pričelo natanko pred pol stoletja. Prostori vrtca so bili na različnih lokacijah v Veržeju - v šolskih delavnicah, v Zadružnem in kasneje tudi v Gasilskem domu. Leta 1979 pa je kraj dobil nov, 4 oddelčni vrtec. Tega še danes obiskuje 50 malčkov iz občine Veržej, nekaj otrok pa prihaja tudi iz sosednjih občin.

sreda, 3. junij 2015 ob 00:19

Sveta birma v ljutomerski župniji

V soboto, 30. maja, je ob 10. uri v cerkvi Svetega Janeza Krstnika v Ljutomeru, potekal zakrament svete birme. Na birmo so se veroučenci pripravljali z redno katehezo pri verouku, obiskom svetih maš, zadnje leto pa z udeležbo na duhovnih vajah in birmanski devetdnevnici. Vsak veroučenec je pred birmansko slovesnostjo potrdil svojo pripravljenost s preizkusom znanja o poznavanju krščanskega nauka, Svetega pisma in desetih zapovedi.

torek, 2. junij 2015 ob 21:11

Skozi vodno zaveso v zakonski stan

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici je v soboto potekala poroka, kar samo po sebi sicer ni nič posebnega, saj v tej občini na leto poročijo kar nekaj mladih parov. Pa vendar je bila sobotna poroka malo drugačna, lahko bi jo poimenovali tudi "gasilska", saj sta se poročila gasilec Boris, operativni član PGD Mala Nedelja in gasilka Nuša, članica PGD Okoslavci.

torek, 2. junij 2015 ob 21:01

Rode umaknil kazensko tožbo proti novinarju Dejanu Karbi

Po poročanju časnika Delo, je Franc Rode ustavil kazenski postopek proti novinarju Dejanu Karbi. Karba je tako prejel sklep, s katerim je sodišče proti njemu ustavilo kazenski postopek po zasebni kazenski tožbi, ki jo je proti njemu vložil Rode. Rode je kazensko tožbo sam umaknil.

torek, 2. junij 2015 ob 18:06

Letno kopališče v Ljutomeru se odpira 13. junija

Letošnja kopalna sezona v Ljutomeru na letnem kopališču se predvidoma prične v soboto, 13. junija. Dnevni obratovalni čas je od 9. do 20. ure, oziroma v odvisnosti letnega časa. Začetek kopalne sezone bo predvsem odvisen od ustreznih vremenskih razmer: temperatura zraka nad 20 stopinj in temperatura vode vsaj 22 stopinj Celzija. Če ta pogoj na dan otvoritve ne bo izpolnjen, se otvoritev kopalne sezone ustrezno zamakne.

torek, 2. junij 2015 ob 14:30

Sindikat Radgonskih goric popeljal svoje člane na izlet

Minila so leta, ko so še bili po podjetjih in tovarnah, organizirani veliki sindikalni izleti, ki so trajali tudi po dva dni. Danes žal ni več tako in le redkim sindikatom, kjer še nekako vplivno delujejo v podjetjih, uspeva zagotavljati posluh in dober socialni dialog med vodstvom podjetja in sindikatom.

torek, 2. junij 2015 ob 12:01

Po sedmih letih spet redna linija iz Maribora v London

Iz letališča Edvarda Rusjana Maribor, je po sedmih letih ponovno vzpostavljena redna letalska linija do Londona. V ponedeljek, 1. junija, je tako skoraj povsem zasedeno letalo poletelo iz mariborskega letališča v najnovejše londonsko letališče Southend.

torek, 2. junij 2015 ob 11:02

Ivekov veliki dan

25. maja 2015 je varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer povabila Vrhar Iveka na obisk, saj je omenjeni izrazil ob predstavitvi svojega knjižnega prvenca Moje življenje željo, da ji zadnji izvod svoje knjige osebno izroči in da se želi z njo srečati. Ivek namreč zelo spoštuje in ceni njeno delo ter prizadevanje za revne, katerim je tudi sam nekoč pripadal. Beseda je dala besedo in Iveku se je želja prav na nekdanji dan mladosti tudi uresničila. Da je presenečenje bilo še več ...

torek, 2. junij 2015 ob 09:38