Želijo nabaviti nove kostume za tamburaše

Minuli petek, 21. februarja, so se zbrali v dvorani vile Hold v Črešnjevcih člani in članice Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev na svojem rednem občnem zboru. Društvo, ki premore 48 članov je eno najstarejših delujočih kulturnih društev v občini Gornja Radgona. Njihovo poslanstvo in moto je, da ohranjajo in prenašajo kulturno dediščino iz roda v rod, ki sega vse od pričetka in ustanovitve leta 1910.

nedelja, 23. februar 2014 ob 15:17

Tanja Vrbnjak članska državna prvakinja

Na članskem državnem prvenstvu Karate zveze Slovenije, ki je bilo v soboto, 22. februarja v Velenju, je nastopalo 68 tekmovalcev iz 34 klubov. Na svojem prvem nastopu med članicami, je Tanja Vrbnjak osvojila 1. mesto v borbah med članicami nad 68 kg in tako postala državna članska prvakinja.

nedelja, 23. februar 2014 ob 10:01

Zdravko Mauko trikrat državni prvak

V atletski dvorani Kladivarja v Celju je potekalo Odprto državno prvenstvo v atletiki za veterane. Nastopilo je več kot 150 atletov iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Slovenije. Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci je postal trikrat državni prvak: v teku na 60 metrov, v teku na 60 metrov z ovirami in v skoku v daljino.

nedelja, 23. februar 2014 ob 09:38

Kupi smeti na relaciji Ljutomer - Cezanjevci

Med Ljutomerom in Cezanjevci se nahaja plato, ki je nekdaj bil namenjen odlaganju sladkorne pese. Zaradi zaprtja Tovarne sladkorja v Ormožu, sladkorne pese naši kmetje ne proizvajajo že več let, zato se plato v zadnjih letih uporablja za odlaganje zemlje ali kaj podobnega.

nedelja, 23. februar 2014 ob 09:255

Radenci: Premalo sodelovanja med društvi

Turistično društvo Radenci je za aktivnosti v letu 2013 »obrnilo« 14.011,00 evrov, a za letos planirajo 13.700,00 evrov. Opravili bodo iste aktivnosti kot lani (18. salamiado bodo 15. marca organizirali v prostorih hotela Radin; ob božičnih stojnicah načrtujejo še drsališče), bo pa nekaj novega: že 7. marca bo v hotelu Radin zabavnoglasbena prireditev »Ples mehurčkov«, tri dni prej (4. marca) pa bodo najmlajše gostili s pustnimi krofi ! Z delom bo nadaljeval turisti ...

nedelja, 23. februar 2014 ob 00:37

V škofijski stavbi bo kmalu delovala socialno varstvena ustanova

Ker socialna kriza v murskosoboški škofiji trka na vrata, se je murskosoboška škofija odločila, skupaj s Škofijsko Karitas Murska Sobota, da bo nekdanje prostore vrtca Lavra, ki so sedaj prazni, ki so bili v škofijski stavbi (na sliki), odstopila za socialno varstveno ustanovo.

nedelja, 23. februar 2014 ob 00:30

Slovesni sklep za beatifikacijo nekdanjega velikopolanskega župnika Danijela Halasa

Mineva 14 let odkar je nekdanji mariborski škof dr. Franc Kramberger začel postopek za beatifikacijo duhovnika in mučenca božjega služabnika, nekdanjega velikopolanskega župnika Danijela Halasa. Tako je murskosoboška škofija zaključila postopek, kajti v tem času so se zanj odvijali molitveni shodi v Veliki Polani, Lendavi, v Kotu, na Hotizi in drugod v murskosoboški škofiji, kjer so postavljena številna znamenja in križi.

nedelja, 23. februar 2014 ob 00:29

Članice in člani MDSSMS kot kuharji

V petek, 21. februarja dopoldne, so na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci, ki jo kot ravnateljica vodi prof. mat. Janja Prašnikar Neuvirt, osvojili nove izkušnje. Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota je namreč pri njih, v gospodinjskih učilnicah, pripravilo aktivno ustvarjalno praktično delavnico usposabljanja oseb z okvaro vida za gospodinjstvo in sicer za svoje članice in člane z obeh bregov reke Mure.

sobota, 22. februar 2014 ob 18:06

Osebno vozilo zdrsnilo z mokre ceste

Ker so v soboto, 22. februarja, Slovenijo spet zajele močne padavine, so tudi v Pomurju ceste mokre in spolzke, zato je bilo potrebno še z večjo pozornostjo prilagoditi vožnjo na cestah.

sobota, 22. februar 2014 ob 17:471

Gledališčniki iz Sv. Jurija gostovali pri Mali Nedelji

Petkov večer 21. februarja, so Malonedeljčanom in oklličanom s komedijo "En dan resnice", polepšali amaterski igralci Ljubiteljskega dramskega društva iz Sv.Jurija ob Ščavnici.

sobota, 22. februar 2014 ob 17:29