Veržej prestavil slavje Doba

V soboto, 3. maja, je v Veržeju v 24. krogu 2. SNL, gostovala vodilna ekipa Roltek Dob. Dobljani bi si že s točko tudi teoretično zagotovili končno prvo mesto na lestvici in osvojitev druge lige, a je Farmtech Veržej njihovo slavje še nekoliko prestavil. Sicer ne za dolgo, saj Radomlje v nedeljo ni uspelo zmagati v Šmartnem, tako da je Dob že prvak.

nedelja, 4. maj 2014 ob 10:44

V Sovjaku 16. odprli vinske kleti in klüčaje

Društvo vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric, je z vinogradniki Sovjaka, v soboto, 3. maja, pripravilo že 16. Dan odprtih vinskih kleti in klüčaj v Sovjaku.

nedelja, 4. maj 2014 ob 09:361

Zlata poroka zakoncev Novak iz Razkrižja

Pred 50. leti sta se v župnijski cerkvi na Razkrižju poročila zakonca Štefan in Ivanka Novak doma iz Razkrižja. Slovesen dogodek ob praznovanju zlate poroke je bil v petek, 2. maja, kar je po naključju, saj sta se zakonca Novak poročila 2. maja leta 1964, zato pa sta zlato poroko zaznamovala tem bolj slovesno.

sobota, 3. maj 2014 ob 13:041

Prvomajsko praznovanje na Cvenu

Turistično društvo Cven je ob letošnjih prvomajskih praznikih na prireditvenem prostoru na Grüntu na Cvenu pripravilo prvomajsko praznovanje s postavitvijo majskega drevesa. Dogodka se je udeležilo veliko obiskovalcev od blizu in daleč, ki so si med drugim ogledali ročno postavitev majskega okrašenega drevesa.

sobota, 3. maj 2014 ob 12:57

Pustolovski park – za adrenalinske navdušence

Pred dvema tednoma je Pomurje pridobilo dodatno adrenalinsko ponudbo in sicer park imenovan Pustolovski park, ki se nahaja ob Bukovniškem jezeru.

petek, 2. maj 2014 ob 20:36

Vandali so se znesli nad beltinsko župnijsko cerkvijo sv. Ladislava

Pred časom je nekdo na pročelje župnijske cerkve v Beltincih napisal grafit, ki je napisan že od prej. Tokrat pa so se neznanci – vandali v noči s četrtka, 1. maja na petek, 2. maja, spet znesli nad beltinsko cerkvijo in na stene cerkve napisali žaljive grafitei.

petek, 2. maj 2014 ob 15:011

Pohod na Jeruzalem in Svetinje ob prazniku dela

Tradicionalnega prvomajskega pohoda na Jeruzalem in Svetinje se vsako leto udeleži veliko število pohodnikov, kolesarjev in rekreativcev, ki se ob mednarodnem prazniku dela in delavske solidarnosti podajo v naravo.

petek, 2. maj 2014 ob 14:44

Vaščani čistili za traktoristom, ki je po cestišču raztrosil travo

Bralka Zdenka nam je v četrtek poslala fotografije iz Stare Nove vasi, ki prikazujejo raztreseno travo po cestišču, katero so počistili vaščani. Ob tem je zapisala, da je "v ostrem ovinku šofer peljal travo z velikim zelenim traktorjem in prikolico - to je ostalo za njim."

petek, 2. maj 2014 ob 10:482

Dan odprtih vrat čebelarskega muzeja Tigeli na Krapju

Dragica in Jože Tigeli iz Krapja, ki se že vrsto let ukvarjata s čebelarstvom, intenzivno od leta 2002, imata na Krapju pri Veržeju urejen čebelarski muzej na prostem. Tako so v četrtek, 1. maja in v petek, 2. maja odprli vrata njunega čebelarskega muzeja na prostem. Letos sta že šestič odprla vrata čebelarskega muzeja za obiskovalce od blizu in daleč.

petek, 2. maj 2014 ob 10:33

Hrupno praznovanje 1. maja pri Mali Nedelji

V sončnem jutru 1. maja, so prebivalce Male Nedelje prebudile prijetne melodije članov malonedeljske pihalne godbe. Kot že velikokrat v svoji več kot devetdesetletni zgodovini, so tudi tokrat z igranjem budnice naznanjali, da je spet Praznik dela.

četrtek, 1. maj 2014 ob 20:41