Po obiranju grozdja zdaj še »trgatev« oljk

»Tradicija pridelave oljčnega olja na območju Slovenske Istre sega daleč v preteklost, saj že grški zgodovinar Pavzanij (Pausanias, od 180 pr. n.  št. do 115 pr. n. š.) v svojem delu Opis Grčije omenja istrsko oljčno olje. O pridelavi olja na tem območju je ohranjenih precej virov od 13. stoletja dalje. Proizvodnja oljčnega olja je bila osrednja gospodarska panoga v Slovenski Istri do druge polovice 19. stoletja, po hudi pozebi leta 1929 pa je oljkarstvo zamrlo. Ponovna revitalizacija ...

sobota, 9. november 2013 ob 10:381

Kulturniki iz Črešnjevcev so popestrili večer v radgonskem domu starejših občanov

V petek, 8. novembra zvečer, so kulturniki KD Peter Dajnko iz Črešnjevcev v avli doma starejših občanov (DSO) Gornja Radgona v sklopu martinovanja v domu popestrili in polepšali večer vsem prebivalcem tega doma. V uvodnih pozdravnih besedah je vse prisotne pozdravil direktor doma mag. Marjan Žula in predstavil pomen in lik samega svetnika ter vinskega zavetnika sv. Martina.

sobota, 9. november 2013 ob 10:24

Praznik svetilk Waldorfskega vrtca

Tudi otroci pomurskega Waldorfskega vrtca in njihovi starši so praznovali Martinovo. V petek, 8. novembra, so na igrišču za dijaškim domom Murska Sobota to počeli na svoj način.

petek, 8. november 2013 ob 23:35

Razglasili zmagovalce Naj špricar in Mlado vino

V petek, 8. novembra, je v sklopu Martinovanja 2013 v Ormožu v prostorih gradu Ormož potekala slavnostna razglasitev zmagovalca ocenjevanja vin v kategoriji "Naj špricar 2013" ter razglasitev rezultatov "Turnir mladega vina 2013".

petek, 8. november 2013 ob 23:26

Za uvod v Martinovanje tudi vožnja s kočijo

V petek, 8. novembra, je na Glavnem trgu v Ljutomeru od 12. ure naprej potekal prvi del Martinovanja. Občini Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer so se pri organizaciji prireditve pridružili še Klub prleških babic, Prlekija-on.net, Križevski rogisti, Prleška razvojna agencija in vinogradniki.

petek, 8. november 2013 ob 15:413

Kadrovske spremembe na Policijski upravi Murska Sobota

Generalni direktor policije je v mesecu oktobru imenoval novega vodjo Sektorja uniformirane policije, Operativno-komunikacijskega centra, komandirja Postaje mejne policije Petišovci in tiskovno predstavnico za odnose z javnostmi.

četrtek, 7. november 2013 ob 10:06

Položili temeljni kamen za izgradnjo Dom športa na TŠC Trate

V mesecu oktobru 2013 je bila pred dotrajanimi slačilnicami Športno nogometnega kluba Radgona, slavnostno podpisana izvajalska pogodba in izvedena novinarska konferenca, na kateri je bil podrobneje predstavljen projekt in investicija v bodoči Dom športa na TŠC Trate, kakor tudi sam razvoj, vlaganja in pomen celotnega kompleksa TŠC Trate za občino Gornja Radgona in njene občane.

četrtek, 7. november 2013 ob 09:08

K.B.V. Haus Bau del razstave v UGM

V torek, 5. novembra, so v Umetnostni galeriji Maribor (UGM) odprli razstavo MI, VI, ONI. Fragmenti alternativnih praks 80-ih v Mariboru. Razstava je prva predstavitev ustvarjalne in podkulturne scene tistega časa v Mariboru in okolici. Predstavljenih je več kot 250 fragmentov, dokumentov in umetnin iz zasebnih zbirk in arhivov ter rekonstrukcije performansov in intervencij v javnem prostoru.

sreda, 6. november 2013 ob 16:04

Pijana 31-letna voznica z 19-mesečnim otrokom trčila v drevo

21. oktobra, okrog 15.40 ure, se je na regionalni cesti Moravske Toplice – Tešanovci zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena 31-letna voznica osebnega avtomobila in njen 19-mesečni otrok. Voznica je z neprilagojeno hitrostjo in vožnjo pod vplivom alkohola zapeljala s ceste, kar je imelo za posledico, da se je vozilo prevračalo in trčilo v obcestno drevo.

sreda, 6. november 2013 ob 14:03

Križarka Celebrity Silhouette na slovenski obali

Minuli konec tedna smo v Kopru lahko videli 319 metrov (1.047 čevljev) dolgo ladjo Celebritiy Silhouette, ki velja za eno najlepših križark znanega ladjarja Royal Caribbean Cruise Line International iz flote Celebrity Cruises, ki je iz koprskega potniškega terminala izplula v soboto, 2. novembra zvečer.

sreda, 6. november 2013 ob 12:16