Štorklja tudi na dimniku župnišča

Prvo štorkljo smo v Ljutomeru opazili 24. marca na gnezdu na Lendavski cesti. Konec minulega tedna se je štorklja vrnila tudi na dimnik na župnišču, v začetku tedna pa je na dimniku bil že par.

sreda, 2. april 2014 ob 18:18

Pričelo se je sojenje v primeru eksplozije plina v Ljutomeru

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je začelo sojenje 64-letni obtoženki, ki jo obtožnica bremeni, da je lani, 28. februarja, z namernim odprtjem dveh plinskih jeklenk povzročila eksplozijo v bloku na Postružnikovi ulici v Ljutomeru.

sreda, 2. april 2014 ob 14:19

V Radencih so zaplesali v pomlad

Da ne bo dediščina folklornega plesa šla v pozabo in izumrtje je prav temu dokaz, Območno srečanje otroških in odraslih folklornih skupin, iz občin Gornja Radgona, Radenci, Apače in Sv. Jurij ob Ščavnici, ki je potekalo v organizacij Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Gornja Radgona v soboto, 29. marca, v Kongresni dvorani Zdravilišča Radenci.

sreda, 2. april 2014 ob 12:05

Fantje s Praprotna zapeli Slakove uspešnice

V soboto smo v dvorani Gledališča park v Murski Soboti lahko znova poslušali uspešnice znamenitega ansambla Lojzeta Slaka, ki so ga izvedli »večno mladi« Fantje s Praprotna ob spremljavi tria Dejana Raja. Program je na humorni način povezoval Andrej Bergant, drugače prvi tenor v skupini in član od njihove ustanovitve. Peli so še: Franci Rebernik, drugi tenor, pevcem se je pridružil po tragični smrti Jožeta Šifrarja 1974 leta; Tone Štritof, prvi bas, kateri je leta 1988 ...

sreda, 2. april 2014 ob 11:17

Novinar Dela Dejan Karba in kardinal Franc Rode na sodišču

Kardinal Franc Rode toži novinarja Dela Dejana Karbo zaradi člankov o Rodetovem domnevnem očetovstvu, ki jih je Delo objavilo avgusta 2012. V člankih so objavili zgodbo o domnevnem intimnem razmerju Rodeta leta 1969 s Tanjo Bredo Stelzer, ki je leto pozneje v Nemčiji rodila sina Petra Stelzerja. Ta je nato za medije izrekel željo, da Rode opravi test očetovstva.

sreda, 2. april 2014 ob 11:0512

Materinski dan v vrtcu Križevci

Materinski dan, ki ga pri nas zaznamujemo 25. marca je praznik, ki je namenjen vsem materam. Otroci so tisti, ki naj bi se na ta dan spomnili na svoje mame, kajti vsaka mama ima v življenju svojega otroka oz. svojih otrok pomembno vlogo.

sreda, 2. april 2014 ob 08:51

Prvoaprilski nastop najmlajših v Radencih

Čeprav so že od ranega jutra v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, stanovalke in stanovalci drug drugega »hecali« na račun 1. aprila, je bil napovedan obisk malčic in malčkov iz radenskega Vrtca Radenski mehurčki resničen.

torek, 1. april 2014 ob 23:18

V Občini Radenci bodo namestili prvi javno dostopen defibrilator

Že spomladi leta 2013 je predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Janžev Vrh, Stanislav Zadravec, podal pobudo za nakup javno dostopnega avtomatskega defibrilatorja (AED) na Janževem Vrhu.

torek, 1. april 2014 ob 23:02

Glavni trg bo ponovno (delno) zelen

1. aprilNa današnji 22. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki se je nadaljevala iz prejšnjega tedna, so svetniki potrdili tudi predlog, da se Glavni trg v Ljutomeru ponovno preuredi. Z deli naj bi se pričelo v letu 2015, trg pa bo ponovno delno zelen, saj bo večji del zdajšnje tlakovane površine, prekrivala trava.

torek, 1. april 2014 ob 17:493

Svetniki soglasno potrdili proračun

V torek, 1. aprila, se je v Ljutomeru nadaljevala 22. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki je bila prekinjena 24. marca, zaradi nezakonitih amandmajev, s čimer ne bi bilo možno sprejeti proračuna.

torek, 1. april 2014 ob 13:3310