Noč knjige v Golarjevi hiši v Ljutomeru

Med 167 prizorišči v 79 krajih po vsej Sloveniji in v zamejstvu, od Trsta do Celovca, se je v okviru mednarodnega projekta Noč knjige 2014 eden izmed dogodkov zvrstil tudi v Golarjevi hiši v Ljutomeru, kjer so dijaki obeh programov ljutomerske gimnazije predstavili literarno ustvarjanje profesorja na ljutomerski gimnaziji Saša Pergarja.

četrtek, 24. april 2014 ob 17:01

Ali veste, kakšna je knjižnica ponoči?

Svetovni dan knjige, 23. april, smo letos praznovali na malce drugačen način. Nismo praznovali čez dan, ampak smo se vključili v projekt Noč knjige in pripravili pestro dogajanje vse do 22. ure zvečer.

četrtek, 24. april 2014 ob 15:51

»Svet je pisan, lep, bogat!«

Vsi vemo, da stanje na našem planetu ni rožnato. Vsakega od nas so poučili, kako ga uničujemo ali bolje rečeno, ga uničujejo tisti, ki imajo kapital in nič čiste vesti. V takih trenutkih čutimo bolečo nemoč. Ste se morda kdaj vprašali, kaj lahko naredimo in pripomoremo kot posamezniki? Odgovor je čisto preprost.

četrtek, 24. april 2014 ob 08:51

Zaključek bralne značke s Francijem Rogačem

V torek, 22. aprila, prav na svetovni dan Zemlje, smo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci obeležili zaključek slovenske bralne značke.

četrtek, 24. april 2014 ob 08:34

Pri lovskem domu na Podgradju že rastejo fige

Lovska družina Ljutomer ima svoj lovski dom med gozdovi, nedaleč stran od vasi Podgradje pri Ljutomeru. Lovci lovske družine lepo skrbijo za svoj lovski dom in okolico. Vse na okrog imajo zasajeno sadno drevje, vinsko trto, na južni strani lovskega doma pa so zasadili figo, ki je stara že kar nekaj let.

sreda, 23. april 2014 ob 17:15

Obiskali Zemljičev vrelec v Boračevi

22. april kot Svetovni dan Zemlje je letos bil na torek, a prijateljska skupina Fortuna se v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, sestane vsako sredo. V skladu s praznovanjem dneva poprej, so se odpravili na rekreacijski pohod v sosednjo Boračevo. Odločili so se obiskati Zemljičev vrelec.

sreda, 23. april 2014 ob 17:04

La Toya se je preselila v Pomurje

La Toya, najbolj znana slovenska igralka filmov za odrasle, se je v torek preselila v Pomurje in za to je imela več kot dobre razloge. Zraven tega, da si je zaželela podrobneje spoznati pokrajino ob Muri, v sklopu svoje vseslovenske kampanje promovira in napoveduje nastanek svojega novega trdo erotičnega filma, ki naj bi začel nastajati to poletje. Pri nastajanju filma bo sodelovala že usklajena ekipa, ki je že uspešno posnela nekaj erotičnih filmov.

sreda, 23. april 2014 ob 07:29

Tradicionalni Velikonočni pohod pri Mali Nedelji

Velikonočne praznike pri Mali Nedelji že vrsto let zaključijo s pohodom po Misijonski poti svetih bratov Cirila in Metoda in s tem pričnejo sezono pohodov, katere organizira sekcija Pohodniki pri TD Mala Nedelja-Radoslavci.

torek, 22. april 2014 ob 20:51

Medgeneracijski Svetovni dan Zemlje

Letos že 44-ič praznujemo 22. april kot Svetovni dan Zemlje. Po vsej Sloveniji so ob tem potekala številna srečanja in prireditve, mi pa smo eno izmed aktivnosti zabeležili tudi v radenskem parku.

torek, 22. april 2014 ob 19:14

Tradicionalno vaško kresovanje v Gresovščaku

V soboto, 19. aprila, je v večernih urah v Gresovščaku, potekalo že 8. tradicionalno velikonočno kresovanje, ki ga vsako leto pripravijo in organizirajo tamkajšnji vaščani, katerih pobudnik in glavni organizator je Matevž Kaučič.

torek, 22. april 2014 ob 19:05