Prijeli madžarska državljana, ki sta vlamljala po Pomurju

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci so v četrtek, 19. decembra, okrog 4. ure zjutraj v naselju Hodoš zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil madžarskih registrskih številk, v katerem sta bila 42-letni in 39-letni državljan Madžarske. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da v vozilu prevažata različne predmete (krožna žaga, vrtna škropilnica, kosilnica na nitko, ...). Ker v postopku nista vedela pojasniti izvora predmetov so policisti zaradi zbiranja obvestil ter dokaznih predmetov ...

torek, 24. december 2013 ob 22:243

Praznični december v vrtcu Križevci

Mesec december je čaroben mesec, ki ga imamo vsi radi, še posebej pa otroci, saj v njih budi radovednost in pričakovanja.

torek, 24. december 2013 ob 13:54

Koncert na predvečer slovenskega plebiscita v Ljutomeru

Skupina »Lačni Franz« in mladi Prleki so večer pred plebiscitom, 22. decembra 1990, zaznamovali z udarno Prešernovo Zdravljico in s tem izrazili svoje mnenje pred prelomnimi dogodki.

torek, 24. december 2013 ob 13:14

Vesele praznike in srečno 2014

Vesele božične praznike ter srečno, zdravo in uspehov polno novo leto 2014 vam želi portal Prlekija-on.net.

torek, 24. december 2013 ob 12:51

Julie & The Diamonds in njihov Božični čas

Glasbena skupina Julie & The Diamonds je izdala nov singel z naslovom Božični čas. Besedilo za skladbo je napisal Rok Kovačič, glasbo so naredili člani skupine, snemanje pa je potekalo v studiu Art Music Records, pri snemanju pa so sodelovali Julie & The Diamonds, Goran in Roman Sarjaš ter Luka Sraka.

torek, 24. december 2013 ob 11:35

Pri družni Raj-Cedula v Veržeju že deveto leto jaslice na prostem

V župniji Veržej v Prlekiji, nedaleč stran od reke Mure pri družini Raj-Cedula v predbožičnem času že devet let postavljajo jaslice na prostem. Največjo zaslugo za tako velike jaslice ima Robert Raj, ki se je v Veržej priženil iz župnije Turnišče.

ponedeljek, 23. december 2013 ob 23:09

Prenovili avtobusno postajo v Ljutomeru

Avtobusna postaja nam v Ljutomeru zadnja leta ni bila ravno v ponos. Poleg zaprtega hotela in tržnice, ki je tudi v klavrnem stanju, je bil to del mesta, ki ga turistom ne bi ravno razkazovali. Vsaj z avtobusno postajo je sedaj nekoliko bolje, saj so jo uredili.

ponedeljek, 23. december 2013 ob 22:564

Praznična idila kmetije Trbuc v Grabšincih

Družina Trbuc iz Grabšinec pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je daleč naokrog znana po vzorni urejenosti svoje kmetije, še posebej njene okolice. To trditev dokazuje "Priznanje za urejenost okolice", katero so v letu 2012 prejeli v Vestnikovi akciji "Naj domačija".

ponedeljek, 23. december 2013 ob 18:371

Okrašena jelka v Osterčevem parku v Veržeju

Člani Turističnega društva Veržej so bili v letošnjem letu nadvse aktivni in sicer na vseh ravneh razvoja in promocije turizma v občini Veržej. Tako so v petek, 20. decembra, v parku Slavka Osterca v Veržeju postavili in okrasili jelko in sicer z različnimi okraski in mnogoterimi lučkami.

ponedeljek, 23. december 2013 ob 18:24

Na območju UE Ljutomer izvedli poostren nadzor gostinskih lokalov

Minulo soboto je inšpektor Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve (IRSNZ) opravil poostren nadzor gostinskih lokalov na območju UE Ljutomer.

ponedeljek, 23. december 2013 ob 18:12