V DU Ljutomer je bilo spet veselo

V petek, 15. novembra, je v prostorih društva upokojencev Ljutomer, potekalo prijateljsko srečanje z DU Mežica iz Koroškega, kajti naše društvo, pod vodstvom predsednice Slavice Sunčič, že vrsto let uspešno sodeluje s številnimi društvi po Sloveniji. V času martinovanja, pa so tudi letos k nam v prleške vinorodne kraje, prišli upokojenci iz koroške regije, da bi bolj spoznali naše lepe kraje, dobre in nasmejane ljudi ter našo kulinariko in odlično vinsko kapljico.

nedelja, 17. november 2013 ob 10:06

Tudi brez izobrazbe nisi brez možnosti

Številnim mladim, ki so sodelovali v projektu "Naša Evropa, moja priložnost", so pomagali pri zapisu njihovega znanja, ki so ga pridobili izven šole. Projekt je financiran s strani Urada vlade RS za komuniciranje. Mlade osvešča o pravicah EU državljanov, še posebno o tistih, ki jih prinaša EU na področju priznavanja neformalno pridobljenih kvalifikacij in pri iskanje zaposlitve.

nedelja, 17. november 2013 ob 09:381

Ljutomerski ekipi visoko izgubili

Prejšnji teden se je pričela nova sezona Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige 2013/14. Obe ljutomerski ekipi, ki letos nastopata v tekmovanju, sta visoko izgubili. Ekipa PŠK Ljutomer 3 je doma z 49 : 74 izgubila z ekipo KK Sveta Ana, PŠK Ljutomer 2 pa doma s KK Paloma - Alfa Sladki vrh z rezultatom 43 : 88.

nedelja, 17. november 2013 ob 09:23

V Radencih odtujili avtobus

Od petka, 15. novembra, med 20.00 do sobote, 16. novembra, 7.45 uro, je bil izpred hotela Radin v Radencih odtujen avtobus nemških registrskih številk.

sobota, 16. november 2013 ob 12:472

120 let ljutomerske šolske zgradbe

Obletnice so izjemno hvaležne priložnosti, ko se spomnimo skupnega delovanja in sodelovanja v družbi. In tako je v četrtek, 14. novembra, izjemno visok jubilej praznovala ena izmed najpomembnejših zgradb v Ljutomeru, naša Osnovna šola Ivana Cankarja Ljutomer, ki ne predstavlja le štirih sten, skritih med visokimi drevesi, ampak izpostavlja predvsem njeno vsebino, katero sestavljajo številne generacije, ki so se zvrstile v teh letih.

sobota, 16. november 2013 ob 08:266

Julie & The Diamonds izdali svoj prvi singel

Skupina Julie & The Diamonds je izdala svoj prvi singel z naslovom "Trenutek", ki ga je posnela že konec letošnjega poletja in se z njim predstavila v Kopru na Festivalu novih skladb 2013. Besedilo za skladbo sta napisala Julija Fajhtinger in Rok Kovačič, glasbo je napisala Julija Fajhtinger, aranžma za skladbo pa je naredil Roman Sarjaš. Skladba je bila posneta v studiu Art Music Records.

sobota, 16. november 2013 ob 00:19

Tradicionalni slovenski zajtrk v OŠ in Vrtcu Mala Nedelja

V vseslovenskem projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, OŠ in Vrtec Mala Nedelja sodelujeta že od začetka. Otroci so v teh letih projekt že dodobra spoznali in vedno znova se veselijo dneva, ko se pred pričetkom pouka okrepčajo z dobrotami, katere so jim sicer blizu, a se vse premalokrat znajdejo na njihovih mizah. Veselijo se tudi srečanj z donatorji, kateri v veliki večini brezplačno prispevajo svoje pridelke in izdelke za tradicionalni zaktrk, in se jim ob zajtrku pridružijo, z njimi ...

petek, 15. november 2013 ob 17:431

Na pomurski avtocesti vozil 217 km/h

Hitrost je najpogostejši vzrok prometnih nesreč. Kljub vsem prizadevanjem in opozorilom policije nekateri vozniki še vedno ne spoštujejo omejitev hitrosti.

petek, 15. november 2013 ob 15:206

Na Cvenu bodo peli slovenske podoknice in napitnice

V soboto, 16. novembra, ob 18.00 uri, bo na Cvenu glasbeni večer, kjer se bodo slišale slovenske podoknice in napitnice v organizaciji Kulturno društvo Cven – Cvenski oktet. Gre za zanimivo srečanje pomurskih pevcev, ki je tematsko obarvano.

petek, 15. november 2013 ob 09:30

Tudi v DU Ljutomer so martinovali

Ker smo Slovenci po naravi zelo veseli in družabni ljudje ter vsako priložnost znamo zelo dobro izkoristiti za zabavo in družabna srečanja, je tudi čas Martinovanja oziroma praznovanja priljubljenega Martinovega praznika, ko se mošt spremeni v vino, zagotovo dober izgovor za veselje in praznovanje. Ker pa je vino slovenska nacionalna pijača in ga »pijemo radi, tako stari kot tamladi«, je ta praznik eden izmed pomembnejših dogodkov v naših krajih.

četrtek, 14. november 2013 ob 17:59