Estonski ples v Stročji vasi

Naključje je hotelo, da sta dve skupini iz ljutomerske občine skoraj istočasno učili sovrstnike iz drugih držav slovenskih ljudskih iger: otroci iz vrtca v Stročji vasi ter skupina dijakov in dijakinj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki so najbolj aktivni prostovoljci v okviru Društva PEPIKA (Društva medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in razvoja socialnih programov Prlekije - PEPIKA).

sreda, 12. marec 2014 ob 12:43

Med P&F in KZ Ormož še brez dogovora

V ponedeljek, 10. marca, so se v prostorih Kmetijske zadruge Ptuj ponovno sestali predstavniki ormoških vinogradnikov, Kmetijske zadruge Ormož, Kmetijske zadruge Ptuj in družbe P&F Jeruzalem Ormož. Sestanka se je udeležil tudi Vladimir Puklavec, lastnik družbe P&F.

sreda, 12. marec 2014 ob 09:01

Največja zanimivost v Tropskem raju

Tropski raj pri Kurbusovih na Meleh, je zagotovo ena izmed najlepših razstav, kar smo jih lahko videli v naših krajih. Največji čar te razstave so zagotovo številni prečudoviti cvetovi orhidej ter tropski metulji, ki letajo iz cveta na cvet.

sreda, 12. marec 2014 ob 08:51

Romali bodo k Kraljici miru v Međugorje

Turistična agencija Dejana Dvoršaka iz Lomanoš, že peto leto po vrsti, organizira tradicionalno romanje, k Mariji Kraljici miru v Međugorje. Takšno tridnevno potovanje, ki je nekako izpeljano in zaokroženo v smislu, da se ogleda spotoma zanimive kraje in turistične bisere sosednjih republik Hrvaške ter Bosne in Hercegovine ter seveda glavnega cilja Međugorja, se je v teh letih zelo dobro uveljavilo.

torek, 11. marec 2014 ob 16:43

Jožef Kokl, ki je tudi član ČD Ljutomer, naj čebelar Gorenjske

Čebelarska zveza Zgornje Gorenjske vsako leto podeli priznanje »Naj čebelar Gorenjske«. Visoko priznanje je za leto 2013 dobil član Čebelarskega društva Fran Lakmayer iz Preddvora Jožef Kokl, čigar rod izhaja iz Krapja, in je tudi član Čebelarskega društva Ljutomer.

torek, 11. marec 2014 ob 12:27

V prenovljenem domu prva razstava

V ponedeljek, 10. marca, je v razstaviščnih prostorih prenovljenega Kulturnega doma v Apačah bila odprta likovna razstava del tridesetih članic ni članov Likovnega društva Gornja Radgona. Za uvod je vsem zbranim, nekaj po 17. uri, zapela skupina Ljudskih pevk Apače, za njimi pa je besedo povzel župan Občine Apače Franc Pižmoht. Njemu se je v imenu Likovnega društva Gornja Radgona zahvalila predsednica tega društva, Tatjana Mijatović, predala pa tudi sliko Olge Zehov v spomin Občini ...

torek, 11. marec 2014 ob 09:21

Mladi oder Prlekije 2014 - Festival otroških gledaliških skupin

Srečanje otroških gledaliških skupin iz Območnih izpostav JSKD Ljutomer in Gornja Radgona, bo potekalo v četrtek, 13. marca 2014, od 9.00 dalje v Domu kulture Ljutomer. Vstop je prost.

ponedeljek, 10. marec 2014 ob 23:18

Letni zbor Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer

V Biotermah pri Mali Nedelji, so v nedeljo, 9. marca, redni letni zbor opravili veterani vojne za Slovenijo, ki se združujejo v Območnem združenju veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer.

ponedeljek, 10. marec 2014 ob 20:11

Rekordna udeležba na Regijskem prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem

Minuli vikend je v Turnišču potekalo dvodnevno regijsko prvenstvo Severovzhod na katerem so se tekmovalci pomerili v streljanju z zračnim orožjem. Organizator prvenstva je bilo Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče, potekalo pa je v telovadnici Osnovne šole Turnišče.

ponedeljek, 10. marec 2014 ob 15:201

Rez vinske trte na Grüntu na Cvenu

Turistično društvo Cven v Prlekiji ima na Grüntu zasejani dve vrsti vinske trte in sicer modro kavčino ali žametno črno iz mariborskega Lenta in domačo bio vinsko trto jurko in klinton. Slednji rasteta in rodita že dobrih deset let, žametna črna pa štiri leta.

ponedeljek, 10. marec 2014 ob 14:45