Odprla so se vrata nove učne rokodelske delavnice Centra DUO v Veržeju

Center domače in umetnostne obrti (DUO) Veržej, kot regijski rokodelski center postaja z vztrajnim delom in jasno vizijo prepoznaven tako v strokovnih krogih, kakor tudi med uporabniki, kot so izobraževalne ustanove, turistični centri in socialne ustanove. Vedno večji obisk in zadovoljni uporabniki sta trdno zagotovilo, da je rokodelski center v tem pomurskem prostoru potreben in da ima prihodnost.

petek, 19. junij 2015 ob 20:02

Sprejem najuspešnejših devetošolcev in osnovnošolcev v občini Gornja Radgona

Župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, je sprejel najuspešnejše učence vseh šol v občini Gornja Radgona, ki so v šolskem letu nadvse uspešno zaključili devetletno osnovno šolanje in so dosegali posebne uspehe. Poleg učencev so se sprejema udeležili njihovi starši, učitelji ter ravnatelji vseh šol v občini.

petek, 19. junij 2015 ob 18:59

V Radencih darovanje energije za življenje

Vsakih pet minut v Sloveniji nekdo potrebuje kri, pa če gre za reševanje življenja nekoga v nesreči ali pa za načrtovan operativni poseg. Tako je nujno vsak dan v naši državi pridobiti 400 odvzemov krvi oziroma takšno število prostovoljnih darovalk ali darovalcev krvi, kis svojim humanitarnim poslanstvom prispevajo k ohranjanju zdravja soljudi in nenazadnje k preprečevanju smrti. Kri se še vedno ne da umetno narediti. Zato ostaja uporaba pripravkov iz krvi edina možnost izbire pri dolo ...

petek, 19. junij 2015 ob 14:44

V hudi prometni nesreči poškodovanih sedem oseb, od tega štirje majhni otroci

V petek, 19. junija, okoli 9.20, se je blizu bivšega mejnega prehoda v naselju Sotina, v občini Rogašovci, zgodila huda prometna nesreča, kjer sta čelno trčili dve osebni vozili, pri čemer je bilo poškodvanih sedem oseb, od tega štirje majhni otroci.

petek, 19. junij 2015 ob 12:23

V Zlatoličju najdena mrtva ženska

V petek, 19. junija, ob 5.24, je bila policija na telefonsko številko 113 obveščena, da je bila v naselju Zlatoličje najdena mrtva ženska. Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so ugotovili, da je ženska umrla nasilne smrti.

petek, 19. junij 2015 ob 09:16

Z malega Triglava v Andovcih na veliki Triglav v Sloveniji

V najmanjši porabski vasi Andovci, ob Hiši rokodelstva in Porabski domačiji, stoji mali Triglav – spomenik, sestavljen iz skale, katero je Andovcem daroval Triglavski narodni park. V podstavku Malega Triglava je vgrajenih sedem kamnov iz vseh sedmih slovenskih vasi Porabja, ter tudi iz treh mest (Budimpešta, Sombotel, Monošter - Mosonmagyaróvár).

petek, 19. junij 2015 ob 08:56

Humanitarni tek »10 krogov za 10 nasmehov« v Ljutomeru

Humanitarno društvo »Vztrajaj - Never Give Up«, katere glavni pobudnik in organizator je vrhunski športnik – triatlonec Matej Markovič, že več let organizira humanitarno akcijo oziroma humanitarni tek »10 krogov za 10 nasmehov«, kjer gostujejo v 10 mestih po Sloveniji in s tekom zbirajo finančna sredstva za socialno ogrožene družine in hudo bolne osebe.

petek, 19. junij 2015 ob 08:37

Predstavili program Pomurskega športnega festivala

Na novinarski konferenci, ki se je odvijala v prostorih Kulturnega doma Melinci, je zbrane predstavnike medijev pozdravil predsednik ŠD Meteor Melinci, Janez Dugar. Orisal je zgodovino obstoja in delovanja športnega društva, ter pojasnil željo mladih članov po prireditvi teden dni trajajočega Pomurskega športnega festivala. Program, organizacijo in spremljevalne aktivnosti festivala je nato predstavil predstavnik organizacijskega odbora PŠF, Tadej Glavač.

četrtek, 18. junij 2015 ob 19:08

Ljutomer v minuli sezoni z največ rdečimi kartoni, po številu gledalcev na dnu

Sezona 3. SNL - vzhod 2014/2015, se je končala z zmagoslavjem Odrancev, ki pa so v dveh tekmah morali priznati premoč ptujski Dravi, tako da ostajajo v tretji ligi. Ob koncu sezone je tudi čas za analize in statistične podatke, ki so jih objavili na spletni strani tretje lige.

četrtek, 18. junij 2015 ob 18:48

PVD Sever za Pomurje tudi v letošnjem letu zelo aktivno na območju vseh pomurskih občin

Policijsko veteransko društvo (PVD) Sever za Pomurje je tudi v letošnjem letu zelo aktivno na območju vseh pomurskih občin. S svojo dejavnostjo širijo domoljubje in spomin na dogodke v osamosvojitveni vojni.

četrtek, 18. junij 2015 ob 13:00