Mladinski gasilski kviz za mlade gasilce iz Gasilske zveze Križevci

V okviru Gasilske zveze Križevci je bila letos na novo ustanovljena mladinska gasilska komisija, ki je letos poleti že pripravila prvi mladinski gasilski tabor za mlade gasilske iz Gasilske zveze Križevci. Nadgradnja letošnjega dela, katerega si je komisija zadala kot prednostno nalogo, vključevati mlade gasilce v gasilske vrste in jih spodbujati za požarno varnost in preventivo pa je bil mladinski gasilski kviz za mlade gasilce in gasilske iz Gasilske zveze Križevci.

torek, 29. oktober 2013 ob 09:451

Masaker še drugič razprodan

Po odmevni premieri grozljivke Masaker 2: Graba brez povratka si režiser filma Boštjan Zorko, ni niti predstavljal, da bodo kmalu pošle tudi vstopnice za prvo ponovitev filma, ki je bila v soboto, 26. oktobra, v KUS-u v Sv. Juriju ob Ščavnici.

torek, 29. oktober 2013 ob 09:36

Zlatoporočenca Pozvek iz Šafarskega

Pred 50. leti sta v zakon stopila zakonca Pozvek iz Šafarskega v občini in župniji Razkrižje. Leta so minevala in zakonca Pozvek sta se učakala zlate poroke. Tako sta se pred kratkim udeležila zahvalne svete maše v domači župnijski cerkvi na Razkrižju, kjer sta ponovno obljubila zakonsko zvestobo. Domači župnik msgr. Franc Režonja jima je ob zlati poroki čestital in podaril spominsko darilo.

ponedeljek, 28. oktober 2013 ob 23:10

Obisk čarovnic v vrtcu Križevci

Strokovne delavke so preko dramatizacije "Čarovnička Betka praznuje rojstni dan" predstavile običaj Noč čarovnic. Namen je bil med drugim tudi, da otroci izgubijo strah pred pravljičnimi bitji - čarovnicami. Skupaj smo čarali, kuhali čarovniški napoj in zvarek ter rajali ob čarovniški glasbi.

ponedeljek, 28. oktober 2013 ob 22:27

Ustvarjalna noč čarovnic v restavraciji Rotovž

V sredo, 30. oktobra, ob 16. uri, bodo otroci v začarani restavraciji Rotovž v Ljutomeru, skupaj s starši in ob pomoči izkušenih čarovnic lahko preživeli nepozaben popoldan.

ponedeljek, 28. oktober 2013 ob 16:20

24. obletnica Slovenske demokratske mladine: »Rdeči strici, vrnite nam prihodnost!«

V soboto, 26. oktobra, je v Beltincih potekala slovesnost ob 24. obletnici podmladka SDS, ki sta se je udeležila predsednik Janez Janša in generalna sekretarka Anja Bah Žibert. Predsednik je pozval: "Na prihodnje volitve naj gre vsak mlad z volilno pravico in naj glasuje za to, da se sedanje stanje ustavi."

ponedeljek, 28. oktober 2013 ob 13:4817

Romun vozil ukraden avtomobil BMW X5

V nedeljo, 27. oktobra, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota na relaciji Murska Sobota – Lendava zaustavili in kontrolirali 31-letnega državljana Romunije, ki je vozil osebni avtomobil znamke BMW X5 ukrajinskih registrskih številk.

ponedeljek, 28. oktober 2013 ob 13:28

Srečanje z otroki in vzgojiteljicami iz vrtca Kockice v Štrigovi

V mesecu septembru 2013 smo pričeli sodelovanje z vrtcem Kockice iz Štrigove. Povezali in spoznavali smo se predvsem preko elektronske pošte.

ponedeljek, 28. oktober 2013 ob 13:26

Starogorsko gasilsko društvo je v mesecu požarne varnosti izvedlo taktično vajo

PGD Stara Gora je v sodelovanju s PGD Sv. Jurij ob Ščavnici, PGD Bolehnečici, PGD Mala Nedelja in pobratenim društvom iz Lovrenca na Pohorju v mesecu požarne varnosti izvedlo taktično vajo.

ponedeljek, 28. oktober 2013 ob 13:19

V dvorcu Rakičan potekajo srednjeveški dnevi

V dvorcu (RIS) Rakičan so se letos odločili, da pripravijo prvič v deželi ob Muri srednjeveške dneve, ki so se začeli v soboto, 26. oktobra, in se bodo nadaljevali vse do četrtka, 31. oktobra, ko vrhunec srednjeveški dnevi dosežejo s prireditvijo Ples – »Noč čarovnic«. Tako je rakičanski grad te dni odet v srednjeveške barve. Za najnajmlajše pa potekajo tudi srednjeveške počitnice.

ponedeljek, 28. oktober 2013 ob 13:10