Pričela se je Prleška judo liga za najmlajše

Leto je spet naokoli in tako kakor vsako leto, se je tudi v letošnjem letu 2014, pričela Prleška judo liga za najmlajše 2014, ki je namenjena pridobivanju prvih tekmovalnih izkušenj in krepitvi otrokove samozavesti. Prilagojena je otrokovim sposobnostim in znanju, ki so ga do sedaj pridobili na treningih. Liga bo prav tako kakor do sedaj, potekala v štirih kolih oz. terminih.

sreda, 19. februar 2014 ob 16:03

1.7 mio evrov nepovratnih sredstev porabili za kreditiranje svojih povezanih družb

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije, Policijske uprave Murska Sobota so podali kazensko ovadbo zoper dve osebi iz gospodarskih družb iz UE Murska Sobota in Republike Srbije za dve kaznivi dejanji preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti po 230. členu KZ-1.

sreda, 19. februar 2014 ob 11:29

V četrtek premiera komedije Politična poroka

Kaj se zgodi, ko se mladi zaljubljeni par želi poročiti? Na eni strani nevestini starši želijo poroko v cerkvi, na drugi pa samo na matičnem uradu. Seveda tu potem trčijo: Dva bodoča »tasta« s svojimi ozkimi pogledi in že sedaj dve nemogoči »tašči«, s svojim razumevanjem poroke in stanovanjske stiske, ki prihaja sama od sebe...

sreda, 19. februar 2014 ob 10:38

Imate spletno trgovino, ki škripa?

Verjetno ste eni izmed mnogih, ki jim po začetnem navdušenju izdelave spletnih strani pojeme sapa. Izdelava spletne trgovine ni enkraten proces. Šele ko spletna trgovina zaživi, se začne pravo delo - optimizacija spletne trgovine. Cilj optimizacije je povečati uspešnost vaše spletne trgovine (povečano število nakupov, višji odstotek konverzije, zadovoljnih odjemalcev, daljši čas zadrževanja na spletni strani, ipd). Na srečo nam spletna tehnologija nudi metode za takojšnje ...

sreda, 19. februar 2014 ob 09:27

Na prehodu za pešce trčil v pešca, policija poziva očividce

V torek, 18. februarja, okrog 7. ure zjutraj, je v Ljutomeru voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v mlajšega pešca. Policija voznika in morebitne očividce prometne nesreče naproša, da zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pokličejo na telefonsko številko 113.

sreda, 19. februar 2014 ob 08:19

Policija svari pred goljufi

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so v soboto, 15. februarja, na parkirnem prostoru večjega trgovskega centra v Mariboru, imeli v postopku romunsko državljanko, ki je od mimoidočih zbirala prostovoljne prispevke.

torek, 18. februar 2014 ob 17:112

Pri Termah Banovci zagorel zapuščeni avtomobil

V času zimskih počitnic policisti Policijske postaje Ljutomer v Termah Banovci za otroke izvajajo preventivni projekt Policijska akademija detektiva Frančeka. »Detektiv Franček« namreč rešuje različne primere, kjer skupaj z otroci pomaga pri odkrivanju storilcev. Na pomoč pa mu tudi priskočijo policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota.

torek, 18. februar 2014 ob 14:31

V PGD Orehovci izvolili novega poveljnika društva

Prvi trije meseci v tekočem letu so nekako v znamenju po vseh gasilskih društvih po Sloveniji, letnih občnih zborov. Le tu se pregleda in obravnava minulo delo, finančno poslovanje ter se na novo postavijo cilji in načrti za leto, ki je pred nami. Slovensko gasilstvo temelji na prostovoljstvu, le v večjih mestih so ustanovljene poklicne gasilske enote. Danes več kot 120 gasilskih zvez iz Gasilske zveze Slovenije združuje 1.348 prostovoljnih gasilskih društev, v katerih deluje več kot 151 ...

torek, 18. februar 2014 ob 10:04

Malonedeljski Pohodniki tokrat ustvarjali na Pohorju

Prvič po dvaindvajsetih letih je bila narava močnejša in je prizadevne organizatorje tekmovanj v gradnji gradov Kralja Matjaža v Črni na Koroškem prisilila, da so letošnjo prireditev sprva preložili, nato pa dokončno odpovedali.

ponedeljek, 17. februar 2014 ob 16:441

Člani Folklornega društva Pozvačin Bistrica so se na Cvenu predstavili z veseloigro

V času velikega pomanjkanja v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja, pa tudi po prvi in drugi svetovni vojni v Prekmurju, so ljudje na veliko odhajali na delo za boljšim življenjem in sicer v druge države in tudi čez lužo.

ponedeljek, 17. februar 2014 ob 15:55