Radgončani so se pripravljali dosledno

Minulosoboto, 6. junija, je ekipa Rdečega križa Slovenije - Območnegazdruženja Gornja Radgona osvojila naslov pomurskih prvakov na 21.izbirnem regijskem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomočiCivilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju, ki je potekalo vLendavi. Ta njihov uspeh ni bil nekaj slučajnega, kajti že lanskoleto so tudi bili prvaki Pomurja ter se udeležili državnegapreverjanja.

torek, 9. junij 2015 ob 19:13

Bogdan Benko zmagal na mednarodni jetski dirki za nagrado Hrvaške

Minuli vikend je v Novem Vinodolskem na Hrvaškem potekala mednarodna jetski dirka za nagrado Hrvaške. Dirka je potekala v mednarodnem sklopu dirk za Alpe Adria jetski tour in šteje tudi za točkovanje UIM (svetovno in evropsko točkovanje).

torek, 9. junij 2015 ob 18:16

Dan odprtih vrat Čebelarskega društva Ljutomer

Tudi letošnje leto je Čebelarsko društvo Ljutomer organiziralo »Dan odprtih vrat« čebelarskega društva, tokrat  na lokaciji učnega čebelnjaka pri osnovni šoli Ivan Cankar v Ljutomeru. Ob pomoči mladih šolarjev, se je iztočilo zavidljivo veliko medu iz učnih panjev šol naše občine. Otroci so se zaradi bojazni pred bolečimi piki čebel raje zadrževali v mobilni enoti enega izmed članov, kjer so odkrivali polno satje, ga vstavljali v točilo in zavrteli, da je med ...

torek, 9. junij 2015 ob 17:01

Prvič se je zavrtela »DOSOR-jeva vetrnica«

Nadvorišču DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, tik otroškegaigrišča, je bil v mesecu maju dokončan povsem nov oder, ki bonudil gostoljubje v poletnem času številnim DOSOR-jevim gostom. Obponedeljkovih večerih, okrog 18.30, se bo namreč na tem odruzavrtela »DOSOR-jeva vetrnica«, v okviru nje pa bodo nastopikulturnikov, glasbenikov, humoristov, čarodejev in še koga, kar jekot pobuda »zrasla na zelniku« direktorice MatejeHauser.

torek, 9. junij 2015 ob 14:20

Svoje nekdanje dekle napadel med spanjem

V petek, 5. junija, so bili policisti Policijske postaje Lenart obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na njihovem območju. Zelo kmalu se je izkazalo, da ne gre za vlom, temveč je zamaskirani storilec v noči iz četrtka na petek, iz 4. na 5. junija, vstopil v stanovanjsko hišo na območju občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah, kjer je fizično napadel 22-letno žensko, ki je takrat spala v postelji.

torek, 9. junij 2015 ob 13:08

Rogašovski rekreativni sobotni popoldan

Minulosoboto, 6. junija popoldne, sta v Občini Rogašovci na Goričkem vPrekmurju bila organizirana že 9. Pohod po Občini Rogašovci (startob 13.30) ter 12. Rogašovski tek (start ob 14. uri) za Pomurskipokal, s 227 udeleženkami in udeleženci. Startnina je znašala 7,00evrov, vanjo pa je bila vključena osvežilna pijača, majica znapisom in malice. Otroci so bili startnine oproščeni.

torek, 9. junij 2015 ob 10:51

Tri priznanja iz Brda v osrčje Prlekije

Pod vzornim in predanim vodstvom direktorice Marjetke Kastner, mag. poslovnih ved in njenih sodelavk in sodelavcev je v realizaciji Life Learning Academia potekal v začetku junija 2015 drugi, dva dni trajajoči akademsko gospodarski kongres – AEC 2015 na Brdu pri Kranju.

torek, 9. junij 2015 ob 10:45

Podvoz v Ljutomeru obojestransko prevozen

Podvoz pod železniško progo v Ljutomeru na Jeruzalemski cesti, je bil enostransko prevozen že od druge polovice aprila, od tega ponedeljka naprej pa je prevozen v celoti. Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je namreč simbolično odstranil ovire ter podvoz odprl za ves promet.

torek, 9. junij 2015 ob 10:19

V Bunačnih predali v uporabo novo kanalizacijsko in vodovodno omrežje

Občina Veržej je v sklopu praznovanja 16. občinskega praznika v Bunčanih pripravila slovesnost, na kateri so svojemu namenu predali novozgrajeno infrastrukturo in zaključek izgradnje Pomurskega vodovoda sistema C na tem območju.

torek, 9. junij 2015 ob 09:29

Ljutomer premagal Muro za zaključek sezone in končal na petem mestu

Pretekli vikend so bile odigrane tekme zadnjega kroga letošnje sezone v 3. SNL vzhod. Ekipa Avto Rajh Ljutomer je na domačem igrišču še zadnjič letos gostila nogometaše NŠ Mura in zaključila sezono z zmago 1:0.

torek, 9. junij 2015 ob 09:06