Srečali so se starejši občani KS Ljutomer

V petek, 22. novembra, je v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, potekalo srečanje starejših občanov krajevne skupnosti Ljutomer.

sobota, 23. november 2013 ob 19:46

V Ljutomeru odprli bio trgovino Snopje

Zgodila se je 9. novembra - otvoritev nove BIO TRGOVINE SNOPJE, na Miklošičevem trgu 1 (nasproti cerkve) v Ljutomeru.

sobota, 23. november 2013 ob 19:081

Podpisali pogodbe za sofinanciranje projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Mure

V Občini Gornja Radgona so slavnostno podpisali pogodbe o sofinanciranju izvedbe projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Mure (2. sklop) – Občina Gornja Radgona«. Slavnostna podpisnika petih pogodb sta bila minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan in župan Občine Gornja Radgona Anton Kampuš.

sobota, 23. november 2013 ob 18:59

25 let Zaigrajmo in zapojmo po domače

V športni dvorani tretje osnovne šole v Murski Soboti je v petek, 22. novembra, potekala jubilejna, 25. prireditev Zaigrajmo in zapojmo po domače, na kateri so nastopili številni glasbeniki.

sobota, 23. november 2013 ob 13:59

Krvavi obračun v ljubljanskem Kinu Šiška

To jesen nam je grozila še ena sapo jemajoča turneja. V okviru turneje Halo Of Blood Over Europe 2013, evropske odre oblegajo Children Of Bodom, ki so v teh dneh obiskali tudi Slovenijo. V ljubljanskem Kinu Šiška, so se ustavili 19. novembra in tako priredili nepozaben žur za vse slovenske metalce in njihove oboževalce. Eni najvidnejših predstavnikov finskega metala, so nas tako po nekaj letih ponovno obiskali in presenetili s svojo izvirnostjo, drugačnostjo in neverjetno energijo. Držali ...

sobota, 23. november 2013 ob 00:48

S slavnostno akademijo počastili 200-letnico rojstva Franca Miklošiča

V torek, 19. novembra, dan pred 200. obletnico rojstva jezikoslovca svetovnega slovesa dr. Franca Miklošiča, je v Domu kulture Ljutomer, potekala slavnostna akademija, s čimer se je tudi sklenilo letošnje Miklošičevo leto.

petek, 22. november 2013 ob 22:50

Bazna postaja NK Maribor odslej tudi v Ormožu

NK Maribor, najuspešnejši nogometni klub v Sloveniji, ima odslej svojo bazo tudi v Prlekiji. Osma baza, Bazna postaja Čarli’s Caffe v Ormožu, je bila v četrtek, 21. novembra prizorišče, kjer so se zbrali privrženci vijol’čne barve iz Prlekije.

petek, 22. november 2013 ob 13:412

Perspektive prleške mladine?

Kako je danes biti mlad v Prlekiji? So mladi dovolj kreativni, jim lokalne skupnosti zagotavljajo osnovne pogoje za njihovo organiziranje in aktivnosti? So mladi ambiciozni, so njihovi cilji in vizija še vpeti v domače okolje? So del rešitve ali del problema? Je kozarec napol prazen ali napol poln?

petek, 22. november 2013 ob 11:571

Aktivne članice Turističnega društva Cven

Na Cvenu v Prlekiji že vrsto let deluje Turistično društvo Cven, ki ohranja v tem delu Prlekije stare šege, običaje in navade ter domačo prleško kulinariko. Turistično društvo Cven, ki deluje že vrsto let, je pred leti na robu vasi Cven, ob ribniku kupilo svojo parcelo na kateri imajo zgrajeno kmečko prleško hišo t.i. na Grüntu, kjer imajo zgrajeno gumno in kmečko kuhinjo in sezidano kmečko krušno peč.

četrtek, 21. november 2013 ob 23:05

Naši malčki so neutrudni iskalci in raziskovalci

V torek, 19.11.2013 smo v Vrtcu Ljutomer gostili priznano strokovnjakinjo za razvoj možganov dr. Tino Bregant. V dvorani ŠIC Ljutomer nam je na zanimiv način prikazala delovanje možganov in kaj lahko mi odrasli storimo v procesu učenja in razvoja predšolskega otroka ter ohranjanjem naših možganov. V nadaljevanju sledi nekaj glavnih poudarkov predavanja.

četrtek, 21. november 2013 ob 22:30