Odkrili doprsni kip Franca Miklošiča

V Ljutomeru, na Glavnem trgu, so v torek, 19. novembra, na slovesnosti, ki sta jo pripravili Občina Ljutomer in Umetniško društvo Bronos, slovesno odkrili doprsni kip našega jezikoslovca svetovnega slovesa dr. Franca Miklošiča. Kip je izdelala akademska kiparka in slikarka Irena Brunec - Tébi.

četrtek, 21. november 2013 ob 13:171

Ljutomerski judoisti nastopili na Koroška open 2013

V Slovenj Gradcu je v soboto in nedeljo potekal 8. mednarodni turnir v judu Koroška open 2013, na katerem je v dveh dneh nastopilo 810 tekmovalcev iz 23 držav.

sreda, 20. november 2013 ob 22:22

Tradicionalni slovenski zajtrk in naravoslovni dan na OŠ Križevci pri Ljutomeru

Na osnovni šoli Križevci pri Ljutomeru so učenci kot vsako leto jedli tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga sestavljajo kruh z medom in maslom, mleko in jabolko. Vsa živila so pridelana iz strani lokalnih pridelovalcev hrane.

sreda, 20. november 2013 ob 17:12

V Ljubljani martinovali teden dni pozneje

Prva martinova soboto, bi morala biti tista, ko bi se v Ljubljani martinovalo. Pa je vreme prekrižalo načrte oziroma ubralo svoja pota. Tako da so letošnjo že tretjo izvedbo Ljubljanske vinske poti prestavili na naslednjo soboto. Sonce, ki je v soboto, 16. novembra, okoli 11. ure razveselilo Ljubljančanke in Ljubljančane ter obiskovalce in obiskovalke Martinovanja v Ljubljani, je potrdilo pravilnost odločitve o prestavitvi. Po poti, ki je tekla po starem mestnem jedru mesta vina in trte, ...

torek, 19. november 2013 ob 23:44

Pater Anselm Grün prišel med veržejske salezijance

Anselm Grün je pater in priljubljeni pisatelj, ki je bil rojen leta 1945, je pater in ekonom v benediktinskem samostanu Münsterschwarzach. V svojih številnih knjigah, tečajih in predavanjih obravnava človekove stiske in vprašanja, ki se mu ob tem postavljajo. Sodi med najbolj brane sodobne krščanske avtorje.

torek, 19. november 2013 ob 23:30

Ljutomersko tržnico je načel zob časa

V prleški prestolnici v mestu Ljutomer so pred desetletji zgradili mestno tržnico, kjer so branjevke prodajale najrazličnejše doma pridelane pridelke. Ljutomerska tržnica je bila tedaj dokaj dobro obiskana, kajti ljutomerske gospodinje so se na branjevke, ki so prodajale zdrave in neoporečne pridelke, navadile.

torek, 19. november 2013 ob 22:486

Od rocka do mjuzikla

Po lanskem odmevnem jubilejnem koncertu ob 90. obletnici delovanja Pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer, članice in člani orkestra ponovno vabijo na glasbeni spektakel z naslovom Od rocka do mjuzikla. Glasbeno dogajanje na odru bodo popestrile plesne in pevske točke, po koncertu pa bo poskrbljeno tudi za suha grla glasbenikov in vseh obiskovalcev.

torek, 19. november 2013 ob 19:25

V vrtcu Križevci so imeli tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 15. novembra, smo v vrtcu Križevci obeležili dan slovenske hrane in s tem že tretje leto zapored projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.

torek, 19. november 2013 ob 13:07

Branko Smodiš postavil vprašanje glede možnosti uvedbe rotacije javnih uslužbencev v državni upravi

Na 19. redni seji Državnega zbora, ki je bila v ponedeljek, 18. novembra, je prleški poslanec Branko Smodiš (SD), postavil vprašanje glede možnosti uvedbe rotacije javnih uslužbencev v državni upravi. Na vpršanje je odgovoril minister za notranje zadeve dr. Gregor Virant.

torek, 19. november 2013 ob 12:522

MePZ KD Cven vabi k sodelovanju nove pevce in pevke

Mešani pevski zbor KD Cven vabi k sodelovanju nove pevce in pevke. Vaje bodo vsak četrtek, ob 19.00 uri v Zadružnem domu na Cvenu.

torek, 19. november 2013 ob 12:30