Za instrumente zbrali 1.500 evrov

V petek, 7. marca, je v Domu kulture Ljutomer, potekala kulturna prireditev Te se sunce v srci smeje..., na kateri je prvič nastopil novoustanovljeni tamburaški orkester, ki deluje pod okriljem KD Ivan Kaučič Ljutomer.

sobota, 8. marec 2014 ob 14:34

Odmevala je prleška glasba, ples, pesem in recitacija

Tudi v Domu starejših Rakičan pri Murski Soboti je delovna terapija pod vodstvom Sonje Kolbl v petek, 7. marca, v večnamenskem prostoru v domu pripravila kulturno prireditev, ki je bila posvečena dnevu žena. Kulturne prireditve se je udeležilo veliko stanovalcev doma in zaposlenih.

sobota, 8. marec 2014 ob 13:42

Žrtev genocida se bomo spomnili 21. marca

»Barčiča po morju plava…«, je zapel mešani pevski zbor stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ko so se v petek, 7. marca ob 10. uri zbrali v avli doma. V ospredju, pred recepcijo, je namreč na posebnem podstavku »kraljevala« velika barčica iz papirja, z napisom »DOSOR« ter številko »24.500« ! Takšno število ladjic iz starega papirja so namreč stanovalke in stanovalci doma predali Srednji ekonomski šoli ...

sobota, 8. marec 2014 ob 13:30

Pokop fašenka na Cvenu

Društvo cvenskih čehov in deklin, vsako leto pripravi v vasi Cven veliko pustovanje, ob koncu pa še na šaljiv in zabavni način opravijo pokop pusta ali »fašenka«, kot pravijo na Cvenu v Prlekiji.

petek, 7. marec 2014 ob 21:57

O nadaljnjem sodelovanju med P&F in KZ Ormož

Na novinarski konferenci v Ormožu, je direktor P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer Mitja Herga podal nekaj dejstev o stanju in nadaljnjem sodelovanju med P&F Jeruzalem Ormož in Kmetijsko zadrugo Ormož (KZ Ormož).

petek, 7. marec 2014 ob 17:14

Spominska slovesnost ob obletnici streljanja talcev pri Mali Nedelji

Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Ljutomer in Krajevna organizacija ZB Mala Nedelja, sta v petek, 7. marca, pripravili spominsko slovesnost pri spomeniku žrtev 2. svetovne vojne ob stari osnovni šoli pri Mali Nedelji.

petek, 7. marec 2014 ob 16:07

Policisti PP Ljutomer in občan uvrščeni v finalni izbor za Junaka Slovenije 2013

Ko so 28. februarja 2013, v večernih urah ljutomerski policisti zaslišali eksplozijo v bloku blizu policijske postaje so takoj brez pomislekov odhiteli na pomoč.

petek, 7. marec 2014 ob 15:50

Odkrivanje intime Saše Bezjak

Od6. marca dalje je v razstavišču Kazemate na Ljubljanskem gradu naogled razstava likovnih del članice Likovnega društva GornjaRadgona, magistre kiparstva SašeBezjak, akademske slikarke izGornje Radgone. Ustanovi akademika dr. Antona Trstenjaka je prijavila projekt »V ogledalu velikanov mojega kraja«, kjer seje posvetila študiju 16 posameznic oz. posameznikov in kako so le-tipo umetniški plati vplivali nanjo bo predstavila na trehperformansih, na treh razstavah po Sloveniji, ...

petek, 7. marec 2014 ob 09:15

Pustovanje na Cvenu

Turistično društvo Cven je na pustni torek pripravilo veliko pustovanje. Člani društva so se namreč oblekli v prava kmečka oblačila, kajti letos je bil njihov moto »Kmečki parlament« s katerim so želeli opozoriti na številne nepravilnosti v kmetijstvu…

petek, 7. marec 2014 ob 09:04

Imate kaj za pusta hrusta?

Šemljenje je eden najstarejših ljudskih običajev. Ljudje so se šemili, da bi pregnali zimo in prebudili naravo. Smeh in veselje sta se razlegala po vrtcu Stara Cesta na pustni torek.

petek, 7. marec 2014 ob 08:51