Ljutomerčanke na gostovanju premagale prvouvrščeno ekipo v 3. DOL

V nadaljevanju prvenstva v 3. DOL za odbojkarice, se je ekipa ŽOK ZM Ljutomer najprej 26.10.2013 v domači dvorani ŠIC Ljutomer, srečala z tedaj prvouvrščeno ekipo v prvenstvu FORMIS II. V tej tekmi so Ljutomerčanke dobro igrale le v drugem in tretjem setu, ko so suvereno zmagale. V preostalih treh setih pa je bila tokrat igra domačink zelo bleda, še posebej pa neučinkovita v napadalnih akcijah saj je bilo tam v zaključkih res neverjetno velikih zgrešenih žog. Tako je FORMIS II tekmo ...

ponedeljek, 11. november 2013 ob 21:18

Vrtec Mala Nedelja prejel nagrado - obisk evropskega parlamenta v Strasbourgu

V šolskem letu 2012/2013 se je skupina otrok 2 do 4 leta z vzgojiteljicama Silvijo Filipič in Jasmino Žnidarič iz Vrtca Mala Nedelja prijavila na natečaj Požen Evropo, Hrana za zdravje in delovna mesta, evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič.

ponedeljek, 11. november 2013 ob 18:32

Martinovali tudi pri Mali Nedelji

V središču Male Nedelje je bilo v nedeljo, 10. novembra dopoldne, zelo živahno. Na, zdaj že tradicionalnem Martinovanju na prostem, so se zbrali malonedeljski vinogradniki in njihovi prijatelji, ki so seveda tudi prijatelji in ljubitelji vina, ter nestrpno pričakovali trenutek, ko bodo lahko poskusili mlado vino.

ponedeljek, 11. november 2013 ob 18:06

Martinov koncert posvečen Alojzu Krajnčanu

V petek, 8. novembra, je Društvo upokojencev Ljutomer, priredilo že tradicionalni 14. Martinov koncert v Domu kulture Ljutomer. Koncert je bil posvečen spominu na 1. dirigenta prleške godbe, Alojza Krajnčana.

ponedeljek, 11. november 2013 ob 16:17

Škof sv. Martin v Križevcih mošt spremenil v novo mlado vino

V organizaciji Kulturnega društva Križevci in vinogradniško-kletarsko izletniške kmetije Pivičan Kosi Kokoriči so v nedeljo, 10. novembra, v središču Križevcev pripravili Martinovanje na prostem.

ponedeljek, 11. november 2013 ob 15:52

55 let hodita po isti poti

Pred 55. leti sta se poročila zakonca Franc in Angela Ščavničar, doma iz Šafarskega iz obmejne župnije Razkrižje. Oba sta rojena na Gibini, na Šafarskem pa sta si zgradila topel dom. Obletnico svoje poroke, to je 55 let skupnega zakonskega življenja sta obnovila v župnijski cerkvi na Razkrižje, kjer sta se tudi poročila pred 55. leti. Sedaj po 55. letih sta zopet obnovila zakonsko zvestobo v župnijski cerkvi na Razkrižju, ko sta se udeležila svete maše, katero je daroval domači ž ...

ponedeljek, 11. november 2013 ob 14:19

Srečanje stanovalcev, svojcev in zaposlenih

Po 1. oktobru, ki je Mednarodni dan starejših, se običajno zvrstijo srečanja starejših občanov, ki jih organizirajo posamezne občine oziroma tamkajšnje krajevne organizacije Rdečega križa. Na področju Občine Radenci so običajno organizirana tri srečanja, kajti število predstavnikov generacije v tretjem življenjskem obdobju se nenehno viša. Toda nekaj posebnega je srečanje stanovalcev, svojcev in zaposlenih, ki se jih vsako leto organizira v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci ...

ponedeljek, 11. november 2013 ob 14:11

Šesti kulinarični večer pri družini Zorko v Borecih

Pri Zorkovih v Borecih v občini Križevci pri Ljutomeru imajo že vrsto let tradicijo reje konj kasačev, s katerimi hodijo tudi na kasaške dirke in druga tekmovanja s konji. Njihove konje si pa tudi velikokrat ogledajo obiskovalci, ki obiščejo njihovo gostilno v Borecih. Skratka pri Zorkovih poleg razvoja turizma konj, dopolnjujejo še tudi z domačo prleško kulinariko.

ponedeljek, 11. november 2013 ob 13:59

Prleški judoisti z odličnimi nastopi v Novem mestu

V soboto, 9. novembra, je v Novem mestu potekal turnir v judu, kjer je tekmovalo skupaj 220 judoistov iz Slovenije in Hrvaške. Nastopili so tudi judoisti TVD Partizan Ljutomer.

ponedeljek, 11. november 2013 ob 13:54

Grossmannov festival med 5 najboljšimi horror/sci-fi festivali na svetu

Grossmanov festival fantastičnega filma in vina je uvrščen na seznam 5 Coolest Horror/Sci-Fi Film Festivals in the World po izboru bralcev ameriške revije MovieMaker Magazine, najbolj brane revije o neodvisnem filmu na svetu.

ponedeljek, 11. november 2013 ob 09:331