Vozilo končalo na strehi, štirje poškodovani

V ponedeljek, 15. junija, ob 16.30, je v Križevcih pri Ljutomeru, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Voznik je pripeljal iz smeri Veržeja, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter najprej zapeljal na desno bankino, od tam pa preko cestišča v obcestni jarek, kjer se je vozilo prevrnilo na streho.

ponedeljek, 15. junij 2015 ob 18:44

Predsednik Državnega zbora RS pozdravil krvodajalce v Veržeju

V soboto, 13. junija, je v Veržeju potekalo 26. tradicionalno srečanje krvodajalcev Slovenije, kjer se je zbralo okrog 800 krvodajalcev iz vse Slovenije in sosednje Hrvaške. Tako so se vabilu odzvali člani RK iz naslednjih krajevnih organizacij: Ljutomer, Maribor, Ormož, Ptuj, Celje, Gornja Radgona, Lendava, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica in Čakovec (HR). Večina obiskovalcev je na srečanje prispela z avtobusi, nekateri z lastnim prevozom, bilo pa je tudi kar nekaj ...

ponedeljek, 15. junij 2015 ob 16:36

Čudovito popotovanje z glasbo in petjem

Čudovitopopotovanje z glasbo in petjem je bilo poldrugo urno druženje spevkami in pevci dveh mešanih pevskih zborov v murskosoboškiEvangeličanski cerkvi MartinaLuthra vnedeljo, 14. junija zvečer. Domači Mešani pevski zbor Cantate, kiga kot zborovodja vodi v Murski Soboti DejanPrasl, jegostil mešani pevski zbor s Filipinov, Manila Chamber Singers, ki gavodi William Zartero.

ponedeljek, 15. junij 2015 ob 15:13

Prijave ekip za Jadranske igre se zbirajo do srede, 17. junija

Kot smo že pisali, v nedeljo, 21. junija, v Ljutomer prihajajo Jadranske igre. Na letnem kopališču bodo potekale  kvalifikacije, poleg občine Ljutomer, bodo igre še v mestni občini Koper, v občini Radlje ob Dravi, mestni občini Kranj, občini Domžale in mestni občini Velenje.

ponedeljek, 15. junij 2015 ob 12:42

40 let malega nogometa v Železnih Dverih

V nedeljo, 14. junija, je na igrišču v Železnih Dverih potekala slovesnost, na kateri so se zbrali vsi, ki so aktivno igrali, vodili in skozi 40 let imeli radi izjemo ekipo malega nogometa Železne Dveri. Izrekli so zahvalo vsem sponzorjem, posameznikom in družinam ki so jih skozi vsa ta leta spremljali.

ponedeljek, 15. junij 2015 ob 11:21

Garaža v Bučkovcih v celoti pogorela

V soboto, 13. junija, okoli 23.30 je v naselju Bučkovci zagorela garaža. Požar, v katerem je bilo uničeno celotno ostrešje objekta ter večja količina orodja, so pogasili gasilci PGD Mala Nedelja, Ljutomer in Radoslavci.

nedelja, 14. junij 2015 ob 09:51

37-letnega sopotnika vrglo iz vozila, kjer je obležal huje telesno poškodovan

V soboto, 13. junija, ob 23.55, se je na lokalni cesti v naselju Sejanci, pripetila prometna nesreča, v kateri je bila ena oseba hudo telesno poškodovana. 31-letni voznik je vozil osebni avtomobil po lokalni cesti v naselju Sejanci, iz smeri naselja Bratonečice v smeri proti naselju Vičanci.

nedelja, 14. junij 2015 ob 09:20

Junijska vaška tržnica ZTŠ Radenci

11. junija, med 9. in 12. uro, je bilo izredno vroče tudi v središču Radenec, pred poslopjema pošte in banke, kjer običajno drugo soboto v mesecu razpostavi stojnice Zavod za turizem in šport Radenci, da lahko »zaživi« tako imenovana vaška tržnica.

nedelja, 14. junij 2015 ob 09:09

Slikarski svet Zdravka Dolinška

Vrazstaviščnih prostorih Zveze Slovencev na Madžarskem, ki domuje visti stavbi kot slovenski hotel Lipa v Monoštru (Szentgotthard) naMadžarskem, svoja slikarska dela razstavlja Zdravko Dolinšek izRadencev. Na otvoritvi razstave, 11. junija zvečer, ga je pozdravilkot organizator predsednik Zveze Slovencev na Madžarskem JožeHirnök, zakulturni del dogodka pa je z igranjem na harmoniko in petjem poskrbelStanko Črnko iz Čepinec, vodja skupine ljudskih pevcev Gorički lajkoši.

nedelja, 14. junij 2015 ob 08:53

Pri čelnem trčenju dveh vozil, povzročitelj vozil pod vplivom alkohola

V soboto, 13. junija, okoli 20.30, se je na cesti Noršinci - Križevci zgodila prometna nesreča, kjer sta čelno trčili osebni vozili. Nesreča se je zgodila, ko je voznik zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. V trčenju so se tri osebe v udeleženem vozilu in povzročitelj lahko telesno poškodovali.

sobota, 13. junij 2015 ob 23:131