Ljutomerski judoisti uspešni na Novoletnem turnirju v Celju

V nedeljo, 15. decembra, so ljutomerski judoisti na Novoletnem turnirju v Celju uspešno nastopili v svojih starostnih skupinah U-16 in U-14.

ponedeljek, 16. december 2013 ob 17:46

Dan odprtih vrat PGD Selišči - Kupetinci

Gasilci in gasilke PGD Selišči - Kupetinci v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, so v nedeljo, 15. decembra domačinom in širši javnosti ponosno predstavili eno najpomembnejših pridobitev v več kot osemdestletni zgodovini obstoja in delovanja društva - popolnoma novo gasilsko vozilo GV - 1.

ponedeljek, 16. december 2013 ob 17:10

V Lemerju ropala 19-letni moški in mladoletnik

V petek smo poročali, da je zamaskiran in oborožen moški oropal trgovino v Lemerju in zbežal s kraja. Policisti so osumljenca in sostorilca prijeli in jima odvzeli prostost.

ponedeljek, 16. december 2013 ob 13:47

Pravljično dopoldne v vrtcu Ljutomer

Vzgoja otrok je ena izmed najtežjih oblik medsebojne komunikacije, saj nam kljub našim ciljem in namenom, lahko velikokrat nehote spodleti.

ponedeljek, 16. december 2013 ob 13:401

Otroci v delavnicah izdelovali angelčke iz ličja

V Centru DUO v Veržeju je bilo v petek, 13. decembra, zelo živahno in veselo, kajti Center je pripravil delavnice za otroke podaljšanega bivanja iz 1. do 4. razreda Osnovne šole Veržej v prostorih Centra domače in umetnostne obrti DUO Veržej.

ponedeljek, 16. december 2013 ob 10:45

Predvajanje filma o Prlekiji »Dežela med Muro in Dravo« v Križevcih

V Križevcih pri Ljutomeru so predvajali drugi sklop filmov z naslovom »Dežela med Muro in Dravo«. Film v osmih delih so posneli člani Etnološkega kulturnega društva Künštni Prleki, skupaj z 11 občinami iz območja LAS Prlekija, v okviru četrte osi Leader, ki se tako zaključuje z drugim delom projekta.

ponedeljek, 16. december 2013 ob 10:373

Sprejem novih ministrantov v ljutomerski župniji

Kako lepo je, ko je oltar okrašen s prečudovitim cvetjem. Najlepše pa je, ko so ob oltarju med sveto mašo zbrani duhovnik in urejeni ministranti in ministrantke. Teh je v naši župnijski cerkvi iz leta v leto hvala bogu vedno več. Lepo je, kadar se otroci skupaj s svojimi starši odločijo za ministrantsko službo in tako s svojo vero in ljubeznijo do Boga, pripomorejo k boljšemu in uspešnejšemu delovanju župnijske Cerkve.

ponedeljek, 16. december 2013 ob 10:142

sLOVErotika - »Zlati K« Santani Blue

V nedeljo se je zaključilo najbolj vroče decembrsko dogajanje v Sloveniji in na tem delu zemeljske poloble, saj je 6. mednarodni, stilsko prenovljeni erotični sejem sLOVErotika v Celju zaprl svoja vrata.

ponedeljek, 16. december 2013 ob 08:36

KMN Poetovio zmagovalci XIV. Memoriala Makoter Janka

V soboto, 14. decembra, je v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, potekal XIV. mednarodni turnir v malem nogometu - Memorial Makoter Janka, kjer je nastopilo 16 ekip.

nedelja, 15. december 2013 ob 18:18

Obeleževanje evropskega dneva jezikov je GFML prineslo nagrado Zavoda RS za šolstvo

Obeleževanje evropskega dneva jezikov 26. septembra letos, ki so ga že tradicionalno pripravili ljutomerski gimnazijci za ljutomerske osnovnošolce in otroke iz vrtca, ni bilo samo poučno in zabavno za vse udeležence, ampak je dijakom in dijakinjam ter profesorjem profesoricam GFML prineslo tudi nagrado Zavoda RS za šolstvo, ki je za leto 2013 izbral najbolj izvirna obeleženja evropskega dneva jezikov, prenosljiva v druga šolska okolja.

nedelja, 15. december 2013 ob 15:15