Seja, ki je bila predlagana v smeri reševanja Sistema C, ni uspela

V ponedeljek, 3. marca, je v Ljutomeru potekala 7. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki je bila predlagana v smeri reševanja Sistema C. Na seji niso prišli dlje od dnevnega reda, zato je bila brez razprave zaključena.

ponedeljek, 3. marec 2014 ob 22:4516

Tudi za pustno nedeljo čebelarji skupaj

Skozi vse leto imamo čebelarji vsako prvo nedeljo v mesecu sestanek - okroglo mizo (čeprav je oglata) o dogajanjih, novostih in izkušnjah v naši dejavnosti. Tudi pustna nedelja nas ni odvrnila od rednega združevanja na stalni lokaciji. Malo drugače je pa le bilo, saj se je predsednik pripeljal kot puščavski princ, moja malenkost pa kot dobrodušni pater, ki je pobegnil iz samostana. Po takem uvodu je beseda lažje stekla. Glede na to, da je bila zima mila in da je pomlad malo pohitela, so ...

ponedeljek, 3. marec 2014 ob 17:171

Skupina svetnikov: Farsa na izredni seji

V ponedeljek, 3. marca, je v Ljutomeru potekala 7. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki je bila sklicana prejšnji teden. Na seji niso prišli dlje od dnevnega reda, po seji pa so svetniki, ki imajo v svetu večino, na medije naslovili sporočilo za javnost.

ponedeljek, 3. marec 2014 ob 15:3217

Vključujejo vedno več novih članov

V okviru Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije deluje 18 društev, od tega so kar tri društva na obeh bregovih reke Mure (Murska Sobota, Ljutomer in Radenci). Tako je Društvo za osteoporozo Pomurja - Radenci v letu 2013 združevalo 214 udov (članic in članov) iz desetih pomurskih občin, ki jih kot predsednica vodi Mira Janžek, a kot poslovna sekretarka Ivica Stolnik.

ponedeljek, 3. marec 2014 ob 14:16

Barbara in Jernej Skuhala ponovno z lepimi šahovskimi uspehi

V Otočcu pri Novem mestu je potekalo mladinsko državno šahovsko prvenstvo. Ponovno sta lep uspeh dosegla mlada Ljutomerčana Jernej in Barbara Skuhala.

ponedeljek, 3. marec 2014 ob 09:36

V Veržeju nastopila skupina Ethnotrip

V petek, 28. februarja, je mlada glasbena skupina z imenom Ethnotrip, v Domu kulture v Veržeju pripravila zanimiv koncert z etno pridihom.

ponedeljek, 3. marec 2014 ob 09:281

Pustovanje s študentkami in študenti

V okviru prostovoljskih dejavnosti članice in člani Kluba prekmurskih študentov iz Murske Sobote najmanj štirikrat letno obiščejo stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Eden takšnih obiskov je običajno okrog pusta.

ponedeljek, 3. marec 2014 ob 09:16

Petnajsti občni zbor Društva vinogradnikov Mala Nedelja

Jubilejno, petnajsto leto delovanja, so člani Društva vinogradnikov Mala Nedelja, pričeli delovno. Izvedli so že strokovni prikaz rezi vinske trte, v petek, 28. februarja, pa so na občnem zboru pregledali delo v preteklem letu in si začrtali delo za tekoče leto 2014.

ponedeljek, 3. marec 2014 ob 08:551

Medgeneracijske pustne maske

V času šolskih počitnic se je skupina šolark in šolarjev, ki se redno srečujejo s svojo mentorico Miro Nemec v okviru birmanske skupine »Sveto pismo« Župnije Radenci, odločila za koristno izrabo prostega časa. Prišlo je do dogovora s Petro Gašpar v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, o skupni predpustni kreativni delavnici.

ponedeljek, 3. marec 2014 ob 08:42

Te se sunce v srci smeje...

Prijazno vabljeni na prvi nastop našega novoustanovljenega tamburaškega orkestra, ki deluje pod okriljem KD Ivan Kaučič Ljutomer, ki bo v petek, 7. marca, ob 19. uri v Domu kulture Ljutomer.

ponedeljek, 3. marec 2014 ob 08:33