Ljutomer in Dravinja sta se razšla brez zmagovalca

V soboto, 5. aprila, je Avto Rajh Ljutomer odigral tekmo 16. kroga 3. SNL -  vzhod. Nasproti jim je stala vodilna ekipa na lestvici Dravinja Kostroj.

ponedeljek, 7. april 2014 ob 10:501

Babica podaj mi roko

Od leta 2006 povezuje ustanoviteljsko društvo za filantropijo različne javne ustanove, kakor so šole, društva upokojencev in ostale podobne organizacije ter podpirajo medgeneracijsko sodelovanje in izmenjavo znanj, med mlajšo in starejšo generacijo. Na tak način presegamo predsodke med generacijami in dosegamo večjo recipročnost v medgeneracijskem sodelovanju.

ponedeljek, 7. april 2014 ob 09:40

Likovna republika se predstavlja v Gornji Radgoni

Na spletnih straneh »Prlekije« je bil sredi minulega meseca zapis o samostojni razstavi Tatjane Mijatović, predsednice Likovnega društva Gornja Radgona, v Občini Sveti Martin na Muri na Hrvaškem. Tokrat lahko poročamo o ponovnem tovrstnem sodelovanju, kajti v Galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni je od sobote, 5. aprila, odprta skupinska razstava trinajstih slikark in slikarjev ter enega kiparja, članic in članov Združenja Likovna republika Sveti Martin na Muri.

ponedeljek, 7. april 2014 ob 09:30

V Ljutomeru pripravili preventivni projekt za motoriste

PU Murska Sobota je v sodelovanju s podjetjem Avtotest d.o.o. Ljutomer in Zdravstvenim domom Ljutomer v nedeljo, 6. aprila, pripravila preventivni projekt z naslovom »Policijska izkušnja kot nasvet«.

nedelja, 6. april 2014 ob 17:02

V Pristavi očistili vse vpadnice in divja odlagališča

Čeprav je bila čistilna akcija v krajevni skupnosti Stročja vas v soboto, 5. aprila, odpovedana zaradi slabega vremena, so trmasti Pristavci vseeno izvedli ter očistili vse vpadnice in divja odlagališča v Pristavi.

nedelja, 6. april 2014 ob 15:033

Na Pomladnem sejmu podelili Znake kakovosti in okoljsko nagrado

Gradbeni inštitut ZRMK kot vodilna ustanova na svojem področju, že vrsto let podeljuje Znak kakovosti v graditeljstvu kot blagovno storitveno znamko, s katero označujejo dobre in najboljše izdelke in storitve graditeljstva v Sloveniji. Simbol znaka je rumeno-oranžno-modra hišica z belo zvezdico, podeljujejo pa jih tudi na Pomladnem sejmu gradbeništva, energetike, komunale in obrti v Gornji Radgoni.

nedelja, 6. april 2014 ob 14:48

Dan odprtih vrat v vrtcu Ljutomer

V vrtcu Ljutomer je bilo tudi v tem tednu pestro dogajanje. Posebej je bilo zanimivo v četrtek, 3. aprila, ko smo imeli med drugim dan odprtih vrat vrtca. Povabili smo občinske svetnike, županjo, direktorje zavodov iz naše občine…

nedelja, 6. april 2014 ob 14:36

Prleški kvintet praznoval 10 let

V soboto, 5. aprila, je v ŠIC Ljutomer, Prleški kvintet pripravil prireditev ob 10. obletnici delovanja. Ob tej priložnosti so se jim na odru pridružili tudi nekateri bivši člani zasedbe in številni znani glasbeni izvajalci.

nedelja, 6. april 2014 ob 14:12

Slovenska Vinska kraljica Špela Štokelj in Janez Erjavec obrezala vinsko trto

Eminentni gostje na otvoritvi letošnjih prvih sejemskih dogodkov v Gornji Radgoni so imeli posebno čast. Na dan otvoritve so že po tradiciji opravili pomladanski rez potomke stare trte z mariborskega Lenta (žametne črnine - modre kavčine), katera raste pred vinskim hramom na radgonskem sejmišču.

nedelja, 6. april 2014 ob 00:381

Samo Budna & Band zaigrali na Jeruzalemu

V petek, 4. aprila, so na Jeruzalemu v Bakhus clubu, nastopili Samo Budna & Band. To je bil prvi koncert od odprtja kluba konec februarja, v kleti Dvorca Jeruzalem.

sobota, 5. april 2014 ob 10:49