Znanje, moč, pogum in vztrajnost

V Gasilski zvezi Ljutomer so se v mesecu aprilu 2014, pripravljali na letne preglede strokovne usposobljenosti, v katere so vključili pionirje, mladince, člane in članice ter starejše gasilce in gasilke (veterane). Pred komisijo je bilo potrebno pokazati veliko gasilskega znanja, izurjenosti in usposobljenosti na področju testiranja, za značko preprečujmo požare (vaja z vedrovko), vaja z motorno brizgalno - suha izvedba po CTIF in vaja s hidrantom.

ponedeljek, 28. april 2014 ob 18:42

Sodišče potrdilo sodbo v primeru Patria

Ljubljansko višje sodišče je potrdilo prvostopenjsko sodbo v zadevi Patria in sodba je s tem postala pravnomočna. Predsednik SDS Janez Janša je tako obsojen na dve leti zapora, brigadir Tone Krkovič in prokurist Rotisa Ivan Črnkovič pa na 22 mesecev zapora.

ponedeljek, 28. april 2014 ob 16:016

Pri Mali Nedelji blagoslovili konje

23. aprila praznuje god sv. Jurij, najbolj poznan po upodobitvah na belem konju, ko s kopjem in ščitom v rokah premaga zmaja, kateri v legendi predstavlja staroversko, predkrščansko verovanje, ki ga nova vera, krščanstvo, premaga. Njegov god pomeni vrnitev pomladi, vstajenje in napredek.

ponedeljek, 28. april 2014 ob 15:48

V Železnih Dverih se obeta četrto »elektronsko kresovanje«

Zadnji aprilski dan v Sloveniji tradicionalno kurimo kresove in povezujemo mlado in staro ob glasbi in zabavi do zgodnjih jutranjih ur. Tradicionalna kresovanja pa vedno znova dobivajo nove podobe in oblike. Eno izmed takšnih bo že četrto leto zapored tudi na dvorcu DVERI PAX v Železnih dverih, ki leži tik ob Jeruzalemski vinski cesti. Društvo KAEMDE iz Ljutomera namreč za kresni dan oz. večer pripravlja pravi maraton elektronske glasbe.

ponedeljek, 28. april 2014 ob 13:02

Na praznik po Prlekiji, junija po Franciji

Na praznični dan, 27. aprila, so pred DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci, stanovalke in stanovalci lahko pozdravili članice in člane Jeep cluba Veteran Murska Sobota. Le-ti so bili na promocijski vožnji po Prlekiji in se, kot vsako leto doslej, obvezno ustavili tudi pred DOSOR-jem. Tu so jih pogostili z bogračem, pecivom, kavo in sadnimi sokovi.

ponedeljek, 28. april 2014 ob 12:30

V Ljutomeru čez noč ukraden osebni avtomobil

Iz PU Murska Sobota so obvestili, da je bil preko noči v Ljutomeru ukraden osebni avtomobil znamke Renault megane, črne barve, reg. številk MS 39-54Z.

ponedeljek, 28. april 2014 ob 11:45

Florjanova nedelja v Ljutomeru

Gasilska zveza Ljutomer in župnija Ljutomer sta v nedeljo, 27. aprila, skupaj pripravilo Florjanovo nedeljo, na kateri so se zbrali gasilci iz župnije Ljutomer. Na ploščadi na Glavnem trgu, pred mestno hišo, je bilo zbiranje in uniformiranje mladih gasilcev in gasilk, članic, članov, veterank in veteranov, ki so se udeležili 11. Florjanovega srečanja gasilcev ljutomerske župnije, s katerim so počastili svojega zavetnika.

ponedeljek, 28. april 2014 ob 08:46

Ribiško tekmovanje v ribnikih pri ribiškem domu na Moti

Ribiška družina Ljutomer je v nedeljo, 27. aprila, pri ribiškem domu v ribnikih na Moti pri Ljutomeru, pripravila ribiško tekmovanje za izbor ribiškega carja za člane in mlade ribiče. Ribiško dopoldansko tekmovanje je potekalo v dveh ribnikih v tekmovanju ujemi in spusti.

nedelja, 27. april 2014 ob 20:23

Prleki so spet peli in plesali

V soboto, 26. aprila, se je v Dumu kulture v Ljutomeru, odvila revija odraslih folklornih skupin Prlekije - Prlekija pleše in poje. Na prireditvi v organizaciji Območne izpostave javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Ljutomer, je pelo, plesalo in predstavljalo stare šege in običaje enajst folklornih skupin.

nedelja, 27. april 2014 ob 20:03

Žnidarič zadel za zmago Odrancev

V nedeljo, 27. aprila, je Avto Rajh Ljutomer v 19. krogu 3. SNL - vzhod gostoval pri Odrancih ter izgubil z 1:0. Edini zadetek na tekmi je dosegel Ljutomerčan Dejan Žnidarič, ki je pred leti uspešno tresel mreže tudi za domači Ljutomer.

nedelja, 27. april 2014 ob 19:08