Razstava »Barbi na kvadrat in Srečko Rajko team«

V petek so v Kavarni Betnava v hotelu Betnava odprli razstavo pod naslovom »Barbi na kvadrat in Srečko Rajko team«. Na razstavi so s svojimi umetniškimi deli sodelovali Barbara Špruk, Mao-Tara, Srečko Romih in Rajko Ferk. Dogodek je povezoval Andrej Okreša.

nedelja, 23. marec 2014 ob 17:03

V Bolehnečicih nastaja muzej naravne, kulturne in premične dediščine

Članom Društva za ohranjanje naravne, kulturne in premične dediščine "Oldtimer" iz Stare Gore pri Sv. Juriju ob Ščavnici, se je v desetem letu delovanja društva začela uresničevati večletna želja, pravzaprav nujna potreba, po ustreznih prostorih, v katerih bi lahko primerno shranili predmete tehnične kulturne dediščine, ki so v lasti društva, in jih hkrati postavili tudi na ogled zaiteresirani javnosti.

nedelja, 23. marec 2014 ob 16:41

24-letni motorist se je huje telesno poškodoval

V soboto, 22. marca, ob 12.30 uri, je na regionalni cesti med Polenšakom in Savci izven naselja Bodkovci prišlo do prometne nesreče zaradi odvzema prednosti.

nedelja, 23. marec 2014 ob 09:00

Zlatko zarepal v Ljutomeru

V soboto, 22. marca, je v Baru Klub v Ljutomeru, nastopil raper Zlatan Čordić - Zlatko. Zlatko, ki pravi, da "za kruh prodajam ure in spišem na šihtu večino besedil...", je publiki predstavil svoje starejše hite kot tudi novejše.

nedelja, 23. marec 2014 ob 08:49

Nafta premagala Ljutomer

S 14. krogom, se je v 3.SNL - vzhod, nadaljevalo tekmovanje s spomladanskim delom. Avto Rajh Ljutomer se je v soboto, 22. marca, doma pomeril z Nafto 1903 ter izgubil z 2:0.

nedelja, 23. marec 2014 ob 08:02

ARSO: Sledi letal so odvisne zgolj od relativne vlažnosti zraka na višini leta

Na našem portalu smo že večkrat pisali o pojavu "mreže" belih črt, ki jih za sabo puščajo letala med letenjem. Vedno več ljudi ob pogledu na te črte pomisli na t.i. Chemtrails-e, po naše kemične sledi (repe), ki bi se naj razlikovali od navadnih kondenzacijskih sledi (Contrail).

sobota, 22. marec 2014 ob 08:042

Skrb za žabe v občini Križevci pri Ljutomeru

Ob lepem vremenu smo že zakorakali v pomladni čas, dnevi so daljši in zelo topli, narava se prebuja in z njo tudi živali, med njimi tudi dvoživke žabe. Tudi občina Križevci pri Ljutomeru posveča veliko pozornost tej problematiki žab na cesti.

sobota, 22. marec 2014 ob 07:43

Od dialoga do predstavitve

»Za četrto državno tematsko razstavo smo pri JSKD izbrali parafraziranje in citiranje del iz bogate zgodovine likovne umetnosti. Postopek, pri katerem avtor pri snovanju lastne kreacije uporabi delo, ki je že del umetnostne zgodovine in širše kulturne zavesti, je staro umetniško izražanje. Prav v zadnjih desetletjih pa so parafraziranje, citiranje in prilaščanje postali pomembna likovna praksa, ki v marsičem oblikuje smernice v sodobnem likovnem dogajanju. Vendar se za to temo nismo ...

petek, 21. marec 2014 ob 18:27

Malčki skupaj z atiji v vrtcu Križevci

Skupaj z malčki vrtca Križevci, starimi 2-3 leta raziskujemo naše družine s pomočjo fotografij, ki jih prinašamo v vrtec. Oči otrokom še posebej zažarijo, ko se njihov pogled ustavi na podobi njihovih mamic, zato smo se še posebej potrudili pri pripravi darilc zanje ob prihajajočem materinskem dnevu.

petek, 21. marec 2014 ob 17:53

2. kolo Prleške judo lige za najmlajše 2014

Beseda judo v prevodu pomeni »mehka pot«, »pot nežnosti«, lahko tudi »pot sproščenosti« oziroma »pot prilagodljivosti«. Vsi ti prevodi pa odslikujejo miselnost, ki jo vsebuje judo, in sicer, da nasprotnika porazimo z preusmeritvijo njegove lastne sile in, da se uspešno prilagajamo trenutnim pogojem. Judo prav tako vsebuje vidik optimalne učinkovitosti, saj za borbo z nasprotnikom ni potrebna le gola moč in teža, ampak tudi duhovna ...

petek, 21. marec 2014 ob 17:46