Letos srečanje MK Samorog bo - na Razkrižju

Po znanih lanskoletnih zapletih glede lokacije 13. srečanja MK Samorog, ko klubu ni uspelo dobiti dovoljenja od Upravne enote in je tako srečanje odpadlo, letos 14. srečanje bo. A ne v Ljutomeru, ampak v sosednji občini - Razkrižje.

ponedeljek, 21. april 2014 ob 11:152

Pod močnim vplivom alkohola padel s kolesom

Policisti so v minulem dnevu obravnavali nesrečo, kjer je v Stročji vasi, kolesar pri zavijanju izgubil oblast nad kolesom in padel. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je kolo vozil pod močnim vplivom alkohola.

ponedeljek, 21. april 2014 ob 07:51

Velikonočno streljanje v Branoslavcih

Tudi v Branoslavcih v Prlekiji je bilo za letošnje velikonočne praznike nadvse veselo, kajti mladi in starejši so se odločili, da bodo pripravili velikonočno streljanje. Šlo je za lep cerkveni običaj, ki ga v tem kraju ohranjajo in negujejo že dobrih 10 let.

nedelja, 20. april 2014 ob 18:48

Ljutomer nadigral Beltince; v Veržeju brez zadetkov

Avto Rajh Ljutomer se je v 18. krogu 3. SNL - vzhod, doma pomeril z ekipo Avto Škafar Beltinci ter zmagal s 3:0. Farmtech Veržej pa je v 22. krogu 2. SNL gostil ekipo Aluminija iz Kidričevega, kjer pa gledalci niso videli zadetkov.

nedelja, 20. april 2014 ob 13:53

Nič več Hotel Jeruzalem, odslej Hotel Stela

Hotel v Ljutomeru, ki je konec lanskega leta po dobrih dveh letih neobratovanja, dobil novega najemnika, bo predvidoma pričel obratovati s poletjem. A odslej se ne bo več imenoval Hotel Jeruzalem, kot je to bilo dolga leta, pač pa Hotel Stela, kar gre sklepati iz novih napisov, ki so jih na hotel namestili ta teden.

nedelja, 20. april 2014 ob 10:489

V Šalincih za velikonočne praznike pokajo že 36 let

V prijetnem gozdičku v kraju Šalinci v Prlekiji so se mladi iz Strelskega društva Šalinci, skupaj s starejšimi vaščani iz krajevne skupnosti Krištanci-Šalinci-Grlava zbrali na velikonočnem pokanju z bojlerji, velikimi od 700 do 800 litrov. Kar deset takšnih velikih bojlerjev je bilo skozi dan do pozne noči tri dni, ročno »nabitih«, da je nastal močan pok.

nedelja, 20. april 2014 ob 08:131

V župniji Gornja Radgona ohranjajo tradicijo blagoslova velikonočnih jedi po vaških kapelicah in križih

Tudi pri sv. Petru v Gornji Radgoni ohranjajo tradicijo blagoslova velikonočnih jedi. Blagoslov jedi je potekal na praznično veliko soboto pri 14. verskih znamenjih (križi in kapelice) po vaseh. Blagoslov po vaseh sta opravila  duhovnika mag. David Kraner, sicer domačin iz Ivanjševcev, ki študira v Rimu in prav tako domačin iz Ptujske ceste, radgonski kaplan Gregor Šemrl, v župnijski cerkvi pa župnik Franc Hozjan.

sobota, 19. april 2014 ob 19:00

Blagoslov velikonočnih jedil v Banovcih

V župniji Veržej je na veliko soboto potekal blagoslov velikonočnih jedil v domači župnijski cerkvi v Bunčanih in v Banovcih. Utrinek blagoslovitve velikonočnih jedil smo naredili v soboto, 19. aprila, pri vaški kapeli v Banovcih.

sobota, 19. april 2014 ob 18:48

Blagoslovitev velikonočnih jedi v DOSOR-ju

V soboto, 19. aprila opoldne, se je v jedilnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, pričela molitev pred blagoslovitvijo letošnjih velikonočnih jedi. Verski obred je vodil župnik Župnije Radenci, gospod Janko Ivančič.

sobota, 19. april 2014 ob 14:24

Blagoslov velikonočnih jedil in obnovljenega kužnega znamenja v Bučkovcih

Verniki na veliko soboto nosijo k blagoslovu velikonočne jedi. V malonedeljski župniji je v soboto, 19. aprila, potekalo kar dvanajst blagoslovitev velikonočnih jedil, pri kapelah, znamenjih, križih in v domači župnijski cerkvi pri Mali Nedelji.

sobota, 19. april 2014 ob 13:141