Pri trčenju osebnega avtomobila in vlaka dva poškodovana

V petek, 12. junija, okoli 10. ure, je v Hrastje-Moti, na železniškem prehodu, ki je označen z Andrejevim križem in znakom STOP, prišlo do prometne nesreče osebnega avtomobila in vlaka. Gasilci PGD Gornja Radgona so odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem in sanirali razlite tekočine.

petek, 12. junij 2015 ob 11:45

Županja sprejela najuspešnejše učenke in učence Občine Ljutomer

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je ob zaključku šolskega leta 2014/2015 v poročni dvorani Mestne hiše sprejela najuspešnejše učenke in učence iz osnovnih šol ter glasbene šole v občini Ljutomer. Sprejetih je bilo 22 učencev, ki prihajajo iz osnovnih šol Stročja vas, Cezanjevci, Ljutomer in Mala Nedelja ter glasbene šole Ljutomer.

četrtek, 11. junij 2015 ob 19:191

V Ljutomer prihajajo Jadranske igre

V nedeljo, 21. junija, ob 19.30, se bodo v Ljutomeru na Letnem kopališču odvile Jadranske igre. Za več informacij smo se obrnili na organizatorja, ki sta v Sloveniji Kooperativa Alpe Adria in agencija Adria events.

četrtek, 11. junij 2015 ob 16:36

Šolarji OŠ Radenci so iskali srečo

Vsredo, 10. junija po 17. uri, je v avli Osnovne šole Radencipotekala zaključna kulturna prireditev ob tokratnem zaključkušolskega leta 2014/2015. Šolarke in šolarji so to vsestranskobogato popoldne ob sodelovanju svojih učiteljic in učiteljevpripravili pod motom ozirom verzi pesnika TonetaPavčka:»Sreča ni vglavi in ne v daljavi, / ne v žepu alipod palcemzaklad. / Sreča je, če se delo dobro opravi / in če imaš kogarad.«

četrtek, 11. junij 2015 ob 13:42

Mozaik bogate kulturne ustvarjalnosti

Vsredo, 10. junija zvečer, je Kulturno umetniško društvo Bubla vRadencih, ki ga od same ustanovitve vodi MarijaMarič,proslavilo svojo dvajsetletnico obstoja. V Kongresni dvorani hotelaRadin, kjer je tudi doslej večino kulturnih prireditev to društvoorganiziralo in izvedlo, so se na odru, od 19.30 dalje, zvrstilištevilni nastopajoči. Bili so to članice nekdanjih in sedanjihsekcij tega društva, pa tudi skupine kulturnikov, ki so se v temčasu že osamosvojile v samostojna društva. Tako ...

četrtek, 11. junij 2015 ob 13:31

Folkloristi so se predstavili prvič

Pobudo za ustanovitev folklorne skupine v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki jo je posredovala pomočnica gospodinje Valerija Kovač, sta pozdravili direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser, kot tudi glavna gospodinja Lidija Vitez.

četrtek, 11. junij 2015 ob 13:19

Pod vplivom alkohola trčil v kolesarja, ki se je ob tem huje telesno poškodoval

V sredo, 10. junija, okoli 18. ure, je 24-letni domačin vozil osebni avtomobil po glavni cesti iz smeri Obreža proti Ormožu. Izven naselja Pušenci, kjer vozišče poteka v blagi, pregledni, levi ovinek je dohitel 47-letnega kolesarja, ki je kolesaril v isti smeri, po sredini smernega vozišča.

četrtek, 11. junij 2015 ob 12:13

Ravnateljica Breda Žunič nova članica velike družine Abrahamovcev

Častitljivi mož Abraham je res dosleden in vztrajen, najde vsakogar, ki dočaka 50. rojstni dan. Ušla mu ni niti Breda Žunič, priljubljena ravnateljica OŠ Mala Nedelja. Čeprav je 9. junij, ko je obrnila petdeseti list v knjigi svojega življenja, želela preživeti na dopustu, je iznajdljivi očak našel način, s katerim jo je privabil na delovno mesto.

četrtek, 11. junij 2015 ob 12:06

Minister za infrastrukturo odprl podvoz v Ljutomeru

V ponedeljek, 8. junija, je v Ljutomeru potekala otvoritev podvoza na Jeruzalemski cesti. S tem namenom je Ljutomer obiskal minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in, kot smo že poročali, z odstranitvijo simbolične ovire na cesti podvoz odprl za ves promet.

sreda, 10. junij 2015 ob 16:16

Na Glavnem trgu se je predstavila Glasbena šola Slavka Osterca

Ob koncu šolskega leta 2014/2015 so učenci in mentorji Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pripravili prireditev Glasbena šola se predstavi, kjer so nastopili baletni oddelek, komorne skupine, mladinski pevski zbor in orkestri šole. Koncert je potekal v prijetnem vzdušju na Glavnem trgu v Ljutomeru.

sreda, 10. junij 2015 ob 13:07