Ekskluzivna modna revija Maxi

Drugo nadstropje blagovnice Maxi v Ljubljani, se je sinoči odelo v bleščice, v zimski glamur in se spremenilo v ekstravagantno modno pisto, na kateri so manekeni in manekenke povabljencem prikazovali modne smernice za prihajajoče zimske dni.

četrtek, 14. november 2013 ob 17:12

Otroci na Ekološki kmetiji Berden

V okviru projekta Bioexperience (Center za zdravje in razvoj Murska Sobota) so učenci 1., 2. in 3. razreda Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer obiskali Ekološko kmetijo Berden v Hrastje – Moti.

četrtek, 14. november 2013 ob 16:41

Prvi župan občine Križevci pri Ljutomeru praznoval zlato poroko

Pisalo se je leto 1963, ko sta se v križevski župnijski cerkvi in na matičnem uradu poročila, danes pradedek in prababica Olga in Feliks Mavrič iz Križevcev pri Ljutomeru. Prvič sta stopila v zakonski stan 9. novembra pred 50. leti in letos praznujeta okroglo obletnico, to je 50 let skupnega zakonskega življenja.

četrtek, 14. november 2013 ob 13:402

Vratar RK Pomurje Klemen Krajnc kar dvakrat zadel nasprotnikova vrata

Na zadnji tekmi RK Pomurje so gledalci lahko videli nevsakdanjo rokometno zanimivost. Na tekmi RK Pomurje - ŠD Škofljica, katerega so ob 78 zadetkih na tekmi (rezultat je bil 38:40) dobili gostje iz Škofljice, je namreč domači vratar Klemen Krajnc kar dvakrat zadel nasprotnikova vrata (v 50. in 54. minuti) in z zadetkoma skoraj spreobrnil potek tekme.

četrtek, 14. november 2013 ob 08:18

Center DUO Veržej prejel Murkovo listino za leto 2013

Center DUO Veržej (Center domače in umetnostne obrti) je v ponedeljek, 11. novembra, prejel Murkovo listino za leto 2013, najvišje priznanje za kontinuirane dejavnosti in večletna prizadevanja, ki bogatijo, ohranjajo in popularizirajo etnološko znanje. Prireditev podeljevanja Murkovih nagrad, priznanj in listin, je gostil Slovenski etnografski muzej. Polno dvorano sta pozdravili predsednica Slovenskega etnološkega društva Anja Serec Hodžar in direktorica Slovenskega etnografskega muzeja ...

sreda, 13. november 2013 ob 22:52

Pričetek študentskega veselega decembra s Prekmursko gibanico

Študenti bodo veseli december letos pričeli v Mariboru na tokrat že 17. Prekmurski gibanici. Najboljša in največja prekmurska zabava v štajerski prestolnici bo potekala v torek, 3. 12. 2013 na Štuku. Klub prekmurskih študentov tudi letos obljublja nepozabno druženje in zabavo ob popularnih glasbenih ritmih. Nastopile bodo glasbene skupine Tropik, Weekend band in Mambo kings.

sreda, 13. november 2013 ob 20:33

Nova generacija SLS: Nepremičninski davek bo škodoval mladim, tudi študentom

V Novi generaciji, podmladku Slovenske ljudske stranke že dalj časa opozarjajo na problematiko podeželja. »Kot del Slovenske ljudske stranke nikoli nismo in nikoli ne bomo izključevali ljudskosti in podeželja,« poudarjajo v NG SLS.

sreda, 13. november 2013 ob 17:19

Velik uspeh Pihalnega orkestra KUD Ivan Kaučič Ljutomer v Ormožu

V Ormožu je v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ter pod pokroviteljstvom Občine Ormož v soboto, 9. novembra, potekalo že 18. tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla.

sreda, 13. november 2013 ob 12:32

»Bodi eko ohrani čebelo in smreko«

Čebelarska zveza Slovenije in družba Medex sta pripravili projekt ozaveščanja mladih v skrbi za naravo. Čebelarska zveza, ki si že nekaj časa priazadeva za ohranitev avtohtone slovenske čebele je tokrat naredila še korak dlje v skrbi za gozdove oz. ohranjanju iglavcev, še posebej v tem prednovoletnem času.

sreda, 13. november 2013 ob 11:44

23-letnik iz Ukrajine vozil ukradeno vozilo

Policisti Policijske postaje Lendava so v ponedeljek, 11. novembra, na relaciji Murska Sobota – Lendava zaustavili in kontrolirali 23-letnega državljana Ukrajine. Tujec je vozil osebni avtomobil znamke Mercedes Viano italijanskih registrskih številk.

sreda, 13. november 2013 ob 10:06