Za Martinovanje v Ljutomeru vse nared

Občina Ljutomer, LTO Prlekija Ljutomer in Vaščanka TP d.o.o. bodo letos s skupnimi močmi pripravili Martinovanje v prleški prestolnici. V petek, 8. novembra, bo na Glavnem trgu v Ljutomeru od 12. ure naprej prvi del praznovanja praznika sv. Martina, zavetnika vinogradništva, v soboto, 9. novembra, pa se bo dogajanje preselilo pred vinsko klet družbe P&F Jeruzalem Ljutomer, kjer bodo za vrhunec letošnjega Martinovanja poskrbeli Modrijani. Na oba dogodka bo vstop brezplačen.

torek, 5. november 2013 ob 23:303

Z izgradnjo vodovodnega omrežja so se seznanili tudi na Stari Cesti in v Radomerju

Občina Ljutomer je minuli teden z izgradnjo vodovodnega omrežja seznanila tudi občane krajevnih skupnosti Stara Cesta in Radomerje. Osnovni cilj te investicije je zagotovitev zdrave pitne in požarne vode vsem občanom po zahtevah veljavne zakonodaje.

torek, 5. november 2013 ob 15:191

Otvoritev letne razstave Fotokluba Murska Sobota

V ponedeljek, 4. novembra, je Kulturno društvo Fotoklub Murska Sobota v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti odprlo letno klubsko fotografsko razstavo na temo prosto. Člani kluba so se na razstavi predstavili s svojimi najboljšimi deli, ki so jih naredili v letošnjem letu. Razstavljeni izdelki pričajo o kvaliteti in znanju članov društva. Razstava bo odprta za ogled vse do 23. novembra.

torek, 5. november 2013 ob 15:02

Na območju UE Lendava zasegli prepovedano drogo

Policisti Policijske postaje Lendava so na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Murski Soboti 18. oktobra, na območju UE Lendava opravili dve hišni preiskavi.

torek, 5. november 2013 ob 14:46

Prometna nesreča s smrtnim izidom v Kraščih

V torek, 5. novembra, okrog 6.35 ure, se je na relaciji Cankova – Rogaševci v naselju Krašči zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču zgodila prometna nesreča.

torek, 5. november 2013 ob 10:00

Magi na svetovnem prvenstvu z novim državnim rekordom

V 1,5 milijonskem mestu Porto Alegre v Braziliji je potekalo XX. svetovno prvenstvo v atletiki za veterane. Nastopilo je 4.259 atletov iz 82 držav v starostnih kategorijah po pet let od 35 leta starosti naprej. Najstarejši tekmovalec iz Argentine je bil star 99 let, tekmovalka iz Kanade je štela 94 let. Slovenijo je zastopalo 9 atletov.

ponedeljek, 4. november 2013 ob 23:42

Biserno poroko sta praznovala Marija in Jožef Balažic iz Ljutomera

Pred 60. leti sta se v župnijski cerkvi v Črenšovcih poročila, danes pradedek in prababica Marija in Jožef Balažic iz Ljutomera. Oba sta bila rojena na Dolnji Bistrici v številni kmečki družini, pri čemer sta že v otroštvu okusila veliko pomanjkanja, kajti pri vsaki družini je bilo veliko otrok.

ponedeljek, 4. november 2013 ob 23:23

Bolgar po avtocesti z 222 km/h

Policisti Postaje prometne policije Maribor so 3. novembra opravljali nadzor prometa na avtocesti A4, Draženci - Slivnica. Ob 12.10 so s službenim vozilom, ki ima vgrajen sistem Provida 2000, izmerili hitrost 35-letnemu vozniku osebnega avtomobila znamke AUDI A7, državljanu Bolgarije.

ponedeljek, 4. november 2013 ob 15:253

Zaključno druženje lovcev Lovske družine Ljutomer

Pred leti so se lovci Lovske družine Ljutomer, ki so združeni v Zvezo lovskih društev Prlekije, kamor spadajo še lovci iz lovskih družin Križevci pri Ljutomeru, Mala Nedelja, Apače, Sveti Jurij ob Ščavnici, Gornja Radgona in Radenci, odločili, da vsako leto v začetku jeseni pripravijo v župnijski cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru lovsko sveto mašo za žive in pokojne lovce.

ponedeljek, 4. november 2013 ob 13:44

Blagoslovili prenovljeno kapelo sv. Florjana

V nedeljo, 3. novembra, smo se v Ljutomeru veselili obnove portalov, Kapele sv. Florjana z obzidjem in stopnišča na Miklošičevem trgu ter dveh oltarjev v župnijski cerkvi sv. Janeza Krstnika. Zato je gospod župnik Andrej Zrim, povabil vse vernike in ostale krajane, da so se nam pridružili ali že pri sv. maši ob 10. uri ali pa po 11. uri na Miklošičevem trgu ter kasneje na druženju ob dobrotah pridnih gospodinj in gospodarjev.

ponedeljek, 4. november 2013 ob 13:313