Predpraznična delavnica devetošolcev OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Pred vrati je mesec december, eden izmed najbolj prazničnih mesecev v letu. Bliža se prav tako adventni čas in z njim tudi čas obdarovanj, ustvarjalnih trenutkov in presenečenj.

četrtek, 28. november 2013 ob 18:551

Na državnem srečanju pevcev in godcev sta pomursko regijo zastopali dve skupini

V organizaciji Javnega sklada republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ob pomoči Območne izpostave Slovenske Konjice, se je v nedeljo, 24. novembra, v dvorani Kulturnega doma pri Termah Zreče, odvijalo državno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž.

sreda, 27. november 2013 ob 16:39

Zlata radgonska penina najvišje ocenjeno peneče vino na 16. Slovenskem festivalu vin

V petek, 22. novembra, sta se ob 21. uri zaključila 16. Slovenski festival vin in 6. Festival kulinarike, ki sta Ljubljano za dva dni spremenila v pravo vinsko-kulinarično prestolnico.

sreda, 27. november 2013 ob 13:31

Lutkovne minutke za najmlajše gledališke abonente iz Sv. Jurija

V Sv. Juriju ob Ščavnici so se otroci vrtca Sonček in prvega triletja OŠ tudi v tem šolskem letu lahko vključili v gledališki abonma, možnost vključitve med abonente pa so imeli tudi otroci, ki niso vključeni v vrtec.

sreda, 27. november 2013 ob 09:58

»Tvegano iskanje resnice«

Ob 90-letnici rojstva škofa prof. dr. Vekoslava Grmiča so v Sv. Juriju pripravili okroglo mizo, na kateri je bila med drugim prva javna predstavitev knjižne novitete Tvegano iskanje resnice – izbor misli škofa Grmiča, ki jih je izbral in uredil Srečko Reher.

sreda, 27. november 2013 ob 09:492

Anita Kralj osvojila Grand Prix 11. Mef-a v Čakovcu

Mlada in nadarjena glasbenica Anita Kralj iz Svete Trojice v Slovenskih goricah, je s pesmijo Ni trnja brez greha, osvojila Grand Prix 11. Medžimurskega festivala zabavne glasbe (Mef - Međimurski festival zabavne glazbe) v Čakovcu.

torek, 26. november 2013 ob 12:542

Aktualno na GFML - november 2013

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. Tokrat z reportažami bogatega dogajanja v oktobru. Varnostno-preventivni dan, vzgojiteljada, ekskurzije, izmenjave, ... Več pa v videu.

torek, 26. november 2013 ob 09:50

Dalmatinske klape to soboto na Ptuju

Dalmatinske klape so letos v Ljutomeru nastopile dvakrat, sicer v malo spremenjeni postavi, obakrat pa je bila športna dvorana ŠIC napolnjena. Če ste kljub temu koncerta v Ljutomeru zamudili, imate to soboto možnost, da klape vidite na Ptuju.

torek, 26. november 2013 ob 09:38

Sejem ob godu svete Katarine v Lendavi

Ob godu zavetnice svete Katarine Aleksandijske, ki je zavetnica župnijske cerkve v Lendavi, je bilo v ponedeljek, 25. novembra še posebej slovesno, kajti ta dan so obhajali župnijsko proščenje in v župnijski cerkvi je bilo darovanih več zahvalnih svetih maš, kajti župnija Lendava je dvojezična župnija.

torek, 26. november 2013 ob 09:26

Svinčnik Zanj - muzikal o Materi Tereziji

Letos praznujemo 15. obletnico smrti blažene Terezije iz Kalkute in 25. letnico prihoda sester misijonark ljubezni v Slovenijo. S tem namenom so se v misijonski skupini Pridi, tokrat misijonarjenja lotili na malce drugačen, za misijonarjenje bi lahko rekli – neobičajen način.

torek, 26. november 2013 ob 09:15