V Sofiji izdelovali umetniško obarvane velikonočne pirhe

Velikonočni prazniki so vse bližje in tako so v Medgeneracijski hiši Sofija v Lendavi pripravili ustvarjalno delavnico, na kateri so se udeleženci urili v umetniški okrasitvi velikonočnih jajc.

nedelja, 13. april 2014 ob 12:01

Veržej nadigral Belo krajino

Farmtech Veržej je v soboto, 12. aprila, odigral še eno tekmo pred domačimi gledalci. Po dveh zaporednih domačih porazih, se je tokrat v 20. krogu 2. SNL, znesel nad zadnje uvrščeno Belo krajino in jo premagal s kar 7:0.

nedelja, 13. april 2014 ob 10:162

Grafik party v diskoteki Oxygen

V petek, 11. aprila, je v diskoteki Oxygen v Ljutomeru, PŠK v sodelovanju z GFML pripravil Grafik party, kjer so mladi lahko počečkali svoje kolege in kolegice po belih majicah kolikor se le da.Za zabavo je skrbela mlada skupina Zlata žila s harmoniko na čelu, ki so popestrili večer s priredbami domačih in tujih skladb ter DJ Salex.

sobota, 12. april 2014 ob 13:23

Otroci na obisku pri gasilcih v Ljutomeru

V naši skupini čebelic (2-4 let) sedaj ravno obravnavamo temo o poklicih naših staršev. Otroci vsakodnevno uživajo v simbolnih igrah, vendar prevladuje igra gasilec. Poklic gasilca smo lahko spoznali v pravi luči v sodelovanju z mamo Mirjano Jureš, ki nam je izpolnila vsa pričakovanja naših otrok.

sobota, 12. april 2014 ob 12:17

V Veržeju odprli razstavo pirhov in velikonočnih bander slovenskih pokrajin

Z velikonočnimi prazniki je povezanih veliko ljudskih šeg in navad, opravil ter izdelkov domače in umetnostne obrti, pri čemer so v ospredju pirhi, pisanice, remenice ali remenke, ki bogatijo slovenske pokrajine.

petek, 11. april 2014 ob 22:27

V gozdu ob Bukovniškem jezeru uredili pustolovski park

V občini Dobrovnik so na Bukovniško jezero in njeno neokrnjeno naravo še kako ponosni, kajti ob jezeru razvijajo turizem. Sicer pa Bukovniško jezero, energetske zdravilne točke, kapelico sv. Vida in naravni izvir pitne  čiste vode ob kapelici ter bližnja gostinska in druge objekte letno obišče čez 50 tisoč obiskovalcev.

petek, 11. april 2014 ob 20:003

Sedemnajsta razstava pirhov v Dobrovniku

Kulturno društvo Sandorja Petöfija Dobrovnik je pripravilo dvodnevno razstavo pirhov v soboto, 5. in v nedeljo, 6. aprila, v hiši Györgya Dobronokija Dobrovnik, katera je namenjena velikonočnim praznikom. To je zelo bogata razstava pirhov, ki ima že 17-letno tradicijo, pri čemer se organizator vsako leto odloči in na ogled postavi novo tematiko razstave.

petek, 11. april 2014 ob 12:18

V središču vasi Iljaševci so poslikane bale velika zanimivost

V vasi Iljaševci na Murskem polju v Prlekiji, ki spada v občino Križevci pri Ljutomeru se še vedno večina prebivalcev ukvarja s kmetijstvom in govedorejo. Veliko polj je zasejanih z ozimnimi žiti, na nekaterih travnikih pa se pase živina, druge pa kosijo. Pokošeno travo nato posušijo in iz nje naredijo okrogle bale, katere potem kmetje pozimi pokrmijo živini.

petek, 11. april 2014 ob 12:04

Rokometašice izgubile za gol

V nedeljo, 6. aprila, je bila v Radencih odigrana tekma med ŽRK Millennium in ŽRK Brežice. Domačinke so odigrale borbeno in skoraj celotno tekmo prevladale nad nasprotnicami. Brežičanke so jih ujele v drugem polčasu in na koncu z malo sreče zmagale za 1 gol.

petek, 11. april 2014 ob 11:57

Poletju naproti v Žamencih

V Žamencih je že drugo leto za povrstjo potekala prireditev Poletju naproti, katera nam s svojo zasnovo in tematiko sporoča, da se bliža za mnoge najlepši letni čas, poletje.

petek, 11. april 2014 ob 09:31