Premiera filma o Prlekiji »Dežela med Muro in Dravo - drugi del«

Podeželsko območje enajstih občin LAS Prlekija je v osmih delih (dva sklopa s po štirimi krajšimi filmi) prikazano v "živi sliki in prleški besedi" in gledalcu kar najbolje približa njegove lepote in posebnosti. Gre za potovanja Künštnih Prlekov po Prlekiji, na katerih so se srečevali s predstavniki občin in domačini, se družili z društvi in organizacijami iz posameznih občin, spoznavali so kulturne, etnološke in naravne znamenitosti posameznih delov Prlekije in spremljali pomembnej ...

nedelja, 8. december 2013 ob 17:435

Šic bar cafe zmagovalci nogometnega turnirja v Radencih

V športni dvorani v Radencih, je v soboto, 7. decembra, potekal 14. nogometni turnir v organizaciji ŠD Radenci - KMN Swing. V konkurenci 15. ekip, je zmagala ekipa Šic bar cafe iz Ljutomera.

nedelja, 8. december 2013 ob 12:10

Miklavžev dobrodelni koncert Big Banda in Anike Horvat v Radencih

V petek, 6. decembra, je v Zdravilišču Radenci potekal 6. dobrodelni Miklavžev koncert Big Banda Glasbene šole Gornja Radgona & Radgonske gorice, letos pa se mu je kot gostja na odru pridružila Anika Horvat.

sobota, 7. december 2013 ob 18:34

Dejan Vajs svetovni prvak, dobro nastopil tudi David Žibrat

Radgončan Dejan Vajs je na prvenstvu v turški Antalyi, osvojil naslov svetovnega prvaka. Po lanskem naslovu evropskega prvaka in predlanskem naslovu svetovnega podprvaka, je tako letos stopil na sam svetovni vrh.

sobota, 7. december 2013 ob 16:40

Predlog proračuna za leto 2014 zavrnjen

V sredo, 4. decembra, je v Ljutomeru potekala 20. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Na seji so med drugim obravnavali predlog odloka o proračunu občine za leto 2014, ki je bil zavrnjen.

sobota, 7. december 2013 ob 16:0115

21 milijonski dobitek Eurojackpota vplačan v Grosuplju

Zmagovalni listek kombinacije 5+2 za 49. krog igre EUROJACKPOT vreden celih 21.047.334,80 evrov gre v Slovenijo, saj je bil vplačan v Grosupljem, na prodajnem centru Loterije Slovenije v tamkajšnjem Mercatorjevem centru. Za loterijski listek je srečnež vplačal samo eno kombinacijo po ceni 2,20 evra. Izžrebane številke, ki so mu prinesle srečo in 21 milijonov pa so bile 1, 8, 18, 25, 47 in dodatni številki 2 in 7.

sobota, 7. december 2013 ob 15:48

Miklavževanje na Spodnjem Krapju

Tudi letos so nam mladinci in mladinke Sp. Krapja pripravili Miklavževanje v vaško-gasilskem domu. Kljub majhni vasici se je zbralo kar nekaj otrok v spremstvu odraslih. Tiste ta pridne je Miklavž obdaril, ta manj pridnim pa je sledila kazen.

sobota, 7. december 2013 ob 15:35

Lions klub Ljutomer na stojnici ponujal tudi slastne palačinke

Na prvo letošnjo decembrsko soboto, se je na Glavnem trgu v Ljutomeru odvijal tudi prvi letošnji Božični bazar, ki jih LTO Prlekija Ljutomer prireja vsako leto ob sobotah v decembru in v dnevih pred božičem.

sobota, 7. december 2013 ob 15:23

Salezijanci so v Veržeju odprli razstavo slovenskih jaslic

Salezijanska skupnost Zavoda Marianum in Center DUO Veržej sta letos že šestič pripravila razstavo slovenskih jaslic. Otvoritev in blagoslovitev jaslic je bila v petek, 6. decembra, na sam god svetega Miklavža, kar je bilo za župnijo Veržej in murskosoboško škofijo velik dogodek, ko je v Veržej med salezijance prišel tudi višji predstojnik slovenskih salezijancev Marjan Potočnik, ki je ob tej priložnosti tudi opravil blagoslov razstavljenih jaslic. Pri blagoslovu mu je pomagal doma ...

sobota, 7. december 2013 ob 12:46

Priprave na 6. sejem sLOVErotika v polnem teku

V Celju so priprave na 6. sejem sLOVErotika že polnem teku. Celjski sejem, ki je letos prevzel organizacijo in izvedbo sejma, je slednjega prenovil, mu dal novo podobo in ime. Letošnji sejem se bo odvijal v drugi hali in sicer hali K, ki bo sejmu dala še bolj intimen, erotičen in vroč pridih. Celjski sejem je novosti in podrobnosti o dogajanju predstavil na novinarski konferenci na kateri so sodelovali izvršna direktorica družbe Celjski sejem d.d. Breda Obrez Preskar, Max Modic, Nataša Vodu ...

petek, 6. december 2013 ob 23:31