Plavajoče hišice in ladjice so zaplavale po potoku Kostanjevica

Po starih šegah so ponekod v Sloveniji na dan sv. Gregorja »vrgli luč v vodo«. Namen tega običaja je bil, da voda simbolično s seboj odnese vse slabo, vključno s skrbmi in zimo. Običaj izhaja iz časa, ko ljudje še niso poznali elektrike. Sveti Gregor, ki je zavetnik rudarjev, zidarjev, učenjakov, študentov, glasbenikov in pevcev, je znan kot prinašalec luči, zato ob njegovem prihodu nekateri obrtniki pri svojem delu niso več potrebovali svetilke. S simboličnim spuščanjem ...

petek, 14. marec 2014 ob 17:291

Bo proračun končno le potrjen?

Skupina svetnikov Občinskega sveta občine Ljutomer, ki se je poimenovala "Enotni za Ljutomer", v sporočilu za javnost županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba poziva, da sedaj, ko se je končala javna razprava čim prej skliče sejo Občinskega sveta na kateri bi sprejeli razvojno naravnan ter realno izvedljiv proračun občine in da bi se nadaljevala dela na Sistemu C Pomurskega vodovoda.

petek, 14. marec 2014 ob 10:374

Zabaven način (s)poznavanja človekovih pravic in EU

V četrtek in petek, 6. in 7. marca 2014, so se dijakinje in dijak Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (Helena Balažic, Ines Frlin, Grega Premoša, Petra Slavinec, Vanja Zamuda in Jana Žnidarič) v spremstvu profesorja Jerneja Jaklja udeležili tekmovanja v poznavanju človekovih pravic in EU.

petek, 14. marec 2014 ob 09:32

Dijaki GFML na državnem tekmovanju v znanju nemškega jezika najboljši v Pomurju

Znani so rezultati 22. državnega tekmovanja v znanju nemškega jezika za srednje šole, ki je potekalo 12. februarja 2014 na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška Maribor.

četrtek, 13. marec 2014 ob 20:09

Dela na železnici in vodovodu v polnem teku

Zima se je poslovila in dela na železnici med Pragerskim in Hodošem so spet v polnem teku, kakor tudi dela pri gradnji in posodobitvi kanalizacijskega omrežja v občini Ormož.

četrtek, 13. marec 2014 ob 19:10

V stanovanju našli mrtvo osebo

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje, sta ob 15.55 v Kocljevi ulici v Gornji Radgoni posredovala gasilca PGD Gornja Radgona in ob prisotnosti policije odprla vrata stanovanja v stanovanjskem bloku.

četrtek, 13. marec 2014 ob 18:20

Nočna izmena Ane in Štefka iz Radia Center

Današnji dan se je za Ano in Štefka iz Radia Center začel že ob enih zjutraj. V okviru akcije Nočna izmena na delovnih mestih obiskujeta tiste Slovence, ki delajo ponoči. Seveda se nista oglasila praznih rok, ampak s toplo in sveže skuhano kavo, s katero sta pomagala številnim nočnim pticam, da so lažje zdržale do konca delovnika.

četrtek, 13. marec 2014 ob 16:00

Spust Gregorjevih hišic po reki Ščavnici

Vsako leto, 12. marca, na praznik svetega Gregorja, ko se narava začne prebujati in se dnevi daljšajo, praznuje sveti Gregor, ki velja za prinašalca luči. Sveti Gregor je bil sicer v resnici Gregor Veliki, rojen leta 540 v Rimu, ki je bil papež in cerkveni učitelj. Bil je zavetnik rudarjev, zidarjev, učiteljev, učenjakov, študentov, glasbenikov.

sreda, 12. marec 2014 ob 23:191

Pesmi naše in vaše mladosti v Miklavžu pri Ormožu

Po nekaj mesecih priprav in napornih zadnjih tednih za nastopajoče so se Pesmi naše in vaše mladosti v soboto, 8. marca, preprosto že morale zgoditi ...

sreda, 12. marec 2014 ob 17:37

Plesalke plesne šole Urška Pomurje na pokalnem turnirju osvojile odlične rezultate

Minuli vikend je v Ljubljani potekal 3. pokalni turnir v Modernih tekmovalnih plesih v letošnji sezoni, kjer si plesalci nabirajo točke za državno, svetovna in evropska prvenstva. Plesalke plesne šole Urška Pomurje, so spet dosegle odlične rezultate.

sreda, 12. marec 2014 ob 13:31