Film Male ribe med 24. najboljšimi amaterskimi ekološkimi filmi na svetu

Po lanskem uspehu filma Štraf Osnovne šole II Murska Sobota, ki se mu je v letu 2013 uspelo uvrstiti na enega največjih eko filmskih festivalov na svetu, Green screen filmski festival, v Beogradu, je učencem 7., 8. in 9. razredov pod mentorstvom Marka Wolfa in Matjaža Gederja uspel še en preboj.

nedelja, 10. november 2013 ob 23:17

Ko smreke padajo, se spomini prebujajo...

V cvetu mladosti, v najlepših letih, so na tujih bojiščih padali naši rojaki-nedolžni mladeniči, vse po neumnosti in brezbrižnosti neodgovornih politikov in pobalinskega svetovnega politikantstva. Njim v večni spomin, bo v jesenskem času v bližini kompleksa MCP-PC NVO na Spodnjem Kamenščaku zasajena smrečica… NIKOLI VEČ VOJNE!

nedelja, 10. november 2013 ob 23:16

Pestro Martinovanje v Ormožu

Na Martinovo soboto se je tudi v Ormožu zvrstilo obilo prireditev, ki so potekale v sklopu Martinovanje v Ormožu 2013. Poleg pestrega dogajanja med gradom in grajsko pristavo, kjer je potekala prireditev Jaz pa v gorice grem s prikazom običajev v vinogradu skozi celo leto in krstom mošta si je bilo mogoče skozi celi dan ogledati tudi Martinovo tržnico in razstavo pridnih rok. Prav tako so skozi cel dan potekali vodeni ogledi gradu in grajske pristave ter kleti P&F Jeruzalem Ormož z degustacijo ...

nedelja, 10. november 2013 ob 19:32

Sara Novak in Aleš Pokrivač sta v Guadalajari ostala brez vidnejšega rezultata

Sara Novak in Aleš Pokrivač sta od 8.11. do 10.11.2013 sodelovala na mladinskem svetovnem prvenstvu WKF (Svetovne karate zveze) v španski Gudalajari.

nedelja, 10. november 2013 ob 14:04

Martinovanje vrhunec doseglo z Modrijani

Priljubljeni Modrijani, so na tradicionalnem Martinovanju v Ljutomeru, na Martinovo soboto poskrbeli za vrhunec dogajanja, ko se je ob njihovih uspešnicah zavrtelo staro in mlado, ki so kljub dežju prišli na prizorišče ob ljutomerski kleti.

nedelja, 10. november 2013 ob 11:15

Reke so narasle, a se stanje umirja

Po obilnem dežju, ki je naše kraje ter celotno Slovenijo zajelo v soboto, so številni vodotoki po državi narasli. Pri nas je narasla reka Ščavnica, a se stanje umirja.

nedelja, 10. november 2013 ob 09:50

Zaradi tlenja pepela, zagorel zabojnik za smeti

V nedeljo, 10. novembra, ob 6.52 uri, je v Fulneški ulici v Ljutomeru zagorel zabojnik za smeti. Začetni požar so pogasili gasilci PGD Ljutomer.

nedelja, 10. november 2013 ob 09:423

V Ljutomeru opravili krst mošta

Na Martinovo soboto, 9. novembra, so v šotoru ob ljutomerski vinski kleti, na tradicionalnem Martinovanju v Ljutomeru, krstili mošt. Za to so poskrbeli Künštni Prleki, na odru pa se jim je pridružila tudi humoristka Trezika z Negove.

sobota, 9. november 2013 ob 20:522

Ines Munda okronana za Martino XVII

Med številnimi prireditvami, ki se v dneh okrog goda Sv. Martina odvijajo na območju Prlekije, je bilo tudi kronanje nove Vinske kraljice Ljutomera. Svečano ustoličenje Martine XVII na ljutomerski vinski dvor, sta v soboto, 8. novembra v dvorani zadružnega doma na Cvenu, pripravila Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub vinskih kraljic Martina, v katerem so združene bivše in aktualne Vinske kraljice Ljutomera in Male Nedelje.

sobota, 9. november 2013 ob 17:474

Praznovanje jubilantov DU Ljutomer

V sredo, 6. novembra, je dan zažarel v prav posebnih barvah in vzdušju, saj so v Društvu upokojencev Ljutomer, imeli praznovanje 70-letnikov, zlatoporočencev in bisernoporočencev.

sobota, 9. november 2013 ob 16:56