Božično srečanje ob jaslicah v Borecih

Ob jaslicah na prostem, katere so drugo leto zapored postavili pri vaški kapeli v Borecih, so se na božični dan zvečer zbrali številni vaščani Borec in okoliških krajev.

četrtek, 26. december 2013 ob 19:201

Pestro praznično dogajanje na OŠ Ljutomer

December je mesec praznikov, ki jih vsako leto težko pričakujemo. Ko se po mestu začnejo prižigati prve novoletne lučke, se počasi prikrade tudi v naše domove, šole in vrtce, čarobno predpraznično vzdušje. V teh dneh tudi učenci pozabijo na vse skrbi in se prepustijo toku prazničnega dogajanja in božičnega duha.

četrtek, 26. december 2013 ob 17:57

Pri Ivanovem izviru uprizorili predstavo Božična noč

V župniji in občini Razkrižje so se pred 16. leti odločili za projekt Božična noč. Tako domači dramski igralci iz Turistično narodopisnega društva, ob pomoči ostalih občanov na prostem, v idilični naravi pri Ivanovem izvoru pitne vode in ob reki Ščavnici v Razkriškem kotu na Razkrižju uprizarjajo Božično noč, streljaj od razkriške romarske cerkve sv. Janeza Nepomuka.

četrtek, 26. december 2013 ob 15:16

Oblikovanje gline z lončarko Urško Ambrož

V Centru DUO v Veržeju je v petek, 20. decembra, potekala delavnica in srečanje z lončarko Urško Ambrož, ki je najmlajše in starejše učila kako se oblikuje glina v različne namene. Na delavnico so prišli otroci iz osnovne šole Veržej, nekateri njihovi starši in seveda obiskovalci Centra DUO ter rokodelci, ki razstavljajo svoje izdelke.

četrtek, 26. december 2013 ob 12:46

Pri OOZ Ljutomer podelili jubilejna priznanja

Minuli teden je Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer, ki letos praznuje 45 let, v Domu kulture v Ljutomeru, pripravila novoletni sprejem, kjer so se srečali člani, podjetniki in upokojeni obrtniki OOZ Ljutomer. Na sprejemu so svečano podelili jubilejna priznanja dolgoletnim članom.

četrtek, 26. december 2013 ob 12:41

V Cezanjevcih pripravili božično-novoletni koncert

Spet je leto naokrog in že je tu december. Mesec pričakovanj, toplih stiskov rok, iskric v očeh in veselega druženja z ljudmi, ki jih imamo radi.

četrtek, 26. december 2013 ob 12:18

Dejanje v Litmerku obravnavajo kot primer sumljive smrti

V sredo, 25. decembra, ob 18.40 uri je bil Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor obveščen, da je v kraju Litmerk, občina Ormož, v stanovanjski hiši, na tleh v kuhinji mrtva ženska, na vhodnih vratih pa je razbito steklo.

četrtek, 26. december 2013 ob 09:20

Letos Silvestrovanje s Štajerskimi fakini

Silvestrovanje na Glavnem trgu v Ljutomeru letos skupaj pripravljajo Občina Ljutomer, LTO Prlekija Ljutomer in Šic bar cafe oz. družba TP Vaščanka d.o.o., ki je bila uspešna na razpisu za soorganizacijo te prireditve, ki vsako leto privabi na prosto številne Ljutomerčane in okoličane.

sreda, 25. december 2013 ob 10:13

Prava pustolovščina na Dunaju

Na železniški postaji v Mariboru smo čakali na vlak v nedeljo, 15. decembra 2013. Naš cilj je bil Dunaj, kjer naj bi preživeli cel teden. Slovenski tim smo zastopali: učiteljici Katja Koroša in Ksenija Hladen ter midva – učenca Anže Ros in Tim Štuhec.

sreda, 25. december 2013 ob 10:01

Hotel v Ljutomeru ima novega najemnika

Hotel Jeruzalem v Ljutomeru, ki je zaprt od 27. novembra 2011, bo po vsej verjetnosti ponovno pričel obratovati. Lastnik hotela, podjetje Sava Turizem, je hotel namreč oddalo v najem.

torek, 24. december 2013 ob 23:465