V Veržeju so se spomnili na 90. obletnico železniške proge skozi Veržej

Zavod Marianum Veržej je ob sodelovanju domače župnije in občine Veržej pripravil v četrtek, 27. marca, spominski večer na rojaka domačina dr. Franca Kovačiča. Najprej so se vsi zbrali v župnijski cerkvi pri zahvalni sveti maši, ki je bila posvečena dr. Francu Kovačiču in dobrotnikom Salezijanskega zavoda Marianum Veržej.

četrtek, 27. marec 2014 ob 23:20

V Gornji Radgoni odpirata vrata POMLADNI SEJEM in sejem GREEN

Na sejmišču v Gornji Radgoni bosta od četrtka, 3. do nedelje, 6. aprila, potekala prva letošnja sejma - POMLADNI SEJEM in sejem GREEN, na katerih se bo predstavilo 220 razstavljalcev iz 18 držav (Avstrije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Češke, Danske, Hrvaške, Italije, Izraela, Japonske, Luksemburga, Madžarske, Nemčije, Poljske, Srbije, Švedske, Švice, Turčije in Slovenije).

četrtek, 27. marec 2014 ob 12:08

Materinski dan v vrtcu Stročja vas

Mamica, kaj naj ti kupim? Mamica, kaj naj ti dam? Zapojem ti pesem o sončku,  narišem ti vse kar poznam. Naberem ti šopek vijolic, rečem ti: »Rad te imam!« (Mira Voglar)

četrtek, 27. marec 2014 ob 09:30

»Dere sen jas mali bija« - Območno srečanje vrtčevskih folklornih skupin

V torek, 1. aprila, s pričetkom ob 16.00 uri, bo v Domu kulture v Ljutomeru, potekalo srečanje vrtčevskih folklornih skupin iz občin Ljutomer, Veržej, Križevci, Razkrižje s pred selekcijskim izborom za uvrstitev na regijsko srečanje, ki bo 15. maja 2014 v Lendavi.

četrtek, 27. marec 2014 ob 09:28

Otroški vozički in avtosedeži SB Poceni

V spletni trgovini za otroke www.sb-poceni.si so vam na voljo otroški vozički različnih vrhunskih znamk, avtosedeži, otroške sobe in ostala oprema za otroka. Izbirate lahko med otroškimi vozički iz različnih materialov, med različnimi modeli in veliko barvnimi kombinacijami (barve so klasične ali z vzorcem). Nekateri modeli so iz lahkega aluminija, drugi iz kakovostnega jekla. Vsem pa je skupno to, da je ohišje hitro zložljivo in zavzema zelo malo prostora, da imajo kolesa napihljive ...

četrtek, 27. marec 2014 ob 08:29

Zdravko Mauko 8. na svetovnem prvenstvu

Član Športnega društva Radenci Zdravko Mauko - Magi je odlično nastopil na Svetovnem dvoranskem prvenstvu v atletiki za veterane, ki poteka v Budimpešti. Prijavljenih je 3184 atletov iz 70 držav, slovenska ekipa šteje 30 tekmovalcev.

sreda, 26. marec 2014 ob 23:14

Otroci za Kristusa

Otroci za Kristusa so najmlajša veja skupnosti Zakonci za Kristusa. Gre za mednarodno skupnost, ki je bila ustanovljena leta 1981, razširjena je po vsem svetu in je od leta 2000 uradno priznana s strani Vatikana-Papeškega sveta za laike. V Sloveniji skupnost deluje od leta 2004. Skupnost pripravlja programe za različne starostne skupine z namenom, da bi udeleženci bolje spoznali Boga. V Sloveniji so aktivne veje skupnosti Zakonci, Samski, Mladi odrasli, Mladi in Otroci za Kristusa.

sreda, 26. marec 2014 ob 23:031

Uspešno izvajanje javnih pooblastil

V restavracijskih prostorih gostišča Zvezda v Murski Soboti je 24. marca popoldne potekala skupščina Območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota. Od skupnega števila 43 krajevnih organizacij RK je bilo prisotnih delegatov iz 33 krajevnih organizacij RK.

sreda, 26. marec 2014 ob 22:52

Praznovanje materinskega praznika pri Mali Nedelji

Za Materinski dan je značilno izkazovanje ljubezni materam, mnogi otroci jim na ta praznik v znak hvaležnosti podarijo cvetje ali druga darila. Navada tega praznovanja se je v Evropo reazširila iz ZDA, kjer praznik praznujejo od leta 1910, datum praznovanja pa se v posameznih državah razlikuje.

sreda, 26. marec 2014 ob 20:00

Prisegajo na svoje znanje in izkušnje

V delniški družbi Radgonske gorice so v ponedeljek, 24. marca, pričeli s cepljenjem še tako opevane in častite  vinske trte, ki jo v teh krajih severovzhodne Slovenije še kako dobro poznajo in cenijo. Po besedah trsničarja v Radgonskih goricah Roberta Krefta, bodo letos cepili dobrih 120.000 novih cepljenk. Največ bo sorte chardonnay in laškega rizlinga - po 45.000 vsakega, ostalih sort kot so radgonska ranina, sivi pinot, modri pinot, traminec, šipon itd… pa nekoliko manj.

sreda, 26. marec 2014 ob 19:061