Vršič poskrbel za neodločen izid

Nogometaši Maribora so se v četrtek, pomerili na eni najpomembnejših tekem v svoji zgodovini. V 1/16-finala Evropske lige so se pomerili s Sevillo.

četrtek, 20. februar 2014 ob 22:57

Preko mejnega prehoda Ormož spet tihotapili tobak

V sredo, 19. februarja, ob 18.45, sta na Mejnem prehodu Ormož, z osebnim avtomobilom v našo državo vstopali 41-letna slovenska državljanka, voznica osebnega avtomobila in njena 30-letna sopotnica, državljanka Hrvaške. Policist PMP Središče ob Dravi je pri mejni kontroli v prtljažnem prostoru vozila našel dva nahrbtnika, v katerih je bilo skupaj 23 zavojčkov po 400 g tobaka (približno 9,2 kg tobaka).

četrtek, 20. februar 2014 ob 17:35

Srečanje s Ferdinandom Šefom - »Nandekom« iz Gresovščaka

V Gresovščaku pri Ljutomeru je doma preprosti prleški človek Ferdinand Šef - »Nandek«. Nandek, kot ga kličejo v Prlekiji je vedno poln nasvetov, optimizma, kajti na življenje gleda s svojega zornega kota. Kot humorista ga nedvomno poznajo po domala celotnem Pomurju. Bil je med ustanovitelji Etnološkega društva Künštni Prleki, ki ima sedež v Železnih Dverih. Nandek pa je tudi »minister« v Vladi republike Prlekije, kjer ima svojo vlogo na različnih nastopih, shodih ...

četrtek, 20. februar 2014 ob 15:412

Skupni urbani in krajinski prostorski razvoj obrežij reke Mure v Gornji Radgoni in Bad Radkersburgu

V sredo, 19. februarja, je v prostorih knjižnice v Gornji Radgoni potekala tiskovna konferenca, kjer sta župan Občine Bad Radkersburg Josef Sommer in župan Občine Gornja Radgona Anton Kampuš predstavila mednarodni projekt SKUPAJ.

četrtek, 20. februar 2014 ob 09:29

ABC for well being na Norveškem

Osnovna šola Radenci je že drugo leto uspešno vključena v projekt šolska partnerstva pod naslovom ABC for well being. V začetku februarja so se mobilnosti na Norveškem v mestu Stavanger udeležile: koordinatorica tega projekta na OŠ Radenci Mina Mazouzi ter njene sodelavke Nataša Zmazek, Vera Stajnko in Marija Mauko.

četrtek, 20. februar 2014 ob 08:51

Prvi mož Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič obiskal občino Beltinci

Na pobudo predstavnikov Občine Beltinci, s ciljem gospodarskega razvoja na področju industrijsko logističnih dejavnosti, so oživeli pogovori o sodelovanju občine z Luko Koper.

sreda, 19. februar 2014 ob 21:561

En dan resnice na malonedeljskem odru

V petek, 21. februarja ob 19. uri, bodo na odru Kulturnega doma pri Mali Nedelji gostovali igralci Ljubiteljskega dramskega društva iz Sv. Jurija ob Ščavnici.

sreda, 19. februar 2014 ob 21:55

Dvajseto srečanje kmetic Pomurja

Pod okriljem Kmetijsko gozdarskega zavoda Murska Sobota in v sodelovanju z društvi kmetic Pomurja je v hotelu Diana v Murski Soboti potekalo že dvajseto tradicionalno srečanje kmetic Pomurja. Srečanja se je udeležilo 250 kmetic iz levega in desnega brega reka Mure, torej iz 13 društev kmetic, ki delujejo v Pomurju in ki imajo okoli 1000 članic.

sreda, 19. februar 2014 ob 17:37

Bogata paleta štirih slikarskih umetnikov v Mariboru

V petek, 14. februarja, so v Galerija Kavarne hotela Betnava v Mariboru odprli razstavo štirih umetnikov pod naslovom: Love is all around. Svoja dela so na ogled predstavili Ana Jud, Branko Počkar, Olga Zehaf in Rajko Ferk, kot gostitelj.

sreda, 19. februar 2014 ob 17:23

Predstava Žurerji: petnajst igralcev - petnajst karakterjev

Mladinska skupina Ljubiteljskega dramskega društva iz Svetega Jurija ob Ščavnici se je v nedeljo, 16. februarja, še drugič predstavila na domačem odru Kocbekove dvorane z mladinsko predstavo Olge Paušič »Žurerji«.

sreda, 19. februar 2014 ob 16:22