Pred Ljutomersko kletjo prižgali lučke in predstavili novo penino

V petek, 6. decembra, so pri podjetju P&F pred Ljutomersko kletjo, slavnostno prižgali praznične lučke ter predstavili novo penino Ljutomerčan.

petek, 6. december 2013 ob 22:25

»Pridi k nam Miklavž, pridi k nam!«

Pravijo, da je bil Nikolaj sin premožnih staršev, vendar je vse podedovano bogastvo razdal ubogim, zato se ga od nekdaj drži sloves radodarnega svetnika. Miklavž je svetnik in je zato v nebesih, od koder prihaja k nam.

petek, 6. december 2013 ob 21:031

Mikloševo senje v Murski Soboti

V petek, 6. decembra, je v Murski Soboti potekal tradicionalni Miklošev sejem. Sejem je obiskal tudi Sv. Miklavž, ki je s svojim obiskom še posebej razveselil otroke. Za glasbeno obarvan program pa so skrbeli člani skupine Čuki.

petek, 6. december 2013 ob 20:32

Zaključek bralne značke za odrasle v knjižnici Ormož

V Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož so v sredo, 4. decembra, svečano zaključili osmo sezono Bralne značke za odrasle. Bralno značko je osvojilo kar 60 bralcev, to je tudi največje število od začetka izvajanja projekta v ormoški knjižnici.

petek, 6. december 2013 ob 19:32

Na Ptuju najden mrtev moški

Policija je bila v petek, 6. decembra, nekaj minut po sedmi uri obveščena, da so v gostinskem lokalu na Ptuju našli mrtvega 59-letnega lastnika lokala.

petek, 6. december 2013 ob 10:31

Prazniki na Mlečni cesti

Otroci vrtca in učenci nižjih razredov OŠ Mala Nedelja so v četrtek, 5. decembra dopoldne, uživali ob tretji predstavi Otroškega LGG abonmaja sezone 2013/2014, katerega za otroke na območju UE Ljutomer organizira Območna izpostava JS RS za kulturne dejavnosti Ljutomer.

petek, 6. december 2013 ob 10:28

Sv. Miklavž obdaril otroke pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Prvi od trojice dobrih in radodarnih mož, kateri bodo v decembrskih dneh potovali po naši deželi in razveseljevali predvsem otroke, je Sv. Miklavž. Od trojice ima Sv. Miklavž pravzaprav največjo smolo, saj je njegov čas najbolj omejen in sicer mu pripada le noč med petim in šestim decembrom. V tem času komaj zmore obiskati in obdariti vse pridne otroke, zato si vzame še kaj dodatnega časa in svoje poslanstvo ponekod opravi dan prej, ali tudi pozneje.

petek, 6. december 2013 ob 10:201

Miklavž obdaril otroke na Centru za socialno delo Gornja Radgona

Center za socialno delo Gornja Radgona je v sodelovanju z Občino Radenci priredil praznično delavnico za otroke z obiskom Miklavža. Otroci so ustvarili zvrhano mero prazničnih izdelkov, dogodek pa je popestril obisk Miklavža, ki je otroke razveselil z darili.

petek, 6. december 2013 ob 08:53

17. Prekmurska gibanica je potekala v nabito polnem Štuku

Tudi letos je Klub prekmurskih študentov pripravil odlično zabavno prireditev, ki je potekala v mariborskem Štuku. Organiziran je bil avtobusni prevoz iz Ljubljane in Murske Sobote, dogodka pa se je udeležila nepopisna množica zabave in prekmurske gibanice željnih obiskovalcev iz vseh koncev Slovenije.

četrtek, 5. december 2013 ob 22:06

Javni razpis za spodbujanje projektov socialnega podjetništva v Pomurski regiji

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo razpisuje javni razpis za spodbujanje projektov socialnega podjetništva v Pomurski regiji. Okvirna razpoložljiva višina razpisanih nepovratnih sredstev v okviru tega razpisa znaša 1.200.000 evrov. Nepovratna sredstva pa se razpisujejo za dvoletno obdobje in sicer za leti 2014 in 2015.

četrtek, 5. december 2013 ob 18:06